کاشان نیوز ـ علیرضا توحیدی: اگر از فرماندار یا نمایندهی مجلس بپرسی مهمترین کاری که در یک سال اخیر انجام شده یا فعالیتی که دوست دارید تمام شود کدام است، همهی حرفها به راه یا ساختمان ختم میشود. تکمیل کنارگذر یا بیمارستان و یا اتصال به گرمسار و … حتی اگر از این مسئولان محترم یا مسئولانی که در حوزه فرهنگاند، مثل رئیس ارشاد یا آموزش و پرورش، بپرسی چه کاری انجام شده یا دوست دارید انجام شود، باز به سراغ ساختمان میروند. مثلاً تکمیل مجتمع فرهنگی یا مدرسه و سالن ورزشی.
اگر استاندار، مدیر کل فرهنگ یا ورزش از اصفهان بیاید و بخواهد دو ساعتی در شهر باشد، در این وقت مغتنم به سراغ بازدید از یکی – دو ساختمان میرود. شما اگر از فرماندار بپرسید در این ۲ سالی که در شهرستان بودهاید چه فعالیتی در حوزهی ورزش و فرهنگ داشتهاید، احتمالاً به تلاش به تکمیل برخی طرحها اشاره دارد، اما بعید میدانم حتی یکبار با جماعت هنرمندان و نویسندگان یا مسئول هیأتهای ورزشی دیدار داشته باشد.
تکمیل ساختمان تنها بخشی از کار است و نیم دیگر این است که از فرصتها چهقدر استفاده میشود. شما اگر به کاشان و اصفهان و تهران و هر جای دیگر هم بروید، کمبود امکانات هست. اما آیا باید نشست و تمام فکر و ذهن را معطوف ایجاد یا تکمیل راهها و ساختمانها کرد؟
اگر ساختمان مدارس یا بیمارستانهای یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را با کشوری توسعه یافته مثل ژاپن و آلمان مقایسه کنیم، شاید تفاوتی بین این ساختمانها نباشد. اما آنچه تغییر ایجاد میکند، نحوهی استفاده از آن و مدیریت آنهاست. ما در شهرمان حدود ۷۰ واحد آموزشی یعنی مدرسه داریم اما بیشتر آنها صبح تا ظهر باز است و بعد ازظهر همه تعطیل. ۳ ماه تابستان هم درب همه بسته است و هیچ فعالیتی ندارند. آیا مدیران مدارس نمیتوانند در این وقتها کلاسهای کمکآموزشی یا قرآنی یا هنری و ورزشی بگذارند؟!!
خیلی از خانوادهها حاضرند هزینهی این برنامهها را بدهند. اما داستان این است که حسش نیست. یعنی آموزش و پرورش ما نمیتواند این انگیزه را در مدیران مدارس ایجاد کند که ساعتی از بعد از ظهر مدرسه باز باشد. اصلاً لازم نیست خود مدیر هم بیاید. وقتی بچههایی به اندازهی یکی– دو کلاس بیایند، فقط خدمتگزار باید بیاید در را باز کند و آن یکی- دو مربی کارها را انجام میدهند.
در مدارس آران و بیدگل سالانه صد تا دویست دانشآموز مردود میشوند. معلمهایی هم هستند که عصر فرصت دارند اما در هیچ مدرسهای طرحی برای استفاده از این امکانات و فرصتها ندارد. در شهر ما خیران محترمی هستند که اگر به درستی هدایت شوند، باعث تغییر چهرهی شهر میشوند، اما همهی آنها به ساختمانسازی روی آوردهاند. گنبد و گلدسته و حسینیه و حتی بیمارستان و مدرسه. آیا میشود آنها را به کارهای مذهبی، فرهنگی یا علمی و ورزشی از نوع غیر ساختمانسازی سوق داد؟ مثلا یک خیر اعلام کند من به ۳ نفر برتر کنکور شهرستان به ترتیب ۱۰، ۵ و ۳ سکه بهار آزادی میدهم و جایزه را هم به اسم خودش بگذارد؟ آیا با این جایزه شور و شوقی بین کنکوریها اتفاق نمیافتد؟ یا خیر دیگری به سراغ مدارس برود و چند هزار جلد کتاب به این کتابخانهها هدیه دهد. ما در حوزههایی مثل آموزش و پرورش، ارشاد و ورزش و البته بیشتر در بخش دادن طرح و اجرا با خمودگی و رخوت و بیحالی مواجهیم. ما در حوزهی فرهنگ و ارشاد یک گروه تئاتر نداریم. یک جشنواره شعر و قصه نیست. یک مسابقه و جشنواره فرهنگی برگزار نمیشود. شاید سال تا سال یک نمایشگاه تشکیل شود. آیا همهی اینها به ساختمانی بزرگ نیاز دارد؟ یا از امکانات موجود به درستی استفاده میشود؟!!!
در ورزش حرکتها آرام است. ما در شهرمان حتی یک باشگاه ورزشی نداریم. ممکن است بپرسید تقصیر اداره ورزش نیست. به نظر من تا تقاضایی نشود اتفاقی هم نمیافتد. ما حدود ۲۰ هیات ورزشی داریم که نیمی از آنها فعالیت چندانی ندارند. این در حالی است که برخی از هیاتها با امکاناتی اندک قابل تشکیل و فعالیت است. اگر با رئیس اداره ورزش حرف بزنی اعتقاد دارد وقتی تقاضایی نیست هیات هم پدید نمیآید. اما خلاف آن هم درست است. داستان مثل این است که اول مرغ بوده یا تخممرغ.
مثلاً آران و بیدگل هیات وزنهبرداری ندارد. فردی هم به این سمت نمیرود. اما اگر هیات شروع بهکار کند و تمرین و مسابقهای باشد، علاقهمندان جذب میشوند. خوشبختانه ما در کنار شهرستان کاشانیم و اگر در رشتهای مربی نباشد میشود از آنجا آورد.
اجتماعی , اخبار , یادداشت
نقد و نگاهی به توسعه نامتوازن در برنامههای شهری
این قصه سر دراز دارد
در شهر ما خیران محترمی هستند که اگر به درستی هدایت شوند، باعث تغییر چهرهی شهر میشوند، اما همهی آنها به ساختمانسازی روی آوردهاند. گنبد و گلدسته و حسینیه و حتی بیمارستان و مدرسه. آیا میشود آنها را به کارهای مذهبی، فرهنگی یا علمی و ورزشی از نوع غیر ساختمانسازی سوق داد؟ مثلا یک خیر اعلام کند من به ۳ نفر برتر کنکور شهرستان به ترتیب ۱۰، ۵ و ۳ سکه بهار آزادی میدهم و جایزه را هم به اسم خودش بگذارد؟ آیا با این جایزه شور و شوقی بین کنکوریها اتفاق نمیافتد؟ یا خیر دیگری به سراغ مدارس برود و چند هزار جلد کتاب به این کتابخانهها هدیه دهد.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=25934
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
به نکته مهمی اشاره شده است. در تکمیل این مطلب، اشاره می کنم به مدیریت هیات های مذهبی در سطح منطقه. جایی که محل حضور و خرج بسیاری از خیرین محترم است.متاسفانه در راس این هیئات عمدتا افرادی سنتی قراردارند که دیدگاههای جدید در مورد نحوه هزینه و راهبردی کردن هزینه های خیرین را بر نمی تابند و با انگ و اتهام بدعت در عزاداری پیشنهاد دهنده را متهم می کنند. چه اشکالی دارد با جلب نظر یک بانی هیات ،هزینه شام یا نهار یا کاری دیگر به اموری همچون خرید لوازم کمک آموزشی مثل کامپیوتر برای بچه های بی بضاعت و مستعد همان هیات، کارآفرینی و اشتغال زایی ولو در سطح محدود و ... اختصاص یابد؟ وقتی آرزوی یک مسئول هیات داشتن 14000 متر حسینیه به نیت 14معصوم است، جای نگرانی نیست؟
اين مطلب نكته اي بسيار مهم واساسي است وبايد بمراتب در زمانهاي خاص مثل وقت اعلام نتايج كنكوريافارغ التحصيلي دانشگاهها يا روز وحدت حوزه ودانشگاه و...لزوم توجه بموضوع بمردم وفرهنگ سازان تذكر داده شود وبه بيانهاي متفاوت بازگو شود تا بتدريج به اجرا در آمده وفرهنگ شود