تيمسار:
مردم مرا آوردهاند
روزنامه كاشان: ساعت 3 بامداد دوشنبه شب توانستم با تمیسار گفتگو کنم. میگفت چندین شبانهروز است که بیش از دوسه ساعت نخوابیده است. برخلاف خستگی و حال و هوای نظامیگری که در سوابقش دیده میشود مهربان و صمیمی مرا به حضور پذیرفت. پرسشهای مطرح فضای انتخاباتی را پرسیدم و او با صبر و حوصله پاسخ گفت.
* آشنایی شما با فضای سیاسی کاشان به چه میزان است؟ همانطور که اطلاع دارید در همه دورهها کاندیدایی رأی مردم منطقه را گرفتهای که جناحی وارد میدان شدهاند.
ـ من فکر میکنم آنچه در کاشان حاکم است عقلانیت است. گاهی ممکن است خروجی آن حزبگرایی شود و گاهی رأی آوردن افراد مستقل. اگر ما بپذیریم عقلانیت بر فضای سیاسی منطقه و دو شهرستان حاکم است شرایط فعلی ایجاب میکند کاشان و آران و بیدگل به شخص مستقل رأی دهند.
* دو نظریه در ارتباط با شما مطرح است. نخست این که گفته میشود شما به برای افزایش مشارکت مردم به صحنه انتخابات آورده شدهاید و دیگری گفته میشود آمدهاید تا باعث خرد شدن آرا شده و باعث تسهیل راه یافتن آقای گرانمایهپور به مجلس شوید. نظر شما چیست؟
ـ اکثریت مردم شهرستان آران و بیدگل و اقلیتی از مردم کاشان از من شناخت دارند. شناخت آنها بر اساس کارهایی که در منطقه انجام دادهام. آوردن پادگان و دانشگاه علمی کاربردی و شهرستان شدن آران و بیدگل به وسیله پیگیری من بوده است. برای گرفتن نماینده مستقل برای شهرستان آران و بیدگل پیگیری کردهام. پیگیری درمانگاه ولیعصر و بیمارستانهایی که در شهرستان فعال است از دیگر کارهای من است. همه این خدمات و موارد دیگر نشان از فعالیت اجتماعی من دارد. و این منحصر به یکی دوماه گذشته نیست. بنده از 20 سال گذشته در منطقه کار کردهام و طبیعی است خواست مردم از کسی که بیست سال در منطقه کار کرده و تلاش کرده این است که در عرصه انتخابات وارد شود.
این که گفتهاند آورده شده است درست است. مردم مرا به صحنه انتخابات آوردهاند. ولی این که گفتهاند به سود فرد دیگری کنار بروم غلط است.
* نه منظور من این نبود که به سود فرد دیگری کنار بروید. گفته میشود آرا جذب شده توسط شما باعث خرد شدن آرا میشود و این مقدمهای برای تصاحب کرسی نمایندگی مجلس توسط دیگر کاندیدا. به طور واضح حرف و حدیثی که وجود دارد این است که آقای گرانمایهپور از شما خواسته تا به صحنه بیایید که این ورود شما در نهایت به نفع ایشان میشود
ـ اگر اسم نمیبردید میگفتم هرکسی نقش داشته است. مدیریت حاکم بر کاشان و آران و بیدگل یا مدیریتی که نمایندگان ما داشتهاند در آمدن من نقش داشته است. البته این بدان معنی است که اگر خوب کار میکردند طبیعی است دلیلی نداشت که وارد صحنه بشوم. اگر از این ناحیه بگویید میتواند درست باشد.
* در دوره قبل در رقیب جدی در صحنه انتخابات حضور داشتند. گرانمایهپور و فدایی. آمدن زارع باعث خرد شدن رأی فدایی و راه یافتن گرانمایهپور به مجلس شد در این دوره چنین اتفاقی نمیافتد؟
ـ مشکل بعضی دوستان این است که فکرشان و تفکراتشان در چهار سال پیش یا هشت سال پیش قفل شده است. این افراد در مختصات زمانی 1390 زندگی نمیکنند. آنها در سال 1386 یا 82 فکر میکنند. ما در سال 1390 هستیم. یک شخصیت جدیدی وارد صحنه انتخابات شده است. با مختصات خاص خودش و طبیعی است با گفتار و رفتار و مسیر و اهدافی که تعیین کرده و تا چند روز دیگر همه چیز مشخص میشود.
* شما به نتیجه همان مقدار امیدوار هستیدیا به اتحاد آران و بیدگل. جایی مطرح کرده بودید که اگر رأی هم نیاورم مهم نیست و همین که بتوانم اتحاد آران و بیدگل را باعث شوم کفایت میکند.
ـ در یک سال گذشته با مشاورین و دوستان جلسههای بسیار زیادی داشتیم. در آن جلسهها اولویت اول که تعریف شد وحدت به صورت عام بود. این وحدت در درجه اول بین آران و بیدگل و در درجه دوم وحدت بین تمام شهرستان که شامل آران و بیدگل و نوشآباد و ابوزیدآباد و سفیدشهر ویزدل و . . . میشود و در درجه سوم اتحاد شهرستان آران و بیدگل و کاشان برای عملی شدن استان کاشان.
بنابراین اولویت اول من وحدت است و اولویت دوم رفتن به مجلس است. الحمدالله بند یکم از مرحله اول شکل گرفته و تا اینجا ما پیروزیم و به امید خدا این روند را تا به دست آوردن دیگر مراحل ادامه میدهیم.
* اگر اولویت دوم محقق نشود و این اتحاد باعث شود یک نماینده با شایستگی کمتر بتواند رأی بیاورد می توان گفت شما در این موضوع نقش داشتهاید .
ـ این موضوع مغایرت دارد. حتماً اتحاد باعث میشود فرد اصلح به مجلس برود.
* بحثی که در مورد یکی از کاندیدا مطرح است حمایت تشکیلاتی پایگاههای بسیح از اوست. نظر شما چیست؟
ـ من کاری به کاندیدای دیگر نداشتهام و روی عملکرد خودم تمرکز کردهام.
یک بحثی هست. اگر تمام نهادها، مردم را برای حضور حداکثری ترغیب کنند کار خوبی است ولی بحث دیگر اگر قوای خود را برای حمایت از شخصی خاص به کار گیرند که در این رابطه من هیچگونه علائمی تا کنون ندیدهام.
* آقای گرانمایهپور در نشست خبری با خبرنگاران در جواب خبرنگاری که در این رابطه پرسید گفت جبهه متحد و افراد شاخص از وی حمایت کردهاند و به تبع خانواده شهدا و بسیج که ولائی هستند از ایشان حمایت میکنند. این یک فرمول است یا در این ارتباط هم نظری ندارید؟
ـ من جزء خانواده شهدا هستم. آیا خانواده شهدا از فردی که به خودشان تعلق دارد حمایت میکنند یا از افراد دیگر
* لزوماً اینگونه نیست.
ـ هم برادر من بسیجی بوده و هم خودم آموزش دهنده اولین بسیج کشور هستم. بنده بسیج دانشجویی دانشگاه افسری را راهاندازی کردهام. به نظر شما بنده بیشتر با فرهنگ بسیج آشنا هستم یا دیگران. اگر قرار باشد خانواده شهدا یا بسیج حمایت کنند طبیعی است از خانواده خودشان حمایت میکنند.
* پرسش آخر این است که حضرت امام فرمودند نیروهای نظامی وارد مسائل سیاسی نشوند. دیده میشود افرادی از سپاه وارد عرصه سیاسی شدهاند. حضرتعالی هم از ارتش هستید. نظر شما در این ارتباط چیست؟
این دو موضوع از هم جداست. آنچه حضرت امام فرمودند همان است که قانون اساسی بیان میکند. حضرت امام فرمودند ورود نظامیان به صحنه سیاسی ممنوع. ولی یک فرد که بازنشسته شد نمیتوان اینگونه تلقی کرد که نظامی است. شخصی است. مثل تمام افراد دیگر.
اگر این فرد در جلسات نظامی برود؛ طبقهبندی محرمانه در دسترس وی قرار نمیگیرد. بنده یک نظامی بازنشسته هستم. اما قانون اساسی به این فردی که الان بازنشسته است و به عنوان یک فرد عادی در کنار شما نشسته اجازه داده است در عرصه سیاست وارد شود.
البته با این وجود تحصیلات من کارشناسی ارشد علوم سیاسی است. دوره نظری دکترای مدیریت استراتژیک را خواندهام. در بُعد سیاسی به عنوان یک دیپلمات در خارج از کشور کار کردهام. به عنوان یک شخصیت علمی 5 سال رئیس دانشگاه بودهام. دانشگاهی که زیر نظر وزارت علوم بوده است. عضو هیئت علمی بودهام.
در بُعد اطلاعاتی رئیس اطلاعات کل ارتش بودم. در بُعد نظامی معاون ستاد مشترک ارتش بودم. با این سوابق میتوانم در دو کمیسیون دفاع و سیاست خارجی و کمیسیون آموزش و تحقیقات کار کنم.
کمیسیون اصل نود که به شکایت میپردازد فردی را میخواهد که در سیستم بازرسی کار کرده باشد. من رئیس بازرسی نیروی زمینی بودهام و این توانایی را نیز دارم. با توجه به این که ورزشکار هستم میتوانم در فراکسیون ورزش فعالیت کنم.
بنابراین فردی که نظامی بوده و الان بازنشسته شده است دارای این ویژگیهاست و حضرت امام آنچه که درباره نظامیها میفرماید این است که نظامیونی که لباس نظامی بر تن دارند در سیاست دخالت نکنند. یعنی از ظرفیتهای نظامیگیری به خاطر فشار به سیاسیون استفاده نشود. این کار حرام است و ممنوع. فتوای حضرت امام و مقام معظم رهبری همین است که ورود نظامیها را به عرصه سیاست حرام میدانند و قانون اساسی هم اجازه نمیدهد.
الحمدالله كاشان و آران و بيدگل داراي شخصيت هاي ممتاز و متخصص بوده و هر كدام وزنه اي در كشور محسوب مي شوند.