کاشان نیوز – حسین زاهدی: توسعه شهرها و افزایش روزافزون وسایل نقلیه موتوری، حملونقل و تردد را به مسئلهای پیچیده تبدیل کرده است.
کاشان نیز به سبب ساختار و زیرساختهای قدیمی و محدود در راههای ارتباطی محلی و شهری و عدم وجود مدیریت بروز و مدرن در کنترل ترافیک و همچنین فقر آیندهنگری و ایدههای نوین و جامع توسط مراجع ذیربط با معضلات ترافیکی و حملونقل بهصورت جدی مواجه است که اگر برای رفع این مشکل هر چه سریعتر راهکارهای منطبق بر علم ترافیک و بهدوراز تصمیمات احساسی و مسکن طور، تشخیص و تجویز نگردد شهروندان با مشکلاتی بهمراتب بیشتر از امروز مواجه خواهند شد.
رفع مسئله ترافیک باید با در نظر گرفتن شاخصهایی نظیر؛ ایمنی، سرعت، دسترسی راحت، اقتصادی بودن و درنهایت سازگاری با محیطزیست همراه باشد که همه این موارد باید در توازن با یکدیگر قرار داشته باشند.
اجزا و پارامترهای موردنیاز جهت برنامهریزی و رفع موانع و معضلات حملونقل و ترافیک:
۱-مطالعات ترافیک و خصوصیات آن
۲-ارزیابی میزان کارایی
۳-طراحی و بازطراحی طرح هندسی راهها و چگونگی بهرهبرداری از آنها
۴-کنترل علمی ترافیک
۵-بهبود عملکرد و بهرهبرداری ترافیک
۶-مدیریت سیستمهای حملونقل
۷-استفاده از فناوریهای نوین و هوشمند در مدیریت ترافیک و حملونقل
۸-برنامهریزی و عملیاتی کردن تمرکززدایی
با توجه به موارد مذکور مشخص میشود که حل معضلات ترافیک شهری امروز بیش از آنکه بر اساس سلایق و نظرات شخصی و مدیریتی باشد بلکه بیشتر طبق شیوههای علمی و مدلسازیهای فناورانه است.
چند وقتی است برخی از مدیران محترم شهری اصرار بر دوطرفه کردن تعدادی از معابر اصلی کاشان بهویژه محور خیابان ۲۲ بهمن دارند که ازنظر نگارنده حداقل در توجیهها و استدلالهای شنیداری و دیداری مطرحشده توسط این عزیزان، شاخصهایی منطبق بر دانش حملونقل و ترافیک، به نظر نمیرسد.
فلذا پیشنهاد میگردد قبل از هر تصمیمگیری توسط متولیان این امر، نسبت به پرسشهای ذیل تأملی صورت پذیرد:
۱- آیا در مورد مسئله ترافیک کاشان مطالعاتی علمی و تخصصی بهصورت جامع (بگونه ایی که کل شهر کاشان را پوشش بدهد) صورت گرفته است؟
۲-آخرین مطالعات علمی و تخصصی ترافیک در کاشان برای چه بازه زمانی است؟
۳-آیا در اتخاذ تصمیمات ترافیکی، صرفاً شکایت و رفاه ساکنان منطقه مورد مسئله در نظر گرفته میشود یا اثرات آن تصمیم بر کل شهر؟
۴-اگر مسیرهای ارتباطی ضلع شمال و جنوب خیابان ۲۲ بهمن بهصورت کامل اجرا شود و املاک حریم معابر آزادسازی شود، رفاه ساکنان آن منطقه شایستهتر تأمین نخواهد شد؟
۵-آیا مقایسه ایی نسبت به میزان مصرف سوخت، نرخ تصادفات، زمان سفر هنگامیکه خیابانهای موردنظر در قدیم دوطرفه بود با شرایط یکطرفه امروز صورت گرفته است؟
۶-آیا به خاطر قانونگریزی برخی از شهروندان باید راحتترین تصمیم اتخاذ شود؟
۷-در صورت دوطرفه شدن معابر موردنظر چه ضمانتی وجود دارد که همان شهروندان قانونگریز اقدام به پارک خودرو خود در حاشیه معابر پرتردد نکنند؟؟ همانطور که الآن بهصورت خلاف وارد معبر یکطرفه میشوند!!!
۸-آیا اثرات دوطرفه کردن محور ۲۲ بهمن بر ترافیک میدان شهید خادمی بعد از بازگشایی زیرگذر در دست احداث و همچنین اثر بلعکس آن موردبررسی قرار گرفته است؟
۹-آیا اثر دوطرفه کردن محورهای ۲۲ بهمن و خیابان علوی بر گرههای ترافیکی نقاطی مانند میدان ۱۵ خرداد، میدان دروازه دولت و یا حتی سهراه علوی و میدان کمالالملک در نظر گرفته شده است؟ و یا اثر پسزدگی ترافیک در زمانهای پیک محاسبه شده است؟
۱۰-آیا این اقدام متناسب با تمرکززدایی است یا تمرکزگرایی؟؟
امید است مسئولین امر با توجه به موارد مطرحشده بر اساس شاخصههای علمی و تخصصی اقدام به تصمیمگیری نمایند تا بر اساس منطقهای احساسی و عامیانه.
راهحل مسائل و معضلات شهری پاک کردن صورتمسئله نیست بلکه ابداع فرمول منطقی است.
دیدگاه شما