کاشان نیوز- خسرو اعتماد*:امروز که از مقابل پارک جلو فرمانداری (پارک کوزه) رد میشدم، متوجه برهنه شدن غیرمتعارف چند درخت شدم؛ آنطور که از هَرَس کردن خیلی بیشتر بود و من نگران شدم که مبادا بخواهند آنها را قطع کنند.
این طور که شواهد نشان میدهد ظاهراً شهرداری کاشان عزمش را جزم کرده تا پروژهی طرح زیرگذر مدخل شهر را اجرایی کند. اجرای این طرح، با هدف حل معضلات ترافیکی آن ناحیه صورت میگیرد ولی مثل هر پروژهی شهری دیگر، ممکن است با چالشهایی همراه باشد یا همزمان با نقاط مثبت، نقاط منفی هم داشته باشد. اگر طرفداران توسعه شهری، آن را به نفع شهر میدانند، طرفداران محیط زیست هم حق دارند نگرانیهای خود را نسبت به آن، ابراز دارند؛ به ویژه که در تعریف مدرن توسعهی پایدار، رشد و توسعه عمرانی، صنعتی و اقتصادی، منوط شده است به آسیب نرساندن به محیط زیست و منابع طبیعی.
بنده از حدود دو ماه پیش و از طریق آقای مهندس وکیل در جریان این طرح قرار گرفتم و حتی خود آقای وکیل به من گفتند که برای اجرای این پروژه، تعداد قابل توجهی درخت باید قطع شود ولی قول دادند که با دستگاه، درختها را جابجا میکنند.
بنده همان زمان هم خدمت ایشان عرض کردم و همین الان هم دوباره، اشاره میکنم که به چند دلیل، موافق اجرای این پروژه نیستم:
اول و مهمتر از همه اینکه قطع کردن درختان، خلاف اصول زیست محیطی است و آسیبهای زیادی در پی خواهد داشت. تخریب محیط زیست، به بهانه توسعه شهری، در چند دهه اخیر، کشور ما را به مرز بحرانهای متعدد زیست محیطی کشانده که نسلهای بعد را با خطرات بسیار جدی مواجه خواهد کرد. در مورد قولی که آقای مهندس وکیل و بقیه دوستان در شهرداری و شورای شهر دربارهی جابجایی درختان قطع شدهی این ناحیه میدهند، باید اولاً محل کاشت جدید آن تعیین و از نظر کارشناسان واقعی محیط زیست و منابع طبیعی تأیید شود، و ثانیاً تا دستگاه ِ کندن ِ بدون آسیب و جابجایی صحیح درخت را نخریده و از آن استفادهی بهینه نکردهاند، نباید این پروژه را استارت بزنند. این موضوع مهمی است و طرفداران محیط زیست تا از این دو شرط، اطمینان پیدا نکنند، اجازه قطع درختان را نخواهند داد و بنده به عنوان کسی که طرفدار و وامدار هیچ شخص و جناحی نیستم، تمام دلسوزیام بخاطر محیط زیست است و اگر ببینم که ملاحظات زیست محیطی این طرح رعایت نشود یا بخواهند درختها را مخفیانه و بدون اصول قطع کنند، پیگیریهایم را از طریق نماینده مجلس، فرمانداری و حتی وزارت کشور انجام میدهم.
دوم اینکه در صورت اجرای این طرح، ماشینهای سنگین و تریلیها، با سرعت بیشتری وارد بلوار خادمی خواهند شد و نه تنها مشکل ترافیک حل نمیشود بلکه این کار احتمالاً آرامش شهری را هم بهم خواهد زد.
سوم اینکه به نظر من، به جای اجرای این پروژه سنگین، پروژهها و برنامههای کم هزینه تر اجرا کنند. مثلا اگر پروژه کنارگذر کاشان و آران بیدگل را توسعه بدهند، کمربند شهر انسجام بهتری میگیرد و میتواند برای عبور ماشینهای سنگین، موثرتر باشد و در نهایت به نفع ترافیک شهری تمام شود یا اینکه میتوانند از چراغ راهنمایی برای کاهش ترافیک استفاده کنند.
چهارم اینکه این طرح بودجه هنگفتی میطلبد و هزینه سنگینی روی شهرداری کاشان که وضع مالی خوبی ندارد، خواهد گذاشت و این نگرانی را ایجاد خواهد کرد که برای تأمین بودجه آن، خدای نکرده به کارهای غیرمتعارف روی بیاورند.
———————————————————-
(*): فرهنگی بازنشسته، فعال محیط زیست و مدیرعامل سمن زیست محیطی «جمعیت کویر سبز کاشان»
بنده به عنوان شخصی که سالها در بزرگترین پروژه های عمرانی کشور مشغول بوده ام مخالف چنین طرحی میباشم.به دو دلیل.یک اگر هدف کاهش ترافیک است پس راه حل ایجاد تونل میباشد نه زیرگذر.دوم اینکه مدخل به عنوان یک نماد از شهر عزیزمان کاشان میباشد.کاش در حفظش کوشا بودیم.
سلام دراستان مرکزی همچین مشکلی بود که باتوجه به وسعت محل که بزرگ وشبیه محل مدخل شماست باایجادیک چهارراه بزرگ وچراغ راهنمایی مشکل راحل گردند.
میخام خدمت خسرو خان عرض کنم حالا که این شورا وشهرداربی حال قصدتکان دادن به خودشان رادارندبگذاریدبلکه البته بلکه یه فکری به حال این وضعیت ترافیک وگرفتاری مردم بکنند.بعیدمی دانم این جماعت اهل کاروعمل باشند.احتمالا این جوسازی ها هم به نفعشان تمام خواهدشد.
جان افراد که در این کمربندی از دست رفته اند مهمه یا چند تا درخت !!!!! اول جان ادمی در اولویت است نه درخت
کدوم کمربندی!؟