کاشان نیوز ــ *علی فلاحیان: هشت سال شعار جوان گرایی همراه با حذف مدیران باتجربه و متخصص در عرصه مدیریت کلان کشور به پاسخ منفی مردم در روز ۲۴ خرداد به الگوی تداوم این روند ختم شد.
روحانی توجه به تجربه و تخصص را در انتخاب اعضای کابینه به خوبی نشان داد و برخلاف انتقادها و تخریبها به مدیرانی روی آورد که سالها در حوزههای تخصصی خود فعالیت داشته و تجربه اندوخته بودند. چنین است که امروز با گذشت تنها شش ماه از ریاست جمهوری او شاهد ثبات در عرصههای مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستیم. اما اکنون در کاشان روند اعتدالخواهی و افراطزدایی و تخصصگزینی در حوزه فرهنگی مدیریت شهری به کجا رسیده است؟
انتخابات شورای شهر به عنوان نخستین گام تعیین سرنوشت و آموزش دموکراسی در این پهنه، متاسفانه با دخالتهای فراقانونی افراطگرایان محلی و ایجاد محدودیتها برای اعتدالگرایان همراه شد. اگر مردم کاشان در انتخابات شوراها غالبا به کسانی رأی دادند که در حوزههای عمومی شهرتی داشتند، رویکرد حقیقی خود را در زمینه تغییر و تحولخواهی در انتخاب رئیس جمهور نشان دادند و بدین ترتیب روحانی گزینه نخست رأی دهندگان منطقه شد. همین مردم حمایت از اعتدالگرایی و دیپلماسی تعاملی و مبتنی بر منافع ملی روحانی را با حضور عظیم و حماسی خود در مراسم یادبود والده دکتر «ظریف» که به ابتکار و دعوت استوانه علم و فقاهت منطقه، حضرت آیتالله یثربی برگزار شد، اعلام کردند. اما گروه هشت نفره شورای شهر کاشان با انتخاب فرزند جوان رئیس شورا به عنوان شهردار، زیر بار مخاطرهای رفتند که به یک بازی برد-باخت میماند: اگر شهردار جوان بتواند در مدیریت کلان این شهر تحولی ایجاد کند و مسیر منطقه را به سمت توسعهای متوازن هموار سازد، اعتماد به یک جوان برای اکثریت هشت نفره یک برد تمام عیار است. اما اگر این جوانگرایی صرفا متکی بر رابطه فرزندی با رئیس شورا باشد و به خامی و بیتجربگی منتهی شود، این باخت برای آن اکثریت و بویژه حامیانشان چیزی جز سرافکندگی نخواهد داشت.
تا اینجا و این لحظه آنچه اهمیت دارد انتخابهای شهردار جوان است. زمانی از دل همین شورای شهر، شهردارانی انتخاب شدند که بر حوزههایی که خود تخصص داشتند از عمران و شهرسازی تا گسترش فضای سبز و احیای بافت فرسوده متمرکز شدند و اگر از نظر فرهنگی صاحب تجربه و نظر نبودند، این مجال را فراهم کردند که با ورود نیروهای باتجربه و صاحبنظر، کار فرهنگ به اهلش سپرده شود. اما شگفتا امروز که فرهنگ و هنر مستقل و اصیل، سر از طوفانی هشت ساله برداشته و رئیس جمهور در پی زدودن عرصه جامعه و فرهنگ و هنر از نفوذ رویکردها و ابزار امنیتی است، شهردار جوان سرِ آن دارد تا زمام مدیریتها و سازمان و احتمالا معاونت فرهنگی و اجتماعی را به نیروهای امنیتی و نظامی بسپارد.
شهردار جوان حق دارد در حوزه مسئولیت خود، هر که را خواست به کارگیرد یا کنار بگذارد؛ اما کاش آنها که در کار مشاوره او هستند، مضرات تقابل با رویکرد حاکم بر جامعه و دولت، و تجربیات هشت سال اخیر را به وی گوشزد میکردند.
درست است که فرهنگ و هنر با حضور عناصر و تصمیمات افراطی تغییر هویت نمیدهد و اهالی فرهنگ هیچگاه بلهقربانگوی اصحاب قدرت نمیشوند، اما این نگرانی وجود دارد که کسالت و رخوتی که در دولت نهم و دهم بر ارکان هنر و فرهنگ این شهر تحمیل شد، در سالهای اعتدال به دست مدیریت شهر تداوم یابد و این پیکر زخمخورده را فرسوده و فرسودهتر کند.
چنین مباد.
*دبیر حزب اعتدال و توسعه- شاخه کاشان
اجتماعی , اخبار , فرهنگ و هنر , یادداشت
کهن دیار و شهردار جوان
شهردار جوان حق دارد در حوزه مسئولیت خود، هر که را خواست به کارگیرد یا کنار بگذارد؛ اما کاش آنها که در کار مشاوره او هستند، مضرات تقابل با رویکرد حاکم بر جامعه و دولت، و تجربیات هشت سال اخیر را به وی گوشزد میکردند.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=27130
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
با عرض سلام و تشکر .دوستان به دغدغه اصلی نویسنده این مطلب که در خصوص انتصاب افرادی نظامی به سمت های فرهنگی است توجه کمتری کرده اند.حقیراعتقاد دارد پیشکسوتان نظامی و امنیتی که حتما قابل احترام هستند اگر تجربه کار فرهنگی (اجرایی )نداشته باشند به رشد این مقوله کمکی نخواهند کرد .مدیر فرهنگی با ید پناه وحامی اهالی هنر باشد .از موسیقی و شعر تا تءاتر و........هر چند موضوع در حد یک گمان است
يكي از اعضاي شورا در محفلي نقل كرده است كه دليل اتفاق نظر ما روي مهندس ناظم رضوي پسر به عنوان شهردار اين بوده كه ايشان فردي اجرايي است و نه سياسي و شهرداري به دور از بازيهاي سياسي اوضاع شهر را سامان خواهد داد. اما هم اكنون شاهديم كه ايشان با مشاورت پدر بزرگوارشان با سياسي كاري مفرط در حال تسويه حساب خورده حسابهاي باقيمانده با طيف منصوب به اقليت شورا باقيمانده از دوره شهرداري قبل است كه در اين ميان برخي مديران شايسته و لايق از كار بر كنار شده و افرادي بدون اثبات توانمندي هايشان به سمتهايي گمارده شده اند. اين امر آنجا دردناكتر مي شود كه افرادي نا لايق و غير متخصص جايگزين متخصصان متعهد مي شوند. يك بازنشسته و نظامي بدون هيچ سابقه تخصصي روشن به عضويت در هيات مديره سازمان...... شهرداري منصوب مي شوند يا فلان برادر گرامي كه كارگر بازنشسته فلان كارخانه است تنها به دليل قرابت با...... به عضويت در هيات مديره سازمان...... شهرداري منصوب مي شود. آقاي دكتر تقي زاده!! بيشتر مثال بياورم يا كافي است!!؟ بهتر است از خواب بيدار شويم.....شايسته سالاري و جوان گرايي اينگونه است؟ دوستان تعهد كاري را با تعهد به فلان شخص و فلان طيف افراطي جابجا كرده اند.
با سلام خدمت برادر یا خواهر ناشناس: 1-نقل قولی درمحفلی مستند نبوده و ملاک قضاوت نمی باشد 2- بنده نیز صددرصد مخالف سپردن مسوولیتها به افراد فاقد صلاحیت حتی همفکرخودم بوده و خواهم بود وشما دوست گرامی قبول داریدکه خیلی از انتصابات حداقل در شهرداری در سالهای قبل قابل دفاع و براساس شایسته سالاری نبوده است 3-بنده نیز مخالف امنیتی و نظامی کردن مسائل اجرایی به خصوص مسائل فرهنگی میباشم ولی باید قبول داشت که تنها نظر شما یا ینده برای تشخیص صلاحیت فرد مورد اشاره-که بنده وی را میشناسم-نباید ملاک انتخاب شهردار محترم باشد ولی باید فرد منصوب کننده جواب مستدلی برای این انتخاب داشته باشد.در ضمن تنها سپاهی یا نظامی بودن رد کننده افراد به عنوان کارشناس فرهنگی یا علمی نمی باشد چراکه خیلی از این عزیزان کارشناسان خبره در عرصه فرهنگی یا علمی هستند بلکه به نظر بنده اولا در اینگونه موارد در صورت بودن افراد همسطح اولویت با افراد غیر نظامی میباشد ثانیا عدم وارد کردن دیدگاه امنیتی به تصمیم گیریها شرط بعدی انتخاب افراد میباشدثالثا مقبولیت عمومی بین اهل فرهنگ و مجامع علمی از شرایط مهم انتخاب این افرادمیباشد.
مشکل از استانداره. به خاطر این که زمان دولت احمدی نژاد آقایون در استانداری صلاحیت شهرداران منتخب شورا مانند خاکسار را تأیید نکردند اما این استاندار به راحتی حکم شهردار را زد. استاندار هم باید پاسخگو باشد.
افتخار می کنم به این آقای دکتر فلاحیان که اینقدر دقیق تحلیل کردند
سالی که نکوست از بهارش پیداست. آخر و عاقبت این شهردار را با این انتصابات خواهیم دید
کاملا موافقم. هر کس شهردارو انتخاب کرده یاید مسئولیتشو بپذیره. حق نداره بگه من انتخابش کردم ولی کاراش به خودش مربوطه.آقای ...[حذف توسط مدیر سایت] هم باید پاسخگو باشه.
انشاا.. به شما هم یه مسئولیتی بدهند.
آقای فلاحیان اگر شهردار کاشان از هم فکران شما انتخاب شده بود همین نظر را داشتی؟ اگر جوان بود تعریف از جوان گرایی می کردی. اگر سالخورده بود او را دارای تجربه می دانستی. دست از این بازی های حزبی بر دارید. بیشترین ضربه را به مردم کسانی زده اند که دنبال منافع حزب متبوعشون بودن. به جای سهم خواهی از دولت و شورای شهر و... سعی کنید با مردم باشید.
سلام آقاي احمدي من به عنوان يه شهر وند به شما عارضم كه بيشترين زيان به مردم شهرمون راكساني زدند كه تو 8سال گذشته با چسباندن خود به بعضي اشخاص وبا بي تجربگي شهر مارا لجام گسيخته وبا همراهي بعضي آدم هاي ...[حذف توسط مدیر سایت] شهر را به اين وضع كشاندند نمونه هاي بارزي دارداز جمله مديريت هاي تحميلي سازمانهاي شهرداري مثل ...[حذف توسط مدیر سایت] و...حالا هم يه ناوگان حمل ونقل بود كه اون راهم نقشه اش را كشيدنددر ضمن ...[حذف توسط مدیر سایت] بزرگ رااين باربايد متحان كردكه آيا اين بار ميتونه يا نه امامن ميگم ميتونه البته اگه معجزه بشه وآقاي يثربي زنده بشه ودوباره مثلث يثربي محلوجي وجمالي تشكيل بشه به اميد روزهاي دوباره طلايي
جناب آقای دکتر فلاحیان،خوشبختانه بنده وامدار هیچ گروه و حزبی نبوده و دوستان صمیمی از هر گروه داشته و سعی داشته و خواهم داشت مواضعم براساس حق وانصاف بباشد لذا لازم دانستم مطالبی را خدمت شما عرض نمایم. 1) یکی از پاسخهای منفی مردم در روز ۲۴ خرداد، به حذف مدیران باتجربه و متخصص بود و گرنه جوانگرایی عاقلانه و منطقی در کنار استفاده از نیروهای با تجربه ،متعهد و متخصص مطلوب همه میباشد. 2) شما در قسمتی از مقاله تان نوشته اند: "اما گروه هشت نفره شورای شهر کاشان با انتخاب فرزند جوان رئیس شورا به عنوان شهردار، زیر بار مخاطرهای رفتند که به یک بازی برد-باخت میماند: اگر شهردار جوان بتواند در مدیریت کلان این شهر تحولی ایجاد کند و مسیر منطقه را به سمت توسعهای متوازن هموار سازد، اعتماد به یک جوان برای اکثریت هشت نفره یک برد تمام عیار است. اما اگر این جوانگرایی صرفا متکی بر رابطه فرزندی با رئیس شورا باشد و به خامی و بیتجربگی منتهی شود، این باخت برای آن اکثریت و بویژه حامیانشان چیزی جز سرافکندگی نخواهد داشت." جناب آقای دکتر،اینگونه کلمات مانند مخاطره،گروه هشت نفره،سرافکندگی،شهردارجوان با مشی اعتدال و تدبیر هماهنگی ندارد. این گونه صحبتها باعث افزایش دوگانگی و اختلاف بین اعضا شورای شهر شده و درنهایت جز ضرر برای مردم درگیر در مشکلات ریز و درشت منفعتی ندارد.راستی آقای دکتر شما متولد چه سالی هستید؟ 3)آقای دکتر ،بر کسی پوشیده نیست که انتخاب شهردار جدید براساس پشتوانه سالها مدیریت و تجربه پدر گرامیشان بوده و جالب آنکه بهترین دوران شهرداری در خاطره مردم، در زمان مسوولیت مهندس ناظم رضوی بزرگ و اتفاقا در زمان آیت اله یثربی(رحمه اله علیه)وبا حمایتهای ایشان بوده است.در ضمن شهردار جدید سابقه فعالیت چندین ساله در شهرداری تهران داشته و خود شما اذعان دارید که مسوولیت در مناطق شهرداری تهران اگر بیشتر از یک شهر مثل کاشان نباشد کمتر نمی باشد.پس بیاییم پیش داوری نکرده و به شهردار جدید کمک کرده تا مشکلات شهر کم شده و مردم کمی آسایش و راحتی را مشاهده نمایند.درگیر کردن ذهن مردم بیچاره با مسائلی که خاطر آنها را مکدر میکند واطلاعی از آن نداشته درتریبونهای عمومی سود و منفعتی ندارد.لطف کنید این مسائل را شما بزرگان قوم از هر حزب و دسته در پس صحنه حل نمایید چراکه مردم خسته از بازیهای سیاسی فقط منتظر حل مشکلات و پیشرفت شهر توسط منتخبانشان هستند و زمامداران باید در این امانت سپرده شده به آنها خیانت نکنند. من اله توفیق
جناب آقای دکتر تقی زاده! با سلام و عرض ارادت و سپاس از نقد متین و دلسوزانه تان، نکاتی جهت اطلاع و ابهام زدایی به عرض می رسد: 1- تأکید کرده ام «شعار جوانگرایی همراه با حذف نیروهای متخصص و باتجربه». همچون شما بر این باورم که جوانگرایی نه شعار که واقعیتی چندوجهی است که مستلزم تخصص و تجربه و تحصیلات حداقلی در حوزه هدف است. اگر نه، همان می شود که در این هشت سال شد: شعاری بی وجه و ناشی از سوءمدیریت که موجب گماردن جوانانی صرفاً همسو با سیاست های دولت در پست هایی حساس همچون مدیریت صنایع خودروسازی و... شد. و دربرابر آن، همین نگاه های حذفی دامن بسیاری از جوانان آگاه و پرتلاش را گرفت و سابقه و تجربه ای بزرگ را سوزاند و به هدر داد. وگرنه در همین منطقه نیز جوانگرایی عاقلانه و منطقی همچون انتخاب مهندس فرخ تبار به سمت شهردار قمصر جواب داد و او توانست بیش از شهرداران قبل و بعد از خود در افزایش انسجام اجتماعی و اقدامات عمرانی و فرهنگی در آن منطقه موثر باشد. 2- شما بدون آن که به فرایند نام نویسی، بررسی صلاحیت ها، دخالت ها در تبلیغات و ورود اشخاص حقوقی به روند حمایت از نامزدها و فهرست دادن ها در انتخابات شورای شهر توجه کنید، از همدلی سخن می گویید. به باور من، اکثریت هشت نفره با اعطای پست نائب رئیسی شورا به یکی از اعضای اقلیت و تنظیم عادلانه مسئولیت ها می توانست سنگ بنای همدلی را بگذارد، اما این کار را نکرد چون با سماجت در پی آن بود که فرزند مهندس رضوی را به عنوان شهردار معرفی کند و همدلی مانع این اقدام بود. افراد عضو اقلیت شورا، چهره هایی اهل تعامل و مدارا هستند و بی گمان یک رویکرد فراگیر و فارغ از نگاه های سیاسی و گروهی می توانست وحدت و همدلی را بر شورا حاکم کند، اما این سیاست اساساً در دستورکار اکثریت و حامیان شان نبود. 3- دوران شهرداری ناظم رضوی پدر را می توان دوران همدلی نامید. تلاش جمعی و هماهنگِ آیت الله یثربی (ره)، مهندس محلوجی، مهندس جمالی، مهندس شکرریز، مهندس امینیان،... و مهندس ناظم رضوی در آن زمان موثر افتاد و قدم های آغازین منطقه به سوی توسعه ای متوازن برداشته شد. اما فقدان و حذف و طرد حلقه های این زنجیره و انحراف در آن، مسیر توسعه را سد کرد. 4- آن جا که برحذر داشته اید از «درگیر کردن ذهن مردم بیچاره با مسایلی که خاطر آنها را مکدر می کند»؛ حتماً اذعان دارید که امروزه با فراگیرشدن رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی، دیگر جایی برای پنهان کاری در عرصه سیاسی نیست و به واقع، رشد آگاهی های عمومی لازمه توسعه و پیشرفت مدنی است. این پرهیزدادن از «سیاسی کردن مسایل»، قطعاً نه از سوی جنابعالی، بلکه از طرف بسیاری از کسانی که منافع خود را در پستوهای سیاست جستجو می کنند مطرح می شود تا از روند آگاهی اجتماعی جلوگیری شود. شهروندان باید در جریان تمامی امور و وقایع شورایی باشند که با رأی خود برگزیده اند و تصمیمات اعضای آن را رصد کنند تا در انتخاب های بعدی با شناخت و آگاهی بیشتر به انتخاب افراد دست بزنند. 5- من نیز آرزو داشتم انتخاب یک جوان، به تحولات اساسی در این شهر منجر شود اما امروز هراس من از آن است که اساساً هدف از انتخاب شهردار جوان چیز دیگری باشد که البته بیان آن نیازمند اطلاعاتی روشن تر است.
با سلام.جناب آقای دکتر نظرات بنده به عنوان تایید خیلی از موارد روی داده در گذشته نیست.همانطور که بنده بسیاری از تنگ نظریهای صورت گرفته از طرف دوستان شما را در سالهای دور نسبت به جناح اصلاح طلب اصیل قبول نداشته و بر مدیریت مطلق آنها بر تمام مناصب شهرستان بدون مشارکت نیروهای اصلاح طلب( موسوم به چپی ها)ایرادات اساسی وارد میدانم خیلی از برخوردهای چندسال اخیر با جناح منتقد حاکم(اعم از چپی،اصلاح طلب،طیف متمایل به بیت آیت اله یثربی و....) را نیز درست و منطقی نمیدانم،همچنین وارد کردن مسائل سیاسی و حزبی بدون شایسته سالاری مانند رد صلاحیت افراد خوشنام و باسابقه ای مانند جناب مهندس امینیان و سپس تایید وی در آخرین لحظات،به کار گیری افراد بدون سابقه اجرایی در مناصب کلیدی شهر بر اساس مسائل جناحی و حزبی که پاشنه آشیل بعضی از بزرگان شد را قبول نداشته و نخواهم داشت. جناب آقای دکترمتاسفانه کشور ما با نهادینه شدن خیلی از مسائل مانند شایسته سالاری،همدلی و همکاری نیروهای مختلف برای تامین آسایش مردم و ارتقا جایگاه کشور وشهرمان،رفع کدورتها و دشمنیها بعد از انتخابات و....فاصله زیادی دارد.آقای دکتر اگر انشااله گزینه های مورد نظر شما در راس امور قرار گیرند آیا به آنها حق می دهید درخواست پستهای کلیدی را داشته باشند و آیا شما اجابت می کنید؟دکتر جان بیایید از ایده الیسم فاصله بگیریم اینجا ایران و بالخصوص اینجا کاشان است .