کاشان نیوز: آیین پاسداشت شهر کاشان، شهر نساجی سنتی عصر دوشنبه با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، شیخ آصف عضو شورای جهانی صنایع دستی، فرماندار کاشان و جمعی از مسئولان در «تالار شهر» کاشان برگزار شد.
این مراسم در کنار قدردانی از هنرمندان و تلاشگران عرصهی نساجی سنتی کاشان، رونمایی از لوح و تمبر یادبود نکوداشت جهان شهر کاشان، «شهر نساجی سنتی» همراه بود.
شیخ آصف عضو شورای جهانی نساجی سنتی گفت: فوریه سال ۲۰۲۳ وقتی که برای ارزیابی نساجی سنتی به کاشان آمدم عاشق این شهر تاریخی شدم چرا چنین معماری را هیچ وقت در ذهنم و در دنیا که سفر کردهام ندیده بودم
تشکر ویژه دارم از اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشان برای احیای این معماری خلاق تشکر میکنم و در کنار این معماری حضور ما در این منطقه زمینه ثبت این شهر به عنوان «کاشان، شهر جهانی نساجی» را تقویت کرد.
عضو شورای جهانی نساجی سنتی صنایع دستی بیان کرد: باید صنایع دستی را برای نسل آینده حفظ کنیم، ثبت کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی گام نخست برای تولید محصول کیفی در سطح گسترده و عرضه به جهان است.
فرماندار ویژه کاشان لقب شهروند افتخاری را به من اهدا کرد و مسئولیت من برای حمایت از هنرمندان این منطقه بیشتر شده و به عنوان برادر شما از کشور هندوستان آمادگی لازم برای حمایت از شما در طراحی، تولید و عرضه محصولات صنایع نساجی هستیم.
مریم جلالی معاون صنایع دستی کل کشور در این آیین گفت: ثبت شهر جهانی کاشان برای نساجی سنتی نشان از توجه ایرانیها به ریشه است؛ تارایمان و پود غیرت در دستگاه عاطفه تبدیل به غزل و سپس شعربافی میشود.
وی گفت: بافتن و پیوند کار ماست، صنایع دستی برخاسته از عاطفه مادرانه یعنی پیوند همه چیز با هم و تار و پود هستی از این پیوند جانمایه میگیرد.
افتخار امروز ثمره هوش تاریخی جغرافیای کاشان و ثمره تلاش هنرمندان این خطه است، نساجی سنتی متعلق به گذشته نیست بلکه روشی برای ماندگاری فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
نساجی سنتی روزگاری معیشت مردم را تأمین میکرده است، امروز هم باید این معیشت عزت آفرین احیا شود.
اهل کاشان بودن برای ما همیشه افتخار است و ما به نیز به عنوان یک خانواده بزرگ وامدار کسانی هستیم که یک نفر مادری، دیگری پدری، دیگری برادری و خواهری و همسری کرده و با انسجام در گستره جهانی نام خود را تثبیت کرده است.
دیدگاه شما