«مهرداد جزایری» در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه مقدار نیکوتین موجود در قلیان چندین برابر نیکوتین سیگار است، افزود: قلیان به خاطر ذغالی که در سوختن آن به کار میرود حاوی مقدار زیادی مونو اکسید کربن است.
وی تصریح کرد: مصرف روزانه ۲۰ نخ سیگار خطر سرطان لوزالمعده را در مردان پنج برابر و در زنان شش برابر افزایش میدهد.
جزایری تاکید کرد: ۹۰ درصد سرطانهای ریه و ۸۳ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان ریه در اثر استعمال دخانیات است.
وی ادامه داد: عامل خطر دخانیات به عنوان عامل خطر ثابت شده در ایجاد حداقل ۸ نوع سرطان از جمله دهان، حنجره، ریه، پانکراس، مثانه، کلیه، مری و معده و عامل احتمالی در سرطانهای روده بزرگ، دهانه رحم، سرطان خون، کبد، غدد فوق کلیوی، کیسه صفرا، حفره بینی و سینوسها است.
این کارشناس، با اشاره به اینکه مصرف سیگار یکی از مهمترین عوامل خطر سرطان ریه است، تصریح کرد: مواجهه زودرس با دود سیگار مخصوصاً در کودکان و نوجوانان خطر سرطان ریه را چندین برابر افزایش میدهد.
کارشناس بیماریهای غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به اینکه افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند، یادآور شد: مردان سیگاری ۷۰ درصد و زنان سیگاری ۴۰ درصد احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان کلیه و مثانه دارند.
جزایری با بیان اینکه بیش از ۴ هزار ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که بیش از ۴۰ نوع آن سرطانزا است، اظهار داشت: مصرف تنباکو در فرمهای جویدنی و مصرف پیپ نیز یک عامل خطر مهم برای سرطانهای دهان، حلق و مری به شمار میرود.
دیدگاه شما