خدا پدر اصلاحات را بيامرزد. اگرچه اين روزها هيچ حرفي از آنها نيست و از اين بدتر منسوب بودن به آنها نيز جرمي نابخشودني است ولي هرچه هست شروع به كار شوراها با روي كار آمدن آنها كليد خورد و با رفتن آنها براي ديگران ماندگار شد.
كاشان هم به مانند ديگر شهرها به اين قافله پيوست تا با داشتن آن از مدنيت عقب نماند. ولي برخلاف رسالتي كه داشت اين پديده نوظهور كه به همه جا رسوخ كرده بود بهترين فرصت سهمخواهي را در اختيار برخي از جناحهاي سياسي كاشان قرار داد تا بر سر آن به رقابت پرداخته و از هيچ تلاشي فروگذار نكنند.
گروههاي متمايل به چپ كاشان كه سالها داغ محروميت قدرت بر دل داشتند در ابتدا با يك سزارين زودرس – به قول شيخ اصلاحات كاشان – فرزند نارس اصلاحات را راهي مجلس كرده و بعد از آن به صفآرايي براي فتح سنگر بعدي پرداختند. اين سنگر شوراي اسلامي شهر بود تا قدرت حاكمه كاشان را براي آنان يك دست نمايد.
ماه عسل اصلاحات خيلي به طول نكشيد و به سرعت باد گذشت. آنها توانستند در اين فرصت استثنايي كه تاريخ به راحتي در اختيارشان گذاشت خدمات قابل توجه و ارزندهاي به مردمان كنند يا خير؛ چيزي نيست كه در اين مقال بگنجد و هدف يادداشت نبوده و پاسخ بدان در عهده مردم است. ولي با طي شدن دوران اصلاحات از يك طرف و رفتن آيتالله از طرف ديگر معادله قدرت شهر كاشان نيز برهم خورد. قدرت از دست طيفي خاص خارج شد و آنان را منزوي ساخته و به اين فكر انداخت تا جايي براي خود در بازي سياست شهر دست و پا كنند.
شوراي اسلامي شهر بهترين فرصت شد كه با وجود در اختيار داشتن مجموعه عريض و طويل شهرداري و سازمانهاي تابعه ميتوانست نه تنها خلاء قدرت از دست رفتن ديگر پايگاههاي آنها را پر نمايد بلكه قدرت مانور سياسي در اختيار آنان قرار داد و شوراي اسلامي شهر كاشان به اين صورت بعد از اصلاحات ادامه راه داد.
شورايي كه اينگونه شكل گرفت رئيس آن به قول عضو شورا، در جلسات چرت ميزد و به قول مسئول كميسيون فرهنگي شورا، سازمان رفاهي تفريحي شهرداري نه حرف شورا را خواند و نه شهرداري.
اكنون انتخاب دوره چهارم شوراها در پيش و چند پرسش اساسي مطرح است. آيا شوراي اسلامي شهر كه اصلاحطلبان باني آن شدند فرصتي براي خدمت شد يا ميداني براي رقابت در گرفتن سهمي از قدرت. آيا آنان كه اين روزها در جلسات شبانه خود گردهم ميآيند حرفي براي خدمت ميزنند يا به شهر به مانند گوشتي قرباني نگاه ميكنند كه هركسي خود را لايق سهمي از آن ميداند. آيا زماني كه مردم براي رأي دادن به پاي صندوقهاي رأي حاضر ميشوند كارنامه سه دوره شورا را مرور كرده و با آگاهي بيشتر رأي خواهند داد و يا….
امضاء محفوظ
دیدگاه شما