کاشان نیوز: خدمتگزاری به مردم برای نخستینبار در کشور در قالب اردوی علمی، فرهنگی و آموزشی توسط دانشجویان دانشگاه کاشان عملیاتی میشود تا سنگ بنای طرحی با عنوان «خشت سبز» نهاده شود.
به گزارش ایرنا، برنامههای عملی رشتههای علمی چون معماری و هنر تاکنون طبق عرف دانشگاهی در فضای علمی درون مرکز آموزشی محقق شده است.
تعدادی از دانشجویان رشته معماری و هنر دانشگاه کاشان امسال در طرح ابتکاری با نظر استاد و مدیرگروه خود سفیر خدمت در روستای ‘وادقان’ این شهرستان میشوند تا هم، آموختههایشان را در این روستای برخوردار از معماری کهن و زیبا بر صحنه عمل پیاده و هم خدمت به خلقی از سادهترین مردمان باشد.
این دانشجویان در طرحی ابتکاری زیر نظر استاد راهنمای خود از سوم تا سیزدهم شهریورماه بنابر شناختههای خود از روستاهای محروم و ارزیابیهای اولیه و نیز به درخواست دهیاری این روستا، عزم ساخت و ساز و همیاری مردمان در این آبادی را جزم میکنند.
اردوهای جهادی بسیج سالیانی است که تابستانهای برخی روستاهای محروم را فصل سازندگی و همدلی برای رفع گوشهای از مشکلات میکند، اما در کنار آن نهادینهکردن سنگ بنایی با عنوان آموزش خدمت به بندگان خدا ‘خشت سبز’ در قلب اجتماع به جای محدوده کوچک کلاس درس میتواند گرههای بیشتری از مشکلات مردم در نقاط محروم را باز کند.
مدیر گروه عمران دانشگاه کاشان در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: ۳۷ دانشجو در اردوی علمی، عملی برای نخستینبار حضور یافتند که با سختترین شرایط به فعالیت عمرانی و فرهنگی در روستا پرداختند.
جواد دیواندری افزود: باید کار خدمت به مردم را از درون دانشگاه بیاموزیم تا فرزندان ما بدانند فردا در جامعه چگونه خدمت کنند و خدمتگزاران خوبی برای مردم شوند.
مشاور عمرانی رییس دانشگاه کاشان در باره عملکرد این دانشجویان که با عشق به کار همراه است افزود: دانشجویان حاضر در این اردو علاوه بر انجام فعالیتهای عمرانی عامالمنفعه از جمله ساماندهی معبر گلزار شهدا و طراحی مرکز تجمع روستاییان توانستند در ساخت و ساز و مرمت منازل مسکونی برخی روستاییان نیازمند را یاری کنند.
دیواندری گفت: فعالیت دانشجویان در شرایط سخت روستا درحالی بود که آب این آبادی بهطور کلی قطع و حتی آب آشامیدنی روستا از منبع تامین میشود.
وی گفت: این طرح اثرات فرهنگی شگرفی به همرا داشت، زیرا دانشجویانی که حتی یکبار هم به روستا نرفته بودند از نزدیک و بطور ملموس در جریان سختیها و مشکلات مردم قرار گرفتند و از نظر فرهنگی نیز به دلیل حضور در نماز جماعت و اجتماعات فرهنگی، دستاوردها و بازخوردهای قابل توجهی به همراه داشت.
تعمیم طرحهای ابتکاری چون خشت سبز به دیگر نقاط و دانشگاهها و رشتههای دیگر میتواند نمادی از همدلی و همزبانی دانشگاه و جامعه و حتی محدودتر دانشگاه و روستا، نسلها و قشرهای متفاوت باشد و به توسعه امور عامالمنفعه کمک کند.
دیدگاه شما