کاشان نیوز– فهیمه استادیان: طولانی ترین گذر سیاره عطارد از مقابل خورشید در قرن ۲۱ روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت در حالی رخ داد که علاقمندان به علم ستاره شناسی برای رصد این پدیده که پس از ۱۰ سال در حال وقوع بود در کانون الزهراء کاشان گرد هم آمدند.
ادوات و ابزارها در مکانهای مشخص استقرار یافت اما به دلیل ابری بودن آسمان این پدیده رؤیت نشد! گزارش رسیده از گروه ثبت علمی گذر عطارد که در مکان دیگری مستقر شده بودند نیز حاکی از عدم وضوح رصد گذر داشت.
در حاشیه این برنامه بخشهای تاریخ نجوم، آلودگی نوری، آموزش آشنایی با تلسکوپ و آموزش پدیده گذر عطارد به صورت نمایش برای کودکان از برنامههای جنبی رصد گذر عطارد بود که اجرا شد و مورد استقبال قرار گرفت.
جالب است بدانید ما از روی سیاره زمین بطور متوسط میتوانیم شاهد ۱۳ گذر سیاره عطارد از روبروی خورشید در هر قرن باشیم. گذرهای سیاره عطارد معمولاً در ماههای اردیبهشت و آبان رخ میدهد.
گذرهای بعدی سیاره عطارد در آبان ۱۳۹۸، ۱۴۱۱، ۱۴۱۸ و اردیبهشت ۱۴۲۸ رخ خواهد داد. اما آنچنان که گفته شده پس از گذر زیبای اردیبهشت ۱۳۹۵ گذر مشابه بعدی در اردیبهشت ۱۴۲۸ رخ خواهد داد. بنابراین گذر اردیبهشت ۱۳۹۵ فرصتی بود که تا ۳۳ سال دیگر تکرار نمیشود.
دیدگاه شما