بازخواني انتخابات 90 كاشان
منصوري؛ نظامي يا سياسي
_ مسعود حقيقي _
دو روز مانده به روز رأيگيري انتخابات به ستاد دكتر فدايي در چهارراه پنجهشاه رفتم. یکی از دوستان ستاد پرسید اوضاع را چگونه میبینی؛ گفتم: قدیری، گرانمایه و فدایی
چهار روز مانده به روز رأیگیری نیمهشبی در ستاد تیمسار منصوری و با حضور تعدادی از دوستانش به گفتگو نشستیم. هرچند در ابتدا به نظر میرسید به توصیه برخی دوستانش میخواهد از مصاحبه طفره رود ولی در نهایت جمعبندی شخصیاش پاسخگویی به رسانه شد.
پرسشهایم را از او پرسیدم. با دقت و صمیمیت پاسخ گفت و مشروح آن در سایت روزنامه کاشان و ماهنامه جوان کویر منتشر شد. بعد از پاسخگویی پرسید تحلیلم چیست؟ به امیر گفتم حضرتعالی را توانمند، صادق، صریح و صمیمی میبینم.
با قدیری ابیانه چند هفته پیش از انتخابات گفتگو کردیم. قدیری میتواند ساعتها صحبت کند. ظرافتهای کاری رسانه را به خوبی میشناسد. رکوردر و دوربینش اوضاع را تحت نظارت دارد.
محورهای کلیدی تفکرات قدیری در همان جلسه ارائه شد؛ نگاه محلی ندارد. به مجلس به عنوان پایگاه قانونگذاری نگاه میکند. اهل بریز و بپاش و خرجهای آنچنانی و وعده و وعید نیست. حرکتهای تاکتیکی سیاسی را به خوبی میشناسد و انجام میدهد و البته به شدت نسبت به اصلاحات و دولت منصوب به آن و کشمکشهای انتخابات 88 موضع میگیرد.
با گرانمایه دو مرتبه گفتگو کردیم. دو سه هفتهای پیش از گفتگو با قدیری. ترجیح میداد از عملکردش در کاشان بگوید. از سایپا گرفته تا فولاد کویر که به قول او در آوردنشان نقش داشته است. در ضمن هربار تلاش داشت به قول او فتنه 88 را نیز محکوم کند و خود را از پیروان راستین ولایت و رهبری بداند.
گرانمایه حاضر نشد وارد بحث نقاط ضعف و قوت مدیران محلی شویم. در جواب این سوال که در انتصاب مدیر آموزش و پرورش که روزی رئیس دفتر وی بود به چه میزان نقش داشته است با نفی آن و چشمغرهای که رفت به ما فهماند وارد این مسائل نشویم.
اما فدایی به همان میزان که شخصاً فردی قوی و توانمند یافتم افراد ستادش را سنتی و ضعیف و در تحلیلی که با عنوان «آران و بیدگل برنده انتخابات کاشان» چند روز مانده به روز رأی نوشتم گفتم آرایی که برای فدایی در روز جمعه به صندوقها ریخته شود مربوط به توانمندی شخصی وی و تعداد معدودی از دوستان ستادیاش میباشد.
با تمام حضور تنگاتنگی که با فضای انتخاباتی داشتم و از ماهها قبل وضعیت را رصد کرده و با بسیاری از نامزدها و صاحبنظران و سیاسیون گفتگو و مصاحبه کردم از حرکتهای موجی و احساسی و محلی غافل مانده و آن را در پیشبینیهایم لحاظ نکردم.
شکی نیست که جناب تیمسار شخصی توانمند، صادق و صمیمی است ولی نمیتوان رأی هیجانی منطقه آران و بیدگل را به این نامزد حوزه انتخابیه نادیده گرفت. هرچه هست او پیروز انتخابات شد و چنین پدیدههایی فراتر از معادلات رایج سیاسی در ایرانزمین جای تعجب ندارد.
نیمهشب پایان روز رأیگیری به اتفاق دوستان در خانه پدری منصوری حاضر شدیم. جمعیت از اطراف و اکناف حضور داشته و ابراز احساسات میکردند و من هم به تبع کار خبری، گاه از حاضرین عکس میگرفتم و گاهی گفتگو میکردم.
یکی از دوستان تیمسار که میگفتند وی نیز تیمسار ارتش است به نزدیکم آمد و گفت اگر از من هم عکس گرفتی اجازه نداری چاپ کنی و با این گفته این پرسش را در ذهنم کاشت آیا منصوری نیز به تبع ارتشی بودنش منطقه ممنوعه است؟ آیا ادبیات سخنرانیها، صحبتها و عملکرد و تعاملش نظامی خواهد بود یا سیاسی؟ پرسشی که پاسخ به آن در چهارسال پیش رو مشخص خواهد شد.
زیاد مته به خشخاش نگذارید ! همه ما در هشت سال دفاع مقدس سرباز بوده ایم !!! ایراد نیست ! یقین ایشان تنها و با تکروی کاری از پیش نخواهد برد و این خصلت را ندارد کما اینکه در جبههه و جنگ هم فرمانده برنده جنگ نیست !!! اما مدیریت و تاکتیک و هوش است که با کمک لشکر پیروزی حاصل میشود ! و ایشان از این مایه تهی نیست !!! آری هر همشهری و قومی از همشهری اش پشتیبانی میکند و این جرم نیست و محسنات هم هست ! ودر کل قرارمان این است که همه ملک محروسه کاشان در حقیقت همشهری هستیم ! پس امدادکنیم . کنترل کنیم . پیشنهاد بدهیم . انتقاد سازنده بکنیم و حتی اعتراض !!! اما خراب نکنیم و شایعه نسازیم و از کاه کوه نسازیم که هیچکدام معصوم و بی تقصیر نیستیم و نخواهیم بود . یاغلی !!!