به گفته وی: صنعت مسگری در تمام مراحل تاریخی با سایر صنایع درجه اول كاشان قابل مقایسه و هم روش و حتی در مواقع بحران شهر هم مزایای خود و شهرت جهانی را از دست نداده است.
یزدانمهر همچنین افزود: جهانگردان مختلفی که کاشان را دیده اند کاشان را «شهر مسگرها» نامیده اند تا چند سال اخیر مسگری در كاشان یكی از مهم ترین و پر رونق ترین حرفه بوده كه فرآورده های آن از سایر شهرها به مراتب جالب تر و محكم تر و بادوام تر بوده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان مسگری را یکی از مشاغل پررونق کاشان دانست و اضافه کرد:مسگرهای كاشان در قالب صنف «مسگری» در یكی از راسته های اصلی مجموعه بازار كاشان موسوم به بازار مسگرها که از دروازه دولت شروع و تا میدان سنگ یا مسجد میرعمادامتداد می یابد، متراکم بوده اند.
این مسئول در ادامه گفت: مسگرها به ساخت اشیای مسی متعدد نظیر سینی، مجمعه,، دوری یا بشقاب، كاسه، دیگ،یا دیگچه, سردیگ, آبكش, كماجدان، آفتابه, لگن, تشت, طاس حمام, مشرفه یا مشربه, گلاب پاش، تنگ گلاب گیری, پارچ, قاشق هندوانه خوری, آبخوری, شمعدان، ابزار و ظروف و وسایل دیگر می پرداخته اند.
که امروزه از 120 باب دکان و کارگاه مسگری در بازار مسگری چند نفری بیشتر نمانده اند. امروزه صدای چکش مسگرها کمترها به گوش می رسد. سایر دکان های مسگری به دکان های روی فروشی، ابزارفروشی، خامه(تاروپودقالی) فروشی و… تبدیل شده اند.
وی همچنین صنعت مسگری کاشان را در حکم یک عنصر فرهنگی بیانگر هویت فرهنگی مردم کاشان معرفی کرد و افزود:آیین جشن آبریزان مسگرهای کاشان که به جشن «لتوی latu» مسگرها معروف است و امروزه به فراموشی سپرده شده است، مصداق تأثیر این صنعت در فرهنگ مردم کاشان دارد.
یزدانمهر ثبت ملی این رویداد فرهنگی را گام موثری در معرفی و شناساندن صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان کاشان دانست و اضافه کرد: فنون بومی و سنتی ساخت ظروف و ابزارآلات مسینه بیانگر ذوق، خلاقیت، ابتکار و چیرگی مسگرهای کاشانی است که ریشه در هویت و سابقه ی فرهنگی مردم منطقه دارد. بنابراین حفظ و ثبت این حرفه و صنعت پررونق در فهرست میراث معنوی ضمن این که بر ماندگاری اثر تأثیرگذار است باعث معرفی نمونه ای از دانش و تکنولوژ ی بومی به نسل های آتی خواهد شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان اظهار داشت: این اداره تا کنون دوازده/12 اثر میراث معنوی کاشان را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانیده است که عبارتند از:تعزیه،مهارت بافت فرش،شعر بافی،زیلو بافی آیین گاو قربانی نیاسر،فنون گلاب گیری،نظام سنتی آبیاری چشمه سلیمانیه فین،آیین سنتی- مذهبی قالی شویان مشهد اردهال،مراسم ششم امام حسین(ع) روستای برزک،مهارت مسگری،گیوه بافی و رنگرزی سنتی کاشان که از این دوازده اثر میراث معنوی، دو اثر میراث فرهنگی ناملموس مهارت بافت فرش کاشان و آیین قالی شویان مشهد اردهال در فهرست میراث معنوی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
نوشته های مرتبط:
- دهمین نشست کاشانشناخت با موضوع صنعت مسگری در خانه تاریخی…
- ۱۳۱ نفر در حوزه انتخابیه کاشان و آرانوبیدگل ثبت نام کردند
- بیشترین بارندگی استان اصفهان در کاشان ثبت شد
- دومین جمعه مهر در تقویم ملی بعنوان روز بزرگداشت علی ابن محمد…
- ثبت نام اولیه انتخابات مجلس از امروز شروع شد
- ثبت جهانی کاروانسرای مرنجاب معرفی شایسته آران و بیدگل را…
- ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
- یک اثر تاریخی راوند با همراهی رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان…
- از بیتوجهی تا انکار، توجیه سهلانگاری در حفظ میراث فرهنگی…
- اختیارات شورای فنی شمال استان اصفهان به اداره میراث فرهنگی…
دیدگاه شما