روزنامه کاشان- به گفته رئیس ستاد احیای زکات استان اصفهان، شهرستان کاشان در زمینه پرداخت زکات در بین دیگر شهرستانهای استان اصفهان رتبه آخر را به خود اختصاص داده است.
حجتالاسلام غلامحسین رنجبر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کاشان اظهار داشت: سال گذشته 79 میلیون تومان زکات توسط شهرستان کاشان پرداخت شده که 30 میلیون تومان آن تشویقی کاشان برای این میزان زکات بوده است.
وی با اشاره به اینکه میزان کشاورزی در شهرستان کاشان نسبت به سایر شهرهای استان اصفهان کمتر است، اما انتظارات از شهرستان در پرداخت زکات بیشتر است افزود: شهرستان آران و بیدگل در چند کیلومتری شهرستان کاشان در سال گذشته بیش از 500 میلیون تومان زکات پرداخت کرده است.
این مسئول، بیشترین میزان پرداخت زکات را متعلق به دو شهرستان فریدن و فلاورجان با پرداخت یک میلیارد تومان زکات اعلام کرد و گفت: بعد از این دو شهرستان به ترتیب شهرستانهای اردستان، آران و بیدگل و برخوردار رتبههای بعدی پرداخت زکات در استان اصفهان را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته رنجبر به دلیل پرداخت زکات امروز در فریدن روستایی وجود ندارد که مسجد آن آباد نشده باشد و روستائیان آن معترف هستند پرداخت زکات موجب رونق و تحول عظیمی در مساجد روستاهای این شهرستان شده است.
رئیس ستاد احیای زکات استان اصفهان همچنین جمعآوری زکات در سالجاری را با رویکرد توجه به فقرا اعلام کرد و گفت: سال گذشته نزدیک به 6 میلیارد تومان زکات در استان جمعآوری شد و با اختصاص یک میلیارد و 500 میلیون تومان تشویقی در مجموع 7 میلیارد و 500 میلیون تومان زکات دریافت شد.
به گفته وی با دریافت این میزان زکات در سال گذشته 234 پروژه مسجد، حسینیه و امامزاده صورت گرفت و حتی حدود 50 مسجد نیز احداث شد و مرحله سفتکاری برخی از مساجد در حال احداث نیز در سالجاری به پایان میرسد.
رنجبر یادآور شد: بخشی از زکات سال گذشته استان اصفهان نیز برای امور درمانی، تهیه جهیزیه و مسکن و سایر امور فقرا هزینه شده است.
این مسئول سهم فقرا از زکات جمعآوری شده سال گذشته را 500 میلیون تومان اعلام کرد و بیان داشت: با رویکرد اختصاص زکات به فقرا در سالجاری 30 درصد از زکات استان به فقرا اختصاص داده میشود.
رئیس ستاد احیای زکات استان اصفهان خاطرنشان کرد: با تصویب قانون تشویقی زکات در مجلس و تأیید شورای نگهبان و ابلاغ آن به دولت امسال بالغ بر یکصد میلیارد تومان اعتبار برای تشویق روستائیان کشور به پرداخت زکات تخصیص داده شده است.
به گفته وی سهم استان اصفهان از این میزان اعتبار تشویقی 6 میلیارد تومان است که تخصیص آن به شهرستانها بر اساس پرداخت زکات هر یک از شهرستانهای استان است.
رنجبر در پایان اذعان داشت: اعتبارات تشویقی زکات استان اصفهان در سالجاری نسبت به سال گذشته تا چهار برابر افزایش یافته است.
سهم فقرا فقط ۵۰۰ میلیون تومان؟!! مگر یکی از اهداف اصلی دین اسلام ایجاد عدالت و توجه به فقیران نیست؟پس چرا اینقدر سهم کم؟ بر چه اساس و توسط چه کسانی این سهم تعیین میشود؟