آيت الله نمازي مدتی است خطبه نمي خواند *
حضرت آيت الله نمازي آخرين بار ، روز جمعه 14 بهمن گذشته در جمع نمازگزاران جمعه کاشان خطبه خواند و بيان خطبه نمازهاي جمعه 21 بهمن ، 28 بهمن ، 5 اسفند ، 12 اسفند ، 19 اسفند ، 26 اسفند و 4 فروردين را به خطيبان موقت نمازجمعه سپرد .
البته حضرت آيت الله نمازي در اين مدت ديدارهايي با مردم و مسئولان شهرستان داشت و در اين ديدارها رهنمودهايي هم بيان کرد که آخرين آن سخنراني در مراسم تحويل سال نو در حرم مطهر حضرت علي بن امام محمد باقر (ع) بوده است .
گرچه امام جمعه کاشان 27 اسفند در حسينيه حضرت علي اکبر در ديدار جمعي از مردم کاشان اعلام کرد که در اين ايام آمادگي براي صحبت و مصاحبه و خطبه نداشته ام ولي ايشان علت آن را بيان نکرد . غيبت حضرت آيت الله نمازي درنمازجمعه گذشته بدان لحاظ محسوس است که ايشان از اواخر آبان سال گذشته سلسله مباحثي را درباره انتخابات مجلس شوراي اسلامي آغاز کرده بود ولي به ناگاه در فاصله يک ماه مانده به روز انتخابات ، ادامه اين بحث در نمازجمعه به سبب غيبت آيت الله نمازي متوقف شد . نماينده ولي فقيه در شهرستان کاشان ، از اواخر آبان در جمع اقامه کنندگان نمازجمعه و در ديدارهاي جداگانه اعضاي شوراي اداري شهرستان ، مسئولان هيئت هاي مذهبي ، اعضاي شوراي نظارت بر انتخابات ، ناظران شوراي نگهبان و.. بحثي را با عنوان فقه انتخابات ، اخلاق انتخابات و قانون انتخابات تبيين کردند و در خلال اين بحث ، اشارات و رهنمودهاي بسيار مهمي را خطاب به نامزدها ، مسئولان ، متوليان برگزاري انتخابات و مردم داشتند که با نزديک تر شدن روز انتخابات انتظار مي رفت اين بحث تا روز جمعه 12 اسفند ( روز انتخابات ) نيز ادامه داشته باشد . به گمان ، غيبت سفير ولايت در 7 نمازجمعه پيشين ، بي حکمت نيست و به نظر مي رسد خاطر ايشان از برخي بداخلاقي هاي انتخاباتي مکدر است .
بنا نداريم غيبت امام جمعه محترم کاشان در چند نمازجمعه اين شهر را از ظن خود تاويل و تفسير و آن را به ديگران القا کنيم اما بايد برخي از ما به تعصب جاهلانه خود که شايد باعث رنجش خاطر ايشان شده اذعان کنيم .
(در لفافه بايد گفت) در برهه انتخابات برخي از همشهريان به تبعيت و هواداري از نامزد محبوب خود ، به ظاهر ، برترين و صالح ترين نامزدها را کاشاني ترين آنها دانستند و نابخردانه و متعصبانه شعار راي به نامزد کاشاني سر دادند! اين عده از غافلان به اين تناقض پاسخ ندادند که اگر غيرکاشاني بودن مسئول يا نماينده اي ، وصله اي ناجور است ، چطور بر سر سفره شهيد اردهال و سفير ولايت مي نشينند ؟!
و .. و اکنون بي بصيرت هايي که با شعار من کاشاني ام خاطر سفير ولايت حضرت آيت الله نمازي بوشهري را مکدر کرده اند بايد ابتدا سخنان ايشان در ديدار نامزدهاي نمايندگي مجلس در تاريخ يکم اسفند در باب فلسفه هجرت در اسلام را بخوانند(http://safirevelayat.ir/News/80) و سپس به دلجويي او بروند اضافه بر اين مطلب بايد گفت برخي در ايام انتخابات جاي خالي امام جمعه فقيد شهر ، حضرت آيت الله يثربي ( ره ) را خالي دانستند و دائم بر روح پرفتوح آن عزيزدر اين ايام درود مي فرستادند بي آن که سلسله بحث هاي آيت الله نمازي درخصوص انتخابات را به دقت خوانده و مرور کرده باشند که اگر چنين مي کردند به خيرخواهي و حسن نيت اين عالم فرزانه براي مردم شهرستان کاشان پي مي بردند و کمتر به کنايه ازحضرت آيت الله يثربي ياد مي کردند .
برخي از سخنان نغز و مهم حضرت آيت الله نمازي در خصوص انتخابات به ترتيب تاريخ بيان در زير نقل مي شود تا گواه صادق اين ادعا باشد.
28آبان در جمع اعضاي شوراي اداري شهرستان کاشان : .. مسأله انتخابات و نامزد شدن بر اثر معیارهای اسلامی است ، معیارهای رفاقتی و باندی و حزبی حاکم نیست ، چون فلانی همشهری، دوست ، اخوی زاده ، همکلاسی ماست این خبرا نیست بحث اصلح است کما اینکه در بحث تقلید باید از اعلم تقلید کرد . این نشانه عقب افتادگی است که کسی که می خواهد کاندیدا شود می رود و رایزنی می کند ، خانه فقرا ، ضعفا ، شهدا و .. می رود ، خیّر می شود ، برنج و روغن تقسیم می کند یا سابقاً سکه می دادند ، این در شأن ما نیست .
– کسانی که صالح هستند و شرایط نامزدی انتخابات را دارند نباید رغبتی به این نشان بدهند که التماس کنند ، تقاضا کنند و رایزنی کنند ، باید مردم و پیشکسوتان شهر بنشینند و بگویند در این شهر چه کسی اصلح است . جایگاه حقیقی نماینده اين است که موکلین باید بروند سراغ وکیل نه وکیل راه بیافتد خانه اون ، اداره اون ، روستای اون و التماس کند و تکدی رأی کند . نماینده اصلح آن کسی است که حرص و آرزوی نماینده شدن در وجود او نیست . طمع صندلی مجلس را ندارد .
خطبه هاي نمازجمعه 25 آذر : بايد كساني را انتخاب كرد كه علاوه بر تعهد ديني ، تقواي ديني ، ولايتمداري ، ثبات در مواضع سياسي ، در مورد اين گونه افراد بايد تحقيق كرد .
28 آذر در جمع شوراي نظارت بر انتخابات: برخی در انتخابات عنوان می کنند که با شما بیعت می کنیم . در اسلام چنین چیزی وجود ندارد. بیعت فقط با امام است. مجلس جای کارهای علمی و فکری است. برخی از نامزدها قول می دهند که کوچه آسفالت می کنیم یا پایتحت را به کاشان می آوریم . این گونه کارها مورد قبول نیست.
4 دي در دانشگاه علوم پزشکي کاشان : خطاب به نامزدهای نمایندگی مجلس شواری اسلامی : اگر براي وظيفه آمده ايد خود را معرفي كنيد و كاري با ديگران نداشته باشيد. استفاده از شيوه هاي غير اخلاقي، برقرار كردن روابط تحميلي بر ديگران جايز نيست. اين گونه است كه به منزل افراد سرشناس رفته و مي گويند با ما دست بيعت بدهيد. مگر در انتخابات بيعت داريم؟ تنها با امام و نايب امام مي توان بيعت كرد.
7 دي در درس خارج فقه : مسئله ديگر مربوط به نامزدهاي انتخاباتي است كه بايدها و نبايدهايي دارند. نامزد شدن براي كساني كه واجد شرايط هستند واجب كفايي است، يعني بايد به صحنه بيايند و اگر شرايط را داشته باشند، مقبوليت اجتماعي هم دارا باشد.
سابقاً بعضي مشورت مي كردند بنده به آنها ميگفتم محاسبه كنيد اگر۹۰ درصد احتمال ميدهيد كه رأي بياوريد وارد عرصه شويد يعني بايد افكار عمومي را بسنجيد كه آيا به شما رأي ميدهند اما اگر در محاسبات چنين آمد كه پنج درصد احتمال دارد، ورود به عرصه عقلايي نيست روش و كاركرد نامزدها در كشور ما شرعي نيست، زيرا برخي دروغ ميگويند، غيبت ميكنند، به سايرين تهمت ميزنند، از پولهاي سرگردان استفاده ميكنند، از پولهاي نامشروع استفاده ميكنند براي مثال فلان كارخانه دار به ايشان كمك ميكند با اين شرط كه با ورود به مجلس كارهايي را براي ايشان انجام دهد.
فضاي اخلاق انتخابات فضاي مطلوبي نيست و هر كسي هم وارد صحنه شود، سالم از صحنه خارج نميشود، او را مجروح اجتماعي ميكنند همه كساني كه وارد عرصه ميشوند، ميگويند ما صد در صد رأي ميآوريم اما چگونه ميشود در شهري كه يك نفر نياز است 10 نفر نامزد چنين اعتقادي دارند. وقتي هم نصيحت ميكنيم كه به نفع اسلام كنار رويد تا آراء حزب الله شكسته نشود، ميگويند ما حرفي نداريم چرا من كنار بروم فلاني برود ؟
اين است كه ما متأسفانه در عرصه اخلاق انتخاباتي با اصول و ارزشها فاصله داريم. ما از بزرگان آموختيم وقتي بحث منصب پيش ميآمد آنها ديگران را به جلو راهنمايي كرده و خود عقب نشيني مينمودند. مرحوم صاحب جواهر از دنيا رفتند عليرغم اينكه در روز احتضار فرمود: شيخ مرتضي كجاست؟ ايشان نبودند و در حرم براي سلامتي استاد خود دعا ميكردند. به ايشان خبر دادند كه استاد شما را ميخواهد. نزد استاد آمد، دست شيخ را روي سينه گذاشته و فرمودند: الان مرگ بر من گواراست كه جانشين خود را مشخص كردم. به مرحوم شيخ خطاب كردند: احتياطات را كم كن و براي مردم فتوا بده. شيخ مرتضي به يكي از دوستان خود در ايران و مازندران نامه نوشت و گفت شما از بنده اعلم بوديد استاد فوت كرده و به نجف بيا و مرجعيت را در دست بگير. وي جواب داد من در مازندران گرفتار كارهاي مردم هستم و شما اعلم هستيد. شيخ مرتضي شروع به گريستن كرد. اين اخلاق و سيره بزرگان ما بوده كه امروز كه چنين نيست.
جمعه 30 دي در خطبه هاي نمازجمعه: اگر کاندیدایی در عرصه انتخابات مشاهده کرد فرد اصلح دیگری نسبت به او در صحنه وجود دارد باید از او حمایت کرده و همه را برای رأی دادن به فرد شایسته تر ترغیب کند.
جمعه 7 بهمن در خطبه هاي نمازجمعه :چه اشکالی دارد چند نامزد با هم پوستر تبلیغاتی بزنند و همراه یکدیگر در مساجد و جماعات شرکت کنند و دیدگاه هایشان را با مردم در میان بگذارند نه آنکه در غیاب دیگری علیه او سخن گویند و برای اثبات خود وی را نفی کنند.
سه شنبه 18 بهمن سخنراني در جمع مردم بادرود : اگر كسي توان و علم و قدرت و تجربه دارد بايد به ميدان بيايد و در انتخابات هم نامزدها بايد رعايت حلال و حرام را بكند يعني نامزدها نبايد در تبليغاتشان دروغ بگويند. اگر كسي كارشناسي ارشد ندارد نگويد من دارم. مدارك جعلي درست نكنند. غيبت نكنند. نامزدهاي ديگر را خراب نكنند. پشت سر آنها سخن نگويند. از پولهاي شبهه ناك استفاده نكنند. در تبليغات قانون انتخابات را رعايت كنند.
نامزدها ستادهاي مشترك تشكيل دهند. سه چهار نفر با هم ستادي تأسيس كنند. يا اينكه پوستري با هم منتشر كنند. براي سخنراني با هم به مكانهاي مختلف بروند و بعد هم به مردم بگويند اگر دوست من رأي آورد من در خدمت او هستم. و اين همان است كه: وَالَّذِينَ مَعَهُ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ. نبايد به گونه اي باشد كه وقتي براي تبليغات مي روند چندين ماشين همراه آنها برود. سور بدهند. سكه بدهند. شام بدهند. اين امور بسيار قبيح است .مگر براي خدا كار نمي كنيد؟ در تكليف شرعي نبايد گناه كرد.
25 بهمن در جمع مسئولان هيئت هاي مذهبي : عزيزان به بنده گزارش شده است كه بعضي از سايتها در شهرستان و جاهاي ديگر ميان نامزدها ايجاد اختلاف ميكنند، از زبان فلان نامزد عليه فلان نامزد شايعه درست ميكنند. از طرف آن نامزد عليه ديگري سخن ميگويند. به بنده گزارش شد و نگران شده و گفتم برخي از اين نامزدها اهل اين سخنان نيستند. تحقيق كرده مشخص شد كه جوسازي است.
در ميان شهرستان و مراكز استانها يكي از جاهايي كه بسيار آرام است شهرستان كاشان ميباشد. بحمدالله در اين شهر مسئله اي وجود ندارد. كساني كه نامزد شدند، صلاحيتشان تأييد شده است و مردم هم افراد را براساس رهنمودهاي امام و مقام معظم رهبري انتخاب ميكنند.
مردم مشكلي ندارند. هميشه افراد انگشت شماري هستند كه درصدد بر هم ريختن وحدت اجتماعي هستند. من به اين افراد تذكرمي دهم كه اين كارها ره به جايي نمي برد. با اين كارها نمي شود آرامش و امنيت جامعه را به هم ريخت. نامزدها بحمدالله همه متعهد هستند. جز اينكه ماهيت خود را افشا كنيد ثمره اي ندارد. شما هم به سادگي شايعات را نپذيريد تا ايجاد اختلاف نشود.
2اسفند در جمع ناظران شوراي نگهبان : وظيفه كساني كه انتخابات را برگزار ميكنند، ناظرين شوراي نگهبان و ديگران اين است كه بايد دقيقاً در چارچوب شرع و قانون و منصفانه رفتار كنند.اينكه فلان نامزد وابستـه ماست نبايد در ميان باشد. اين تكليف است و بايد مطابق مسئوليت رفتار نمود.
در اسلام شرايط مطرح است. فرض كنيد اگر روحاني داشته باشيد كه اعلم نباشد، نميتوان از او تقليد كرد حال كاشاني نباشد به راستي نامزدهايي که فقدان حضرت آيت الله يثربي (ره) را در انتخابات ثلمه اي جبران ناپذير مي دانستند در اين دوره چقدر به توصيه هاي فراوان حضرت آيت الله نمازي عمل کردند ؟ حضرت آيت الله نمازي چطور و چگونه بايد منظور و تذکرات خود را بيان مي کرد ؟ و آيا وقت آن نرسيده به دلجويي سفير ولايت برويم؟ شايد فردا دير باشد.
* توضیح مدیر سایت:مطلب حاضر با نام سایت « پرتال خبری کاشان» در قسمت نظرات درج گردیده بود که ضمن تشکر از نویسنده بدون کم و کاست منتشر گردید.
دیدگاه شما