کاشان نیوز: با فرارسیدن ۱۶ آذر که به نام روز دانشجو نامگذاری شده است انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کاشان بیانیهای به این مناسبت صادر کرده است، کاشان نیوز ضمن گرامیداشت این روز این بیانیه را جهت اطلاع عموم منتشر میکند:
«به نام خدا
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگیِ ما عدم ماست
شانزدهمین روز از سردترین ماهِ فصلِ پاییز فرا میرسد و با خود انبوهی از اندوهِ گذشته و نگاه پر از امید به آینده را به همراه میآورد؛ اندوه بخاطر ۳ قطره خونی که هیچگاه از پیکرهی دانشگاه پاک نمیشود و امیدی که نشان از زندهبودنِ همیشهی جنبش دانشجویی دارد. جنبشِ اصیلی که سرِ سازش با استبداد و استعمار ندارد. قشر دانشجو، در این ۶۲ سال که از واقعهی دردناک ۱۶ آذر ۳۲ میگذرد، ۱۶ آذرهایی را رقم زده که هرکدام آیینهی تمامنمایی از زندهبودنِ جنبش دانشجویی در طولِ سالهای متمادیست و این پیام را تکرار میکند که سرنوشتِ درختانِ این باغ، همواره سرسبزترشدن و پربارترشدن است. حال که در آستانهی ۶۲مین سالروزِ زندهبودنِ دانشگاه ایستادهایم، بر خود لازم میدانیم نکاتی را یادآوری کنیم:
۱- دانشجوی امروز، پس از گذار از فشارهایی که با نابخردیهای ناپاکترین دولت پس از انقلاب بر دانشگاه تحمیل شد، با امیدی تازهتر و بینشی بهدست آمده از تجاربِ نسلهای قبل، پایدارتر و مصممتر برای عمل به رسالتِ خویش که همانا آگاهسازیِ جامعه برای جلوگیری از سیطرهی استبداد و استعمار بر آن است آستینِ همت بالا زده است. آفتِ این مسیر اما، بیقانونی و بیاخلاقی است که استقلال و آزادی، ۲ رکنِ اساسیِ دانشگاه را به تاراج میبرد. ما به عنوانِ میراثدارانِ انجمنهای اسلامی که از سالها پیش از انقلابِ اسلامی جزءِ پیشروانِ نهضتِ تحولخواهی و انقلاب بوده و هست، اعلام میداریم که نباید عدهای که تنها نامِ انقلابیبودن را یدک میکشند، خواسته یا ناخواسته به این آفتها دستِ دوستی دهند و در راستای از بینبردن پویاییِ فضای دانشگاه مسابقه به راه بیاندازند. باید دانست که سرنوشتِ این اعمال، باتلاقی از رسوایی است و چیزی جز خسران عایدِ مردم نمیکند.
ما بر حاکمیتِ قانون پافشاری میکنیم و هشدار میدهیم که اگر گروهی در برابر قانون قرار بگیرند و مصون بمانند، خیالِ هر باطلی را در سر میپرورانند. همانگونه که دیدیم، سخنرانیهای خدمتگزارانِ انقلاب و مردم را بههم میزنند و از هتکِ حرمتِ افراد ابایی ندارند.
گوییا باور نمیدارند روز داوری کاین همه قلب و دغل در کارِ داور میکنند
ما اعلام میداریم که تمامِ تلاش ما این است اجازه ندهیم آزادیِ دانشگاه، ذرهای خدشهدار شود. زیرا همانطور که بنیانگذارِ انقلاب نیز تأکید داشت، دانشگاه مبدأ تمامِ تحولات است و استقلال و آزادیِ آن یکی از ارکانِ موردِ نیاز برای انجامِ تحولات.
۲- در این میان، آگاهیِ دانشجویان در خنثیکردنِ اقداماتِ اینگونه نقشِ بسزایی دارد. باید دانست که با مشتهای گرهکرده نمیتوان مقابلِ روندِ آگاهسازیِ جامعه و قدرتِ اندیشه ایستاد. باید با دانشگاه و قشرِ دانشجو با احترام سخن گفت. نباید اجازه داد ایجادِ فضای یأس در میان دانشجویان و دغدغهمندانِ جامعه، آنان را از صحنه بیرون کند تا کسانی با خیالِ راحت، تنها معرکهگردانِ میدان شده و از طریق اقداماتِ غیرقانونی مانندِ لغوِ مراسمهای دارای مجوز، به اهداف خود دست یابد. غافل از اینکه دانشگاه کولهباری از تجربه را با خود یدک میکشد. جنبشِ دانشجویی چشمِ بیدار جامعه است.
شهروندانِ یک جامعه، هنگامی که از مطالبهگری دور شده و هر شرایطی را که بوجود بیاید بی هیچ چون و چرایی بپذیرند، نمیتوانند در راستای ساختنِ جامعهای بهتر حرکت کنند و در مسیرِ اصلاحِ جامعهی خود بکوشند. بیشک اگر چنین شرایطی حاصل شود، دانشگاه نیز از رسالتِ خود که همانا تربیتِ شهروندانِ پرسشگر و منتقد و تیزبین است دور میشود. اما با وجودِ تمامِ مشقتها، جنبشِ دانشجویی بیدارتر از همیشه، جامعه و عملکردها را رصد میکند.
۳- باعثِ تأسف است که مردمانِ کشورهای همسایه، در شعلهی جهانسوزِ جنگ و خونریزی و جهالت میسوزند. در این بین داعش، به عنوانِ نمادِ تفکری که هیچ میانهای با گفتوگو ندارد، پرچمدارِ جنایت و خونریزی شده است. باید دانست که داعش تنها یک گروه نیست. داعش یک تفکر است. تفکری که با منشِ گفتوگو سرِ ستیز دارد و چهرهای خشن و ستیزهجو از آیین مقدس و رحمانیِ اسلام را به نمایش میگذارد. بیشک در شرایطِ فعلی، رسالتِ دانشگاه، دانشجو و انجمنِ اسلامی، گسترشِ فرهنگِ گفتوگو و اندیشیدن به عنوانِ راهِ استواری است که میتواند با خشونت و افراطیگری و ظلم مقابله کند.
۴- باید مراقب بود که آزادیِ اهلِ رسانه و مطبوعات به عنوانِ اصلِ جداییناپذیرِ جامعهی مردمسالار، دستاویزِ کجفهمیها و سوءنیتها قرار نگیرد. ما دانشجویان بهعنوان طلایهدارانِ مأمنِ آزادی از دولتِ قانونمدار خواستاریم که تمامِ توانِ خود را برای بهبودِ فضای مطبوعاتی کشور بهکار گیرد و به این وظیفهی خود که همانا دفاعِ از جمهوریتِ نظام است، عمل کند.
۵- رسانهی ملی هم که این روزها میلیشدنش بر کسی پوشیده نیست، بلندگوی یک جریان خاص شده است. مدیرانِ صداوسیما! ما به شما یادآوری میکنیم که رسانهای ملیست که همهی جریانها و تفکرها حقِ صحبتکردنِ در آن را دارند، نه آنکه فقط عدهی قلیلی که مردم از آنها رویگردانند بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. این منابعِ مالی که در اختیارِ شما قرار دارد، از مالیاتی که تک تک مردم و با سلایقِ گوناگون پرداخت میکنند تأمین میشود.
در پایان- امید است زمستانی که در پیش است، نویدبخشِ بهاری سبزتر در صحنهی اجتماعی، سیاسی و فرهنگیِ کشور باشد. ما خواستههای خود را صریح و روشن بیان کردیم و برای تحققِ تک تک آنها با تأمل و درنگ به بررسیِ عملکردها میپردازیم و از نقدِ آنها غافل نخواهیم شد؛ و امید داریم که تلاشها برای ایجادِ فضای باز سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بهثمر مینشیند تا همهی فاصلهها از بینِ قلبهایمان برداشته شود. و ما آن روز را انتظار میکشیم. حتی روزی که دیگر نباشیم.
«بگو: پروردگارا، مرا در هر امری به شایستگی وارد کن و به شایستگی خارج کن و مرا از جانب خود موضعی مسلط و پیروزیآور عطا فرما * و بگو: حق فرا رسید و باطل از میان رفت، که باطل نابودشدنی است.» (اسراء، آیهی۸۰ و ۸۱)
به امیدِ ایرانی آزادتر و آبادتر
انجمنِ اسلامیِ دانشجویانِ دانشگاهِ کاشان
۱۶ آذرماهِ ۱۳۹۴»
دیدگاه شما