کاشان نیوز: رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی کشور گفت: روشهای نوین ضدعفونی برای توسعه و صادرات گیاهان دارویی لازم است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کاشان، محمدباقر رضایی در حاشیه برگزاری نخستین همایش اسانس ایران در پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان در قمصر با بیان اینکه در توسعه گل محمدی عقب هستیم اظهار داشت: یکی از مسایلی که عمده مشکل گیاهان دارویی در کشور است مکانیزهکردن یا روشهای نوین ضدعفونی گیاهان دارویی است.
وی مهندسی تقطیرها را برای توسعه صادرات گیاهان دارویی لازم دانست و افزود: از اولویت نخست برای توسعه گیاهان دارویی مکانیزهکردن و روشهای استخراج فراوری است.
رضایی خاطرنشان کرد: با استفاده از روش پلاسما سعی داریم در آینده نزدیک بتوانیم بسیاری از آلودگیها در پروسه تولید حذف شود تا بتوانیم تولیدات سالمی را در اختیار مصرفکنندهها قرار دهیم.
رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی کشور، کاشان را قطب گل محمدی کشور دانست و افزود: برگزاری همایش اسانس ایران در این منطقه در راستای ارائه راهکارهای علمی برای توسعه و ترویج و استفاده بهینه از فراوریهای گل محمدی است.
وی با بیان اینکه سنتی برداشتکردن به صادرات قابلیت خوبی نمیدهد افزود: باید تلاش کنیم محصولات ما قابلیت مصرف صنایع مختلف بهخصوص عرقیات و اسانس را داشته باشد.
رضایی تاکید کرد: باید در چند محصول، قطببودن آن مشخص شود و هر روزی را به یک گونه خاص گیاهی اختصاص دهیم تا توسعه گیاهان دارویی و اهمیت آنها بینالمللی شود.
وی با اشاره به اینکه محصولات ما قابلیت فرآوری نوین و تبدیلشدن به بهترین اسانسها را دارد، اما منطقه ما عاری از تکنولوژی است افزود: گیاهانی همچون زیره، گل محمدی، موسیر، نعناع و بابونه و امثال آن جزء گونههایی است که برخی افراد حاضر به تولید و توسعه این گیاهان هستند که سازوکار توسعه ملزم به این است که فراوری در کنار آن باشد.
وی خاطرنشان کرد: کشت گیاهان دارویی هزار هکتاری را در چهار نقطه کشور پیشنهاد میدهیم که سرمایهگذاران و کسانی که توانایی همکاری در این زمینه را دارند بنشینند و سازوکاری برای توسعه فراوری را ایجاد کنند.
رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی کشور از برنامههای چشمانداز ۱۴۰۴توسعه ۱۴۰۴ را افزایش ۱۰۰ برابری سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشور بیان کرد و گفت: از آنجا که دولت بهتنهایی قادر به توسعه نیست عزم ملی و کمک مردم برای رسیدن به حداقل یک دهم این میزان لازم است.
رضایی با اشاره به اینکه طبق بررسیها برخی از محصولات گیاهان دارویی بهخصوص اسانس در کشورهای اروپایی حدود ۱۰۰ برابر کشور ایران است تاکید کرد: باید سعی شود تا با استفاده از تکنولوژی و روشهای نوین و فراوری، اسانس را توسعه و بتوانیم صنعت گل و گلاب را حفظ و اقتصادی نماییم.
نخستین همایش اسانس ایران با حضور محققان و تولیدکنندگان اسانس و گلاب و عرقیات گیاهی سراسر کشور ۲۱ و ۲۲ اردیبهشتماه در پژوهشکده اسانس دانشگاه کاشان برگزار شد.
دیدگاه شما