کاشان نیوز: اولین نشست خبری شهردار جدید کاشان پس از تصدی سمت شهرداری روز پنجشنبه ۲۴ بهمن در سالن کنفرانس شهرداری برگزار شد، در این جلسه مهندس سید محمد ناظمرضوی پس از مطرح کردن فعالیتها و اقدامات شهرداری و مسائل مطرح شهری کاشان به سوالات خبرنگاران در مورد مشکلات عمده و طرحهای در دست اقدام شهرداری پاسخ داد و گفت: ما دل پرخونی از پروژه فاضلاب داریم، با ضروریتنمایی فاضلاب شهری توسط شرکت آب و فاضلاب، شهرداری مجبور به همکاری شده است، وی افزود ما مانند سابق همکاری خواهیم کرد اما از حقوق مردم عدول نخواهیم کرد.
شهردار کاشان در این نشست خبری بزرگترین و عمدهترین مشکل کاشان را آسفالت معابر اعلام کرده و گفت که علت نپرداختن به این مقوله تا کنون مطلوب نبودن شرایط جوی بوده است و قبل از فصل سرما همانطور که مشاهده کردهاید در چندین خیابان و معبر شهر آسفالت به شکل هندسی لکهگیری شد و نوید داد که در این زمینه شهرداری با همکاری مشاوری خبره از تهران بهتر شدن کیفیت و فعال کردن کارخانه آسفالت شهرداری را در دستور کار دهد و با بهتر شدن هوا مردم شرایط بهتری را خواهند دید.
- من باید از همکاران قبل در این مورد دفاع کنم، اگر طرحی مطرح شده و به ثمر نرسیده، آنها قطعاً تلاش خودشان را کردهاند و این نباید ضعف تلقی شود در مسائل عمرانی شرایط خاصی وجود دارند، چه بسا ما نیز طرحی را شروع کنیم اما در زمان مدیریت خود نتوانیم به پایان برسانیم.
وی توسعه فضای سبز را بسیار با اهمیت دانست و اعلام کرد: شهرداری در حال حاضر فضاهای سبز و بوستانهایی را به کمک هیأت امنا مسکن ناجیآباد درفاز ۲ در دست احداث دارد و از جمله دیگر موارد شامل باغ راه امیر کبیر در محور گردشگری جاده فین و فضای سبز بلوار کشاورز و نیز توسعه پارک لایه میباشد.
- سید محمد ناظم رضوی در حالی که تعریض و تکمیل مسیر گردشگری فین را بسیار با اهمیت میدانست، راهاندازی قطار ریلی از تقاطع سلمان تا باغ کهن فین را طرحی در دست مطالعه دانست و اضافه کرد: این امکان هم وجود دارد که از تقاطع سلمان تا میدان ۱۵ خرداد قطار زیرسطحی هم اجرا شود و این موضوع در حال بررسی است.
مهندس رضوی حضور قریبالوقوع مدیرکل یونسکو در ایران و کاشان برای معرفی جهانی کاشان را اعلام کرده و گفت: امیدواریم قبل از عید این اتفاق واقع شود تا بتوانیم همراه با مدیریت گردشگری خارجی از داخل کاشان، مسافران خارجی که از طریق فرودگاه امام وارد ایران میشوند را بلافاصله به کاشان ترانسفر و کاشان را بهعنوان قطب گردشگری ایران ثبت و مطرح کنیم.
وی با اشاره به اینکه قصد شهرداری ایجاد منطقه تاریخی بهجای بافت تاریخی است، برنامههای شهرداری در این خصوص را؛ ایجاد پیادهراه گردشگری، راهاندازی تاکسی گردشگری با کمک سایپا کاشان و خودرو تیبا که برند بومی کاشان است، احیاء قلعه جلالی با خرید یک معدن سنگ برای شهرداری برای کمشدن هزینه سنگ فرش این قلعه، ورود شهرداری در حوزههای دستنخورده گردشگری، تشکیل واحد گردشگری در شهرداری و تلاش برای تبدیل گردشگر گذری به اتراقی عنوان کرد.
شهردار کاشان افزود: متولی این بخش میراث فرهگی است اما وقتی بخش خصوصی که خیلی از ماها جلوتر است وارد شده، سیاست ما این است که بسترسازی کنیم و برنامه ما معرفی فرصتها است و سعی ما این است که ورود مستقیم نداشته باشیم بلکه سرمایهگذار را به این سو هدایت کنیم.
وی ایجاد ۱۲ «سرای محله» در ۱۲ ناحیه کاشان، که اولین آن به کمک اهالی راوند تشکیل گردیده را از برنامههایی دانست که مشارکت مردم را در اداره شهر نهادینه نموده و در اصل افق و هدف سرای محله را ورود و کشانیدن بانوان به مسائل شهری برای آموزشهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بیان کرد.
- اوراق مشارکت برای شهرداری اندکی دلهرهآور است و تسهیلات بانکی بهتر است.
رضوی در مورد نارضایتی مردم از شهرداری، اصل کار و هدف شهرداری را تکریم و بزرگداشت اربابرجوع برشمرد و گفت: نیاز به مهندسی منابع انسانی و زنگارزدایی از رفتار گذشته داریم و در نظر است گروههایی برای راهنمایی مردم و شنیدن مشکلات مردم درشهرداری مستقر شوند. مردم اعتمادشان به شهرداری بیشتر خواهد شد و از طرفی برای رفاه شهروندان توسعه پارکینگها و ترغیب مردم به استفاده از حمل ونقل عمومی با توسعه زیر ساخت و اجرای برنامههای شهرداری ممکن خواهد شد.
وی با اشاره به راوند به عنوان قطب تولید ماهیان زینتی کشور گفت: درنظر است مجتمعی برای تولید در زمینه این صنعت در راوند تاسیس شود و کسانی که میخواهند در این مورد سرمایهگذاری کنند باید سریعتر اقدام کنند، چون ممکن است راوند از رقبا جا بماند.
وی اضافه کرد: شهرداری نیز در نظر دارد یک آکواریوم بزرگ از ماهیان زینتی در راوند که یک قطب گردشگری و اقتصادی مهم است ایجاد کند.
به گفته شهردار، از دیگر مواردی که در دستور کار شهرداری است صدور کارت شهروندی از سوی «بانک شهر» برای اولینباردر ایران است، که از جمله موارد استفاده آن در پرداخت کرایه الکترونیکی تاکسی، بلیط کارت اتوبوس و حتی استفاده در مترو و اتوبوس تهران خواهد بود.
وی یک از راههای شارژ این کارت را فروش «پسماند» خشک به کانکسهایی که در مناطق شهری مستقر خواهند شد دانست که کمکی به هزینه زندگی شهروندان محسوب میگردد.
مهندس رضوی با اشاره به کلنگزنی ۳۶ پروژه در ۲۲ بهمن اذعان کرد که ممکن است این طرحها تا دو ماه دیگر دوبرابر هم بشود، و یکی از برنامههای اصلی شهرداری را ساماندهی ساختوساز شهری دانست و افزود: با ابلاغ طرح تفضیلی شهر که تا پایان سال قرار است توسط استان تصویب و ابلاغ شود، امکان تخلفات ساختمانی و انجام چانه زنی برای اضافه بنا و گرفتن تراکم منتفی شده و در این مسیر با بهکارگیری مشاور، و ورود در بحثهای آکادمیک، اگر نگوییم مکتب حداقل سبک و روش معماری و هویت بومی و برند کاشان را بتوانیم در ساختمانسازی عملی کنیم و آن را جایگزین سلیقهسازی نما و ساختمان در شهر نماییم و از همینجا از مسئولین استان خواهش میکنیم طرح تفضیلی کاشان را سریعتر و قبل از پایان سال ابلاغ کنند.
وی عنوان کرد: پلیس شهربان، صدور پروانه تکبرگی که به کاهش کاغذبازی منجر خواهد شد، ساماندهی ساختوساز را باعث خواهد شد و با احداث پارکینگهای عمومی و تاسیس واحد پارکبان، که مانع توقفهای پراکنده اتومبیل در خیابانها شوند، ترافیک ساماندهی خواهد شد.
- با بهتر شدن هوا مردم شرایط بهتری را خواهند دید
سید محمد ناظم رضوی در حالی که تعریض و تکمیل مسیر گردشگری فین را بسیار با اهمیت تلقی کرد، راهاندازی قطار ریلی از تقاطع سلمان تا باغ کهن فین را طرحی در دست مطالعه دانست و اضافه کرد: این امکان هم وجود دارد که از تقاطع سلمان تا میدان ۱۵ خرداد قطار زیرسطحی هم اجرا شود و این موضوع درحال بررسی است.
وی یکی از مهم ترین مشکلات شهر را مسائل مربوط به فین بزرگ دانست و گفت جانمایی مسکن مهر به مشکلات فین اضافه شده، اما تمهیداتی اندیشدیده شده است تا مردم فین هم با کم شدن مشکلات نفس بکشند.
شهردار، از جمله طرحهای کمربندی شرقی – غربی از میدان الغدیر تا حسنآباد و میدان امام علی، تعریض و آرامسازی خیابان مجاور جناب فیض، تعریض جاده نوشآباد، جاده دسترسی راوند به کاشان از میدان سهراب تا ضلع جنوب غربی دانشگاه کاشان و از آنجا تا بلوار صنعت و احداث میدان پلیس در ورودی راوند که بسیار نامناسب است را از جمله برنامههای دردست اقدام شهرداری دانست.
- ناظم رضوی افزود، قرار بوده که شرکت آب و فاضلاب حفاری کرده و بعد آسفالت کنند اما بخاطر نشست محل حفاریها و مشکلات موجود میخواهیم رویه را تغییرداده و خودمان انجام دهیم.
رضوی ساختمان جدید شهرداری که در ۲۲ بهمن کلنگ خورده و طی یک برنامه ۵ ساله ساخته خواهد شد را از جمله راهکارهای تفکیک وظایف و مدیریت شهری دانست که بهتر شدن رابطه با شهروندان و تکریم ارباب رجوع را باعث خواهد شد و در مورد ساختمان فعلی نیز گفت: تصمیم به تبدیل آن به موزه شهدا گرفته شده است.
وی در پاسخ به سوالی درمورد انتقال محل نمایشگاه شهری از خیابان کارگر که وعده عملی نشده شهردار قبلی بود گفت: من باید از همکاران قبل در این مورد دفاع کنم، اگر طرحی مطرح شده و به ثمر نرسیده، آنها قطعاً تلاش خودشان را کردهاند و این نباید ضعف تلقی شود در مسائل عمرانی شرایط خاصی وجود دارند، چه بسا ما نیز طرحی را شروع کنیم اما در زمان مدیریت خود نتوانیم به پایان برسانیم، اما دو نقطه برای انتقال نمایشگاه در نظر گرفته شده که یکی روبروی کارخانه راوند و در محدوده بوستانی است که من تعمد دارم اسمی که بر آن نهاده شده «وحدت» را تکرار کنم و اعلام کنم که مجموعهای ورزشی نیز مجاور پلیسراه راوند پیشبینی شده و مکان دوم برای نمایشگاه در کنار پارک لاله پیشنهاد شده است.
شهردار کاشان در خصوص تامین اعتبار طرحهایی که عنوان شد گفت، باید شهرداری خوش حسابی خود را ثابت کند تا شهروندان و شرکتها جلو بیایند، بعد اینکه با روشهایی که بانک شهر دارد با توجه به سرمایهگذاری موفقی که بانک شهر در تهران داشته، انشاالله بخشی از این پروژهها را انجام میدهیم و البته از مردم هم میخواهیم که حقوق شهرداری را بپردازند و ما اینگونه ابزارها را برای توسعه شهر استفاده خواهیم کرد ولی قصد نداریم برای شهرداری استقراضی ایجاد کنیم.
مهندس رضوی درمورد زمینی که در مجاورت میدان ۱۵ خرداد رها و بدل به زبالهدان شده گفت بنای ما نقد به ادوار قبلی نیست، اما از جمله مشکلات فعلی شهرداری ساختمانها و کارهای نیمهتمام قبلی است.
شهردار کاشان اشعار داشت: در نظر داریم پروژه تجاری میدانگاه آقا و خیابان فاطیمه، با توجه به تجربه شهرداری منطقه ۱۹ و بازار یافتآباد تهران، مرکزی برای پرده و مبلمان باشد که ۵۰ درصد این پروژه اجرا شده است، ولی در ادامه کار دو سه معارض داریم که از منبع اوراق مشارکت در حال تامین است اما اوراق مشارکت برای شهرداری اندکی دلهرهآور است و تسهیلات بانکی بهتر است.
شهردار گفت نظر ما نسبت به کاشان دید منطقه ای و حتی کشوری هم نیست بلکه دیدی جهانی است که نمونه آن مطرح کردن کاشان در موسسه اکو، حضور سفیر تاجیکستان در کاشان با میزبانی شهرداری یا آمدن وزیر مسکن به کاشان است و علیرغم اینکه قصد موازیکاری با نهادهای دولتی را نداریم، این اقدامات برای تصحیح ارتباطات است و سرعت گرفتن کار.
به گفته شهردار، از دیگر مواردی که در دستور کار شهرداری است صدور کارت شهروندی از سوی «بانک شهر» برای اولین بار در ایران، عنوان شد که از جمله موارد استفاده آن در پرداخت کرایه الکترونیکی تاکسی، بلیط کارت اتوبوس و حتی استفاده در مترو و اتوبوس تهران عنوان کرد.
شهردار کاشان ضمن اعتراض به حفاریهای پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب در شهر گفت: ما دل پرخونی از پروژه فاضلاب داریم، با ضروریت نمایی فاضلاب شهری توسط شرکت آب و فاضلاب، شهرداری مجبور به همکاری شده است، وی افزود ما مانند سابق همکاری خواهیم کرد اما از حقوق مردم عدول نخواهیم کرد، با شرایطی که مطرح کردهایم حاضر به همکاری هستیم و اعداد و ارقامی که گفته میشود به شهرداری پرداخت شده ۵۰ درصد خسارتی که به شهرداری وارد شده را جبران نمیکند، ما گفتهایم با پیمانکاران موجود و روش موجود اصلاً موافق ادامه کار نیستیم چرا که شهر را مال خود میدانند و هرگونه خواستند حفاری کرده و کثیفکاری میکنند، مردم کاشان در دو سه ساله اخیر بهقدر کافی گرد و خاک و … گرفتاریهای رفت و آمد را تحمل کردهاند و افزایش سهامی هم که عنوان میشود پیشکش و ارزانی خودشان باشد، سهامی که معلوم نیست کی بهرهبرداری شود و کی به سوددهی برسد و … ما در کل حمایت میکنیم اما شراکت و این حرفا نیست. واقعیت این است که اینگونه حفاری و عملکرد مردم را آزار میدهد و زیرمجموعهها وجدان اولیه کاری را هم رعایت نمیکنند و با وجود مشکلات زیاد و گلولای و نشستهای فراوانی که پس از حفاری در کوچه و خیابان بهوجود میآورند حتی حاضر نیستند – با او جود تاکید مکرر ما- یک یک مصاحبه مطبوعاتی بکنند، یا یک پرده کم ارزش را برای عذرخواهی از مردم نصب کنند. البته اخیراً با فشاری که ما وارد آوردهایم بعضیها این کار را انجام دادهاند.
ناظم رضوی افزود، از ابتدا قرار بوده که شرکت آب و فاضلاب حفاری کرده و بعد آسفالت کند اما بخاطر نشست محل حفاریها و مشکلات موجود میخواهیم رویه را تغییرداده و خودمان انجام دهیم.
بنای ما نقد به ادوار قبلی نیست، اما از جمله مشکلات فعلی شهرداری ساختمانها و کارهای نیمه تمام قبلی است.
شهردار اضافه کرد گفته می شود ۲۰۰ کیلومتر دیگر از پروژه باقی مانده است، ما از این طرح بهر حال حمایت میکنیم اما نه به شکل سابق، به هیچ وجه نباید خیابانها مثل سابق شخم زده شود. پیمانکاران این شرکت هر جا خواستند حفار و کثیفکاری را اعمال میکنند، اما ما به شکل سابق اینگونه حفاری و درهم ریختگی را برنمیتابیم. وی دراین زمینه افزود از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین حفاریهای همه شرکتها کاملاً تعطیل خواهد شد مگر در صورت ضرورت.
لازم به ذکر است در پایان جلسه شهردار کاشان قول یک مصاحبه اختصاصی را در هفته آینده به کاشان نیوز داد که بر همین اساس از کلیه شهروندان که سوال خاص یا نظری در مورد مدیریت و مشکلات شهری دارند درخواست میکنیم سوالات خود را برای کاشان نیوز ارسال کنند.
بسمه تعالیشهردار محترم شهرستان کاشان جناب آقای مهندس ناظم رضویبا سلام و احترام پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد(ص) ، احتراما دستور فرمائید تاجاده ارتباطی باغ فین که کوچه شهید مستوفی زاده را به بلوار امام رضا ع متصل می کند ترمیم ومرمت نمایند. این جاده محل عبور ومرور اهال این منطقه و مسکن مهر وخودروهای سنگین معدن درین می باشد و همچنین مسافرین وتوریست که برای بازدید باغ تاریخی فین به این منطقه سفر می کنند باید ازاین جاده ای مال رو که از دو طرف تخریب شده است و عرض آن در برخی از نقاط کمتر از 3 متر است عبور نمایند. قابل ذکر است که تا کنون دراین جاده چندین تصادف رخ داده است لذا خواهشمند است دستور فرمائید حداقل جهت حفظ آبروی این شهرستان تا این جاده مرمت وعریض گردد
درود ادمین محترم لطفا کمپین اینترنتی درخواست نامگذاری خیابانی در کاشان به نام سهراب را هم در سایت اطلاع رسانی کنید و هم به اطلاع شهردار محترم برسانید. سپاس از مهر شما
چرا از حقوقه حقه مردم شهرداری کوتاه می آید دلیل نمیشود که آقایان شورای قبل و شهردار تفاهم نامه نابرابر را امضاء کنند و مردم عوارض آن را بپردازند. به جای آسفالت سیمان میکنند. با همه این اوصاف مردم همه رنج ها رو بر جان و دل میخرند ، ولی آیا پساب فاضلاب چرا به بیابان ها میرود. شهرداری خیلی کوتاه می آید.