به علت پارهای تعمیرات موقت:
بازدید از شهر زیرزمینی «نوشآباد» تعطیل شد
روزنامه کاشان: انجمن دوستداران آثار تاریخی «نوشآباد» از تعطیلی موقت مجموعه تاریخی شهر زیرزمینی(اویی)، با هدف برطرف کردن نواقص فنی و تعمیرات آن از سوی شهرداری این شهر خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی انجمن دوستداران آثار تاریخی «نوشآباد»، این شهر زیرزمینی پس از گذشت یک دوره بازدید انبوه گردشگر، برای آمادهسازی و برطرف کردن خطرات، نواقص فنی، تعمیرات و انجام امور حفاظتی جهت حفظ این بنای ارزشمند ملی تعطیل شده است.
بر اساس این گزارش، این اقدام شهرداری برای حفظ این بنای ملی صورت گرفته و پس از انجام مراحل حفاظتی دوباره بازگشایی خواهد شد.
در این گزارش با اشاره به اینکه هماکنون یکی از اصلیترین مشکلات شهر زیرزمینی «نوشآباد»، وجود سیلابها و فاضلابهای شهری است که به این مجموعه نفوذ کرده و سلامتی این اثر را به خطر میاندازد، بر ضرورت اجرای عملیات ایجاد فاضلاب شهری (طرح سپتیک) هرچه زودتر در «نوشآباد» تاکید شده است.
شهر زیر زمینی «نوشآباد» با طول بیش از چهار کیلومتر در سه طبقه حفاری شده و طبقه سوم آن تا عمق ۱۸ متری از زمین گسترده شده است.
این شهر تاریخی در سال ۱۳۸۵ با شماره ۱۵۸۱۶ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و مراحل ثبت آن در فهرست میراث جهانی در حال پیگیری است.
شهر «نوشآباد» با ۱۲ هزار نفر جمعیت از توابع آران و بیدگل در سه کیلومتری این شهرستان و پنج کیلومتری شمال کاشان قرار دارد.
سلام روی چه مدرکی میگوییدشهرزیرزمینی براساس مطالعات پروفسور رومن گیریشمن اتریشی حدود هفت هزارسال پیش اولین مدنییت وشهر نشینی به معنای امروزی درفلات مرکزی ایران درتپه های سیلک کاشان اتفاق افتاده ۱-نوشاباد باقدمت ساسانی چون برای دفاع ازساکنانش موقعیت مناسبی مثل کوهستانها برای ساختن قلعه های تدافعی نداشتند وقلعه های خشتی هم کفاف امنیت را نمیدادند راههای زیرزمینی (نقب) شکل گرفت تامردم بتوانند ازخود دفاع وفرارنمایند۲- انسان به نور احتیاج داردوبدون نور زندگی میسر نیست پس این فضاها صرفا جهت پناه گاه ونگهداری صیفی جات به خاطر خنک بودنش ؛کاربرد داشته است .۳-انسان موریانه نیست انجمن ها دقت کنند احساسات زادگاه گرانه خویش را بدون سند علمی بیان ننمایند