حل مشکل فرش دستباف با تاسیس موزه نقشه فرش
رئيس مرکز پژوهش فرش دانشگاه کاشان گفت: عقب ماندگيها و ناکاميهاي موجود در نظام فرش ايران ناشي از نگرشهاي سنتي به فرش و مقاومت در برابر سازوکارها و فناوريهاي تسهيل کنندهاي است که ميتواند منشاء تحولات بزرگ در فرش و رونق فرش دستباف ايران شود.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا دکتر حميدرضا مومنيان، با اشاره به اين که مرکز پژوهش فرش و کانون هماهنگي دانش و صنعت فرش ايران به جايگاهي مطمئن و معتبر تبديل شده است، افزود: اين کانون، مرجع بررسي و اعتبارسنجي نوآوريها و ابتکاراتي است که سالها پشت درهاي بسته و تفکرات منفعل، امکان عرضه و ارائه ايدههاي خود را از دست دادهاند.
وي اظهار كرد: پس از تدوين برنامه راهبردي فرش کشور و به منظور گسترش ارتباطات، برخي طرحها و ايدههاي نو در اين مرکز در حال اجرا و يا در دست بررسي است.
دبير کانون هماهنگي دانش و صنعت فرش ايران، به تاسيس موزه ملي طرح و نقشه فرش دستباف ايران اشاره کرد و افزود: اين مرکز تا شهريور ماه سال جاري در خانه سپيده کاشاني افتتاح ميشود.
مومنيان، امکانسنجي توليد ابريشم در کاشان، تاسيس آزمايشگاه استخراج مواد رنگزا و تاسيس مرکز اسناد، کتابخانه و اطلاع رساني فرش ايران را از ديگر اقدامات در حال پيگيري کانون هماهنگي دانش و صنعت فرش ايران دانست و خاطرنشان کرد: اين کانون آماده بازتوليد نمونههاي اصيل فرش کاشان و جغرافياي فرشهاي عشايري استان اصفهان است.
وي يادآور شد: توليد دار بهينهسازي شده فرش دستباف با استفاده از فناوريهاي نوين و توليد فرش دستباف با استفاده از ابزار فناورانه ساده و برگزاري جشنواره بينالمللي فرش کاشان از ديگر برنامههاي مرکز پژوهش فرش دانشگاه كاشان و کانون هماهنگي دانش و صنعت فرش ايران است.
مومنيان، با اشاره به اينکه مرکز پژوهش فرش و کانون هماهنگي فرش ايران با مسؤوليت و حمايت دانشگاه کاشان در خانه فرش ايران (خانه عطارها) مستقر است، افزود: کارگاههاي تحقيقات بافت، مرمت و ابزار قاليبافي، آزمايشگاه تحقيقات مواد رنگزا و مواد اوليه مورد مصرف در فرش و کارگاه و آتليه مرمت فرش و نقشه فرش در اين مرکز راهاندازي شده است.
دیدگاه شما