کاشان نيوز-امیرعباس مهندس: اصلی که کارشناسان بر آن اذعان دارند و نزد هنرمندان و محققان پذیرفته شده بر این امر حکایت دارد، هیچ اثر هنری نیست که معنای واحدی از آن منتج شود. به عبارتی نزد ببینده و یا مخاطبان یک برداشت واحدی صورت پذیرد.
از سوی دیگر فلسفه زیبا نشستن هر عنصر یا اثر هنری در چشم و ذهن مخاطب مرتبط میشود با آموختهها و شخصیتی که حاصل احساس و اندیشهی مخاطب است، و با لحاظ تکثر نظر نباید توقع برداشت مشترکی داشت. همچنان که قدرت یک اثر هنری علاوه بر برانگیختگی احساسات به چالش کشیدن پیش تعیین شدهها و عادتهایی که به باور نزدیک شده است میباشد. با چنین رویکردی تعریف جامع و کامل از هنری که علیرغم ابهامات گاهی آگاهانه از معیارهای زیبایی شناسی تدوین شده به نفع اثر هنری، زبان هنر یا همان زیبایی نادیده گرفته میشود، که پیامد آن سخت و غامض بودن تحلیل و تعامل مبتنی بر پیش زمینهها را در پی دارد. در چنین روالی با لحاظ آن که خوب مطلق امری بعید مینماید و احتمال لحاظ سلیقه و نگاه دور از ذهنی نیست به گزاره یا نظری جامع و متقن میرسیم که زیبایی امری نسبی است، و پیامد آن چنین نتیجه خواهد شد که برای لذت بردن از اثر هنری ضمن آن که تعامل با اثر امری بدیعی است نزدیکی با دنیای ذهنی و درک شرایط و محیط هنرمند شاید ضروری بنماید. در چنین راستایی خلاقیت است که نو و تازه بودن اثر هنری و منحصر به فردی آن، به ذهن تداعی میشود چرا که برای قضاوت و رسیدن به تعریف خوب یا بد قیاس امری ضروری است و مقایسه در هنر بی شک جایگاهی ندارد.
از منظری دیگر وجه بارز مشاهده یا تعامل با اثر هنری کشف ذهنیت و نیت هنرمند است که این بازگشایی یا خوانش اندیشه به جهت تلاش هنرمندانه در باز نمایی واقعیت و میل به انتزاع در ارائه حجمهایی که قرار است مبین ایدههای هنرمند باشد جذابیت توام با لذت کشف را در پی دارد.
نمایشگاه حجمهای امیر و صوفیا دانشپور موید همین نظر میتواند باشد که همواره الهام منبع ایدههایی است که برانگیزاننده هنر هستند. حجمهای به نمایش در آمده حتا اگر قصد بازنمایی پرواز نداشته باشد رها شدگی و تلاش برای کندن از وضعیتهای تثبیت شده در هر اثر را نمایش میدهد. مبرهن است جدا شدن از بسترهای همیشگی و رها شدن الزامن با معلق بودن که نزدیک به بلاتکلیفی تعریف میشود تفاوتی آشکار دارد. این رها شدن در کارهای امیر دانشپور نسبت به صوفیا بارزتر میباشد. چراکه صوفیا در سه اثر خود در حال جدا شدن از بستری است که میتوان به عادت سنت و قیدها تعبیر نمود اما پدر ایشان این قیدها را پشت سر گذاشته است.
این نمایشگاه در ادامه نمایشگاههای حجم و مجسمه که در گالری زورخانه دانشپور برگزار میشود تحت عنوان کریپتون مهر ماه 1403 پذیرای علاقمندان میباشد.
دیدگاه شما