سهراب در مضامین هرگز از نیما پیروی نکرد
رئیس انجمن سخن کاشان گفت: با آن که سبک سهراب سپهری نیمایی بود، اما در مضامین و ظرایف شعری هرگز از نیما پیروی نکرد.
در مراسم گرامیداشت سهراب سپهری که در مجموعه فرهنگی و کتابخانه آیتالله العظمی رضوی (ره) برگزار شد استاد سید علی اصغر صائم کاشانی، اندیشیدن به هنر و سرودن شبانهروزی شعر و پرداختن به نقاشی را از جمله ویژگیهای سهراب سپهری ذکر کرد.
وی افزود: سهراب سپهری انسانی نجیب، باحیا و متفکری بود که در مدت زندگی او کسی از او سخنی به ناسزا و ناروا نشنید و حجب و حیا در ذات و جبلّت سهراب به گونهای بود که کمتر سخن میگفت و بیشتر شنونده بود و همواره سعی داشت در انزوا باشد و با مردم کمتر مراوده داشته تا بیشتر در تفکرات خویش غرق شود.
به گفته وی سهراب در مدت زندگی شاعرانهاش به خلوص کلمه رسیده بود و به بداهت زندگی در حیطه زمانه رسیده و به معنای دیگر به حس زمان رسیده بود.
صائم کاشانی یادآور شد: اعتقاد سهراب در شعر این بود، سخنی که فرم کهنه دارد نمیتواند بیانگر تنوعی از رسالت شعر باشد و با آن که سبک سهراب سپهری نیمایی بود، اما در مضامین و ظرایف شعری هرگز از نیما پیروی نکرد و برای خود زبانی مستقل و نوتر از نیما و سایر نوپردازان معاصر داشت.
وی تصریح کرد: شعرهای سهراب سپهری، چشمانداز لحظههای تنهایی و ژرفنگری او است و در هر کلمه شعرهای او مفهومی است که نباید بدون توجه آن را رها کرد.
در مراسم عصر شعر گرامیداشت یاد سهراب سپهری، ضمن نقد و بررسی اشعار شاعران انجمن از مقام علمی ادبی و هنری سهراب سپهری تجلیل به عمل آمد.
پس از مرگ سهراب نخستین کنگره بزرگداشت سهراب سپهری با حضور شاعران و نامآوران عرصه شعر و ادب معاصر در دی ماه 1364 از سوی انجمن سخن کاشان برگزار شد.
دیدگاه شما