-سعید غلامیان-
شهر کاشان دارای سابقه علمی و پیشینه درخشانی است و دانشگاه کاشان نیز با تکیه بر همین سابقه در کاشان تاسیس شد.و زحمات عده کثیری از اساتید،مدیران و دست اندرکاران دانشگاه کاشان را به نقطه ای رسانیده است که اعتبار و رتبه درخور کاشان را در سطح کشور و جهان نمایندگی کند ،از این نعمت و ثروت موجود بهترین استفاده را برای حفظ رتبه و پایه ایران و ایرانی در جهان باید برد.
از طرفی مدتی است که کشورهای همسایه از تاجیکستان،ارمنستان،ترکیه افغانستان گرفته تا کشورهای عرب از جمله عراق،امارات و تمامی ساحل نشینان خلیج فارس اهتمام و سعی فراوانی در مصادره مفاخر و سرمایه های ایران را دارند وظیفه دست اندرکاران است که با برگزاری همایش ها و یادمانهای شخصیتهای ملی و علمی و شناسانیدن آنها به مردم خصوصاً به نسل جوان و ایجاد خودباوری و خود شناسی که دستمایه اصلی رشد و سربلندی ملتی می تواند باشد ملیت و سرمایه های ایران را از تاراج و غارت طماعان بی ریشه بین المللی حفظ کنند.
در جریان برگزاری «همایش میراث علمی غیاث الدین جمشید کاشانی» از دوستی خبر را شنیدم.و به دانشگاه کاشان رفتم.در آنجا مطلع شدم که دومین روز برگزاری همایش است.احساس گناه کردم از بی خبری خودم، اما هرچه گشتم خلوتی دانشگاه مرا از عذاب وجدانم تبرئه کرد.دانشجویان کاشانی انگشت شمار بودند و از مردم کاشان خبری نبود. داخل سالن همایش که شدم صدای کاشانی شناس انگلیسی زبانی را شنیدم که توسط مترجم برای مستمعین از غیات الدین کاشانی ها داد سخن می داد و من حیران از خلوتی دانشگاه در زمان برگزاری یک همایش بین المللی بودم. و به دنبال این سوال که انگیزه دانشگاه کاشان از برگزاری یک همایش چیست؟ آیا واقعاً همانطور که عده ای با گوشه و کنایه می گویند ؛هر همایشی که برگزار می گردد مبلغ کلانی بودجه از وزارتخانه به متولی داده می شود، علت برگزاری این همایش است؟
و برای اطلاع از ماوقع دنبال مسئولین دانشگاه گشتم اما ابتدا کسی را جز آقای حسن خداشناس که وظیفه هماهنگی ورسیدگی به امور اجرایی و تدارکات را بعهده داشت ندیدم از او که پرسیدم،اگر چه نگران گفته هایش بود گفت که ما دعوتنامه برای تعدادی فرستاده ایم و دعوت کرده ایم اما خیلی ها نیامده اند، اما وقتی به برای گفتگو با خانم پیری رفتم ،گفته های زینب پیری با دکتر بازیگران- دبیر اجرایی همایش درکاشان- را شنیدم که از درج نشدن ساعت شروع برنامه ها در دعوتنامه ها و نقایص متعددی که ناشی از بی توجهی در امور اجرایی بوده گله می کرد.
با خانم پیری مسئول دبیرخانه اجرایی تهران و روابط عمومی و اموربین الملل همایش چند کلمه گفتگو کردم که ضمن تشریح برنامه ها با دلخوری فراوان از ناهمانگی مسئولان دانشگاه کاشان و کم بودن استقبال آنها اظهار تاسف نمود.
وی با برشمردن خصایص غیاث الدین جمشید کاشانی و جهانی بودن شخصیت وی گفت «که تمام تلاش ما و حق این بود که چون این شخص کاشانی و متعلق به کاشان بوده همایش هم همایش علمی است در کاشان و شهر خود وی برگزار گردد و انتظار هم داشتیم که استقبال خیلی بیشتری بشود اما نمی دانم چرا اینطور نشد شاید اطلاع رسانی ضعیف بوده و مردم مطلع نبوده اند، شاید اینکه فقط این حوزه، حوزه تاریخ علمی است و مردم اینجا کمتر به حوزه تاریخ علمی توجه می کنند اما چون اینجا دانشکده علوم است این یک توجیه به حساب می آید. و دانجویان علوم پایه دارد و حضور آنها باید چشمگیر تر می بود چون می توانند از پنل ها استفاده کنند. و دلیل اصلی را باید از خود کاشانیها پرسید. شاید علاقه نداشته باشند!.»
و وقتی سوال کردم که آیا ممکن است عدم اطلاع رسانی باعث عدم شرکت کاشانیها شده باشد؟ گفت: یک بخش مهم آن ممکن است این باشد.
با این حساب کوتاهی مسئولان اجرایی همایش در نظر اول گردن کاشانیهایی افتاده که روحشان هم از زمان و برگزاری چنین همایشی وبی خبر بود
سوالی که مرا به دنبال خود می کشانید این بود که چرا در همایشی که خارجی ها و کاشانی شناسان خارحی با شوق و ذوق شرکت می کنند و به آن افتخار می کنند در سکوت سنگین و بی اعتنایی داخلی و خصوصاً بی خبری کاشانیها برگزار می شود . دانشگاه چنان خلوت بود که انگار نه انگار یک همایش بین المللی در جریان است! این سوء رفتار بر عهده کیست؟ گناه بی اعتنایی به مفاخر علمی ایران زمین را چه کسی خواهد بخشید؟
دکتر بهنام بازیگران را در جمع شرکت کنندگان پیدا کردم ، وی از اینکه طراحی پوسترها بعهده دبیر علمی همایش بوده و کارهای علمی هم بعهده موسسه میراث مکتوب بوده و آنها دیر اقدام به ارسال آنها کرده اند و نیز صحبت از دیر تنظیم شدن تفاهم نامه به میان آورد.
اما زمانی که این موضوع را با دکتر اکبرایرانی مطرح کردم درابتدا به خنده گفت که ما همه مسئولیت را بعهده میگیریم چون می بینید که هیچکس از مسئولان دانشگاه کاشان حضور ندارند !
و دیگراینکه توافقنامه دیر امضا شد اما درمفاد اشکالی نبود وعملاً مشکلی در اجرا نداشتیم اما به دلیل اینکه همایش علمی در تهران بود و دبیر خانه اجرایی در کاشان ،کار دچار اشکال شد.ولی پوسترها چکیده ها و دعوتنامه و تمبر و … به دو زبان فارسی و انگلیسی را،همه دبیرخانه علمی انجام داد و دو هفته زودتر ارسال کرد اماهمکاری دوجانبه نداشتیم باید بپرسید مسئولین اجرایی در کاشان چکار کردند؟ بخش اطلاع رسانی در کاشان بود باید با مطبوعات و رادیو تلویزیون مصاحبه می کردند و باید میراث فرهنگی وارشاد و فرمانداری را مطلع میکردند اما من با هرجا که تماس گرفتم بی اطلاع بودند. حتی بعضی از دانشکده های اینجا اظهار بی اطلاعی می کردند.با پوستر تنها که نمی شود اطلاع رسانی کرد.
دکتر ایرانی از عدم حضور رئیس دانشگاه در افتتاحیه گفت و از اینکه این همایش را در کاشان با مهمانانی که از تهران آورده بود بسیار ناراحت بود.
به سراع مهندس یونس کرامتی دبیر علمی همایش که رفتم فقط اطلاع رسانی ضعیف را عامل خلوتی همایش ندانست و جلوگیری حراست دانشگاه از حضور دانشجویان در دانشگاه بعلت تعطیلی پنجشنبه های دانشگاه یکی از علل بیان کرد وعلت دیگری هم که مهم دانست مشکلی بود که در سیستم اداری ما بطور کلی وجود دارد و باعث انتقال تجربیات نمی شود و کسی که در یک همایش کسب تجربه میکند اگر در همایش بعدی هم باشد اشکالات منتقل نمی شود اما عدم حضور همان شخص ممکن است مشکلات قبلی را تکرار کند. و وی و دکتر ایرنی سخن مشترکشان این بود که کسانی که از تهران همراه داشته اند تنها مستمعین برنامه های همایش بوده اند.
و من ماندم و صدها سوال بی پاسخ که فکر می کردم اگر رئیس دانشگاه کاشان را دیدم از کدام سوال شروع کنم؟
واقعا جای تاسف است ..................اینا از اون نوع همایش هایی است که حسابی ریخت و پاش داره و نمی خوان کس دیگه ای متوجه اش بشه ............شرم داره بخدا ....................
اولین نظر سنجی اختصاصی انتخابات نهم مجلس - حوزه کاشان با ورود به سایت نسل جوان کاشان بدون کارت ملی به کاندید خود رای دهید www.njkashan.net