کاشان نیوز-حسین طاهری: در شرایط انتخابات پیش رو، نقش رسانه ها در تهییج افکار عمومی و تنویر اذهان، برای توجه دادن مردم در تعیین سرنوشت خود نقش بی بدیلی است. رسانه ها، نه در انتخابات که در سایر ابعاد زندگی مردم تاثیر غیر قابل کتمان و برجسته ای دارند. تا جایی که می توان گفت تصور جامعه ی بدون رسانه امر محالی است.
یکی از اصلی ترین کارکردهای رسانه ها ایجاد تفکر عمقی در مخاطب است یعنی به واسطه حضور رسانه، مخاطب یاد می گیرد عمیق تر بیاندیشد، عمیق تر فکرکند و عمیق تر مسائل پیرامون خود را تحلیل کند.
انسان به عنوان اشرف مخلوقات یک ویژگی برتر دارد و آن داشتن “اراده” است. اراده به معنای قدرت انتخاب و امکان گزینش صحیح است.
یکی از این انتخاب ها، انتخاب اعضاء شورای اسلامی شهر است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که فرد برای تمامی اقشار یک شهر تصمیماتی اتخاذ مینماید که سرنوشت افراد را تعیین میکند و این انتخاب که حق مسلم همه مردم است باید بر اساس آگاهی، درایت و تدبیر صورت گیرد.
بنابرین اگر بخواهیم، انتخاب مان یک انتخاب درست باشد، معیارهایی چون «داشتن تعهد و تجربه و تخصص و به عبارتی توانایی علمی و عملی» نیاز است.
یعنی فرد منتخب باید نسبت به تمامی مسائل شهر و نیازهای مردم آگاهی کامل داشته باشد.
برای به دست آوردن این شاخص ها، ابتدا باید تعریف روشنی از انتخابات داشته باشیم.
انتخابات رایج ترین شیوه برای کسب قدرت است و از آنجا که قدرت جزو منابع کمیاب است و تقاضا نیز برای آن بالاست، در نتیجه دستیابی به قدرت و اداره امور میتواند سخت و دشوار و منشا اختلاف و تنش نیز باشد.
برای هر انتخاب بایستی معیارهایی در نظر گرفته شود تا طبق آن بتوان فرد اصلح را انتخاب کرد.
مهمترین شرایطی که یک عضو شورا جدا از تعهد، تدین و کارآمدی باید داشته باشد عبارت است از :
۱- وام دار نبودن عضو شورا به جناح های سیاسی است(عدم وابستگی سیاسی عضو شورا):
نامزدی که وابستگی سیاسی داشته باشد دیگر نماینده همان جناح هاست و نماینده مردم نیست چون با اشاره آنها، در شورا باید دستش را در تصویب قوانین بالا و پایین ببرد.
عضو وامدار سیاسی، در شرایطی ممکن است مردم را به حال خود رها کرده و به جریان سیاسی که به ان وابسته است وفاداری بیشتری نشان دهد.
۲-عدم وابستگی به مراکز ثروت و قدرت:
همان طوری که مقام رهبری نیز فرمودند «اگر چنانچه نماینده به مراکز ثروت و قدرت متصل باشند، کار خراب میشود.»
نامزدی که به این مراکز متصل باشد، دغدغه اش تامین خواسته های صاحبان این مراکز است و دیگر کاری به مردم ندارد. لذا هر جا که آنها لازم میدانند، قانون جعل کند، قانون بردارد و یا برایشان در قانون تغییر ایجاد می کند.
۳- مردم داری و مردمی بودن:
یک عضو شایسته شورا، جدای از حضور موثر در شورا و کمیسیون ها، هرگز نباید مردم کوچه و محلات و محرومین را فراموش کند. مردم به یک عضو شورا با امیدهای زیاد رای می دهند و انتظار دارند او را مرتب ملاقات و مشکلات شهر و محله خود را مطرح کنند. از این رو عضو منتخب باید نسبت به مردم احساس نزدیکی و صمیمیت کند و پاسخگوی تماس های تلفنی مردم باشد.
نه اینکه هر روز خط موبایل خودش را عوض کند و تماسهای مردم را بی پاسخ بگذارد.
چراکه این کار یک توهین به مردم محسوب میگردد و تحقیر آنهاست.
۴-پاسخگویی در قبال اعتماد مردم:
نماینده منتخب مردم باید شخصی قابل اعتماد و مردمی باشد تا بتواند در قبال رأی اعتمادی که از مردم می گیرد پاسخگوی آنان نیز باشد.
تعهد و تدین و همراهی و همدل بودن با رئیس و دیگر اعضای شورا و مدیریت شهری در جهت منافع شهروندان، صداقت و راستگویی، خدمات یکسان به تمام اقشار جامعه و محلات، توانایی در دفاع از حقوق شهروندان در شورای شهر و بیان و پیگیری نیازهای اکثریت مردم از ویژگی های یک عضو شایسته شوراست. در کنار فعالیت در پارلمان شهری او باید نسبت به بررسی مشکلات شهر و مردم به صورت حضوری و میدانی و یافتن راه حل ها و راهکارهای مناسب برای رفع این مشکلات، توجه به پیشرفت صنایع و معادن به عنوان زیر ساخت های توسعه ای منطقه و بکارگیری نیروهای کارآمد شهرستان، تلاش برای ارتقاء مراکز آموزشی و درمانی و بهداشتی و بویژه دانشگاهها و توجه به دانشجویان است
و کنار این موارد توجه به فرهنگ و رفاهیات و تفریحات مردم از دیگر ملاک هایی است که یک عضو شورا باید داشته باشد .
همه این موارد با انتخاب کسانی ممکن است که از یک سو با قوانین آشنا بوده و از سویی شناخت کاملی از وضعیت و نیاز های شهر و مردم داشته باشد .
اخیرا عکسی از خانم دیلک اماماوغلو همسر شهردار استانبول در شبکه های اجتماعی دست به دست میشد که برای بررسی مشکلات رفت و آمد معلولان با ولیچر در شهر تردد میکرد، که اقدام او دقت ایشان در بررسی میدانی و مردمی بودن این مقام مسئول را نشان میدهد.
دیدگاه شما