روزنامه کاشان-همایش بین اللملی صباحی بیدگلی که از شاعران بنام آران و بیدگل است،با تلاش عده ای از فرهنگ دوستان «کاشان بزرگ» با آبرومندی و به زیبایی برگزار شد. با پایان گرفتن این همایش آنچه که دیدنی و شنیدنی است نقاط قوت و ضعف این همایش است از قلم دکتر عبدالرضا مدرس زاده:
همایش بین المللی صباحی بیدگلی در روزهای 9 تا 11 آبان در دانشگاه آزاد اسلامی كاشان و آرامگاه شاعر در آران و بیدگل برگزار شد. در پایان این همایش به برخی حواشی این همایش اشاره می شود:
1- معماری دانشكده تحصیلات تكملی و صحنه آرایی این محل موقعیتی مناسب را برای گرفتن صدها عكس یادگاری میهمانان همایش فراهم كرد و در بیشتر سایت های خبری و اجتماعی این بنا و آراستگی آن بازتاب داده شده است.
2- حضور متنوع میهمانان همایش از ملیت های گوناگون(13 كشور) فرصتی خوب برای خبرنگاران پیش آورد كه بتوانند گفتگوهای رنگین!با آنها داشته باشند.
3- تاكید دكتر حداد عادل بر كاشان و برشمردن مشاهیر این شهرستان در سخنرانی افتتاحیه باعث انتقاد برخی همشهری های صباحی بیدگلی از ایشان شده بود به گونه ای كه در بازدید ایشان از آرامگاه صباحی گفته بودند در همایش صباحی بیدگلی ذكر مشاهیر كاشان مانند روضه امام علی در شب عاشورا خواندن است!!!
4- در پایان سخنرانی یكی از استادان اصفهانی رییس جلسه شعری دست كاری شده از حافظ را با مضمون برتری كاشان بر اصفهان خواند كه با پاسخ دندان شكن استاد دكتر نوریان(سخنران بعدی) همراه شد و آن رییس جلسه مجبور شد بگوید: زنده رود و باغ كاران یاد باد!
5- حاشیه سیاسی جلسه این بود كه دكتر سامبو بوبكر از كشور سنگال در سخنرانی خود آموختن زبان فارسی را در آفریقا مدیون شیرین زبانی و خوش سخنی سید محمد خاتمی رییس جمهور وقت دانست كه در سفرش به آفریقا چنین تاثیری را ایجاد كرده است.
6- عصر روز دوم همایش مراسم نكوداشت استاد دكتر سیروس شمیسا چهره ماندگار ادبیات فارسی برگزار شد و آقایان دكتر دادبه و مدرس زاده با بیان خاطراتی از سه دهه حضور و تدریس استاد در كاشان نقش استاد شمیسا در تربیت نسل معلمان و استادان جوان را ستودند.
7- شب شعر همایش در فضای باشكوه و البته بسیار سرد آرامگاه صباحی برگزار شد كه با استقبال بی نظیری رو به رو شد.
8- ظاهرا برخی دوستان فرهنگی را به محل شب شعر راه نداده بودند (كمبود جا یا هر دلیل دیگر) كه این موضوع در برخی وبلاگها نمایان شده است.
9- مراسم اختتامیه صبح پنج شنبه شلوغ ترین بخش برنامه های همایش بود كه نكوداشت استاد دكتر اصغر دادبه هم در آن برگزار شد.
10- تعبیر صادقانه و صمیمانه استاد دادبه در سخنرانی اش از”رفیق بازی” و این كه به كاشان آمدن و سه دهه درس دادن و …دست مایه انتقاد برخی از دوستان شده بود به گونه ای كه اینان بی مطالعه و دسترسی به منابع كشف نسب خاندان صباحی از زمان شاعر تا امروز را بر پایه همین شیوه رفیق دوستی دانستند وآن را با پیامك به اطلاع همه می رساندند!
11- چند شخصیت روحانی ظاهرا به دلیل پخش ملایم موسیقی و شاید به دلیل قرار نگرفتن در صندلی های جلوتر تالار را ترك كرده به تالار جنبی رفته بودند كهآنجا هم همین موسیقی پخش می شد!
12- اختلاف میان مدیران انجمن های ادبی كاشان به برنامه ریزی برای شعرخوانی شاعران هم نفوذ كرده بود و سرانجام این كار با پاره ای مسامحات و كوتاه آمدن ها دنبال شد؟
13- برخی خبرنگاران نمی دانستند كه باید از میهمان خارجی همایش كه استاد ادبیات فارسی هم هست چه سوالی بپرسند؟
14- میهمانان همایش از ملیت های ترك و قرقیز و روس و آفریقایی و … همگی با هم به زبان فارسی سخن می راندند كه در نوع خود جالب بود.
15- بسیاری از حاضران ایرانی همایش نمی دانستند كه نفوذ زبان فارسی تا آفریقا و … امتداد دارد از این رو دیدار مهمانان خارجی برایشان جالب توجه بود.
16- همزمان با حضور مهمانان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد كاشان این دانشگاه مركز بین المللی مطالعات زبان وادبیات فارسی را در گروه ادبیات افتتاح كرد.
17- مجموعه خلاصه مقالات همایش در آخرین ساعات برگزاری همایش به دست مهمانان رسید.
18- دانشگاه كاشان و سایر نهادهای از این دست تا پایان همایش با وجود قرار پیشین هیچ همكاری و همراهی مالی با همایش نداشتند.
19- برخی مهمانان داخلی و خارجی همایش از تالارهای غیاث الدین و امیر كبیر و سپیده كاشانی و دیگر ساختمان های دانشگاه آزاد اسلامی كاشان با تحسین یاد می كردند.
20 – این همایش فرصت قلم زدن خوبی را برای كسانی پدید آورد كه خود لحظه ای در همایش حضور نداشتند اما تا ماهها توان و مجال و حوصله انتقاد كردن دارند.
21- حضور دانشجویان دوره های كارشناسی ارشد و دكتری ادبیات در این مراسم چشمگیر بود.
22- بوسه یكی از استادان امروز دانشگاه بر دستان استاد دكتر دادبه در مراسم نكوداشت ایشان مایه تحسین و برانگیخته شدن احساسات بسیاری از دانشجویان شد.
23- دكتر دیاری در سخنان خود از معنویت و خلوص حاكم بر روحیه مجریان همایش یاد كرد و این كه به سبب رنگ وآب مذهبی و عاشورایی اشعار صباحی عنایت خاص اهل بیت(ع) همه جا با ما بود.
24- بیانیه پایانی همایش حاوی چند پیشنهاد از جمله نامیدن اول محرم به نام روز شعر آیینی و عاشورایی بود.
25- در این همایش محتشم كاشانی هم بی نصیب نبود و جدا از كسانی كه در مقالات خود محتشم و صباحی را مقایسه كرده بودند دبیر اجرایی همایش از دكتر حداد عادل در خواست كرد برای همایش جهانی محتشم در پانصدمین سال تولد او (سال آینده) همكاری كند.
منبع: وبلاگ باران فرهنگ
دیدگاه شما