کاشان نیوز _ مرتضی هوشمند*: یکی از مهمترین راهبردهای پیشرفت بخشی، راهبرد جایگزینی واردات است. واردات کالا در اقتصاد، نشان از تقاضای این کالا در بخشهای مختلف اقتصادی دارد.
محصولات کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.؛ بخشهای مختلف اقتصاد کشور، ازجمله بخش دامداری و کشاورزی و حتی صنایع تبدیلی کشاورزی تقاضاکننده محصولات وارداتی هستند.
در حال حاضر در بخش کشاورزی، دانههای روغنی و خوراک دام، بیشترین حجم واردات را داشتهاند. این در حالی است که با توجه به ظرفیتهای بالای کشور در تولید این محصولات و همچنین محصولات مشابه و جایگزین؛ در صورت جایگزینی واردات این محصولات با تولید داخل، میتوان بخش بزرگی از ارز تخصیصیافته برای واردات این محصولات را صرفهجویی کرد.
با این کار علاوه بر اینکه میتوان محصولات وارداتی را در داخل کشور تولید کرد، همچنین میتوان امنیت غذایی کشور را نیز در دست گرفت و از این بابت وابسته کشورهای خارجی نشد.
از موضوعات مهم بعدی که اهمیت جایگزینی واردات را بیشتر میکند، بحث اشتغالزایی است که قطعاً با افزایش توان تولید داخل، بخش خیلی زیادی از مشکلات مربوط به اشتغال حل خواهد شد و همین امر باعث کاهش رکود اقتصادی کشور میشود.
پس با توجه به توضیحات فوق، میتوان گفت که یکی از مؤثرترین اقدامات برای راهبرد جایگزینی واردات و همچنین بحث اشتغال در دوره زمانی دهساله، بهویژه در روستاها، جلوگیری از واردات محصولات کشاورزی و حمایت از کشاورزی داخلی است.
البته لازم به ذکر است که از حرف تا عمل، هزاران فرسخ فاصله است؛ امیدوارم که مسئولان مربوطه به این نکات و نکات دیگر توجه بفرمایند و از تجربیات و نظرات آحاد مردم نهایت استفاده را ببرند و آنها را به کار بگیرند.
*مرتضی هوشمند، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته علوم دامی دانشگاه تهران
دیدگاه شما