کاشان نیوز – مهدی سلطانی راد : رئیس سابق اداره میراث فرهنگی کاشان در آئین سیزدهمین سالروز درگذشت استاد مصطفی فیضی کاشانی و همچنین رونمائی از کتاب کلیات اشعار این ادیب فرزانه از وی به عنوان پایه گذار تشکیلات میراث فرهنگی کاشان نام برد و گفت : اگر فیضی نبود سانتی متری از سیلک باقی نمی ماند .
مهندس سیف الله امینیان که در جمع اعضای کانون نشر فرهنگ اسلامی کاشان سخن می گفت افزود : استاد فیضی از خادمان فرهنگ و ادب و میراث فرهنگی کاشان بود که علاوه بر فعالیت در حیطه شعر و ادب و بخصوص با تأسیس انجمن ادبی صبا نقش مؤثری در ایجاد سازمان حفاظت از آثار تاریخی کاشان که امروزه سازمان میراث فرهنگی خوانده میشود داشت .
مدیرکل سابق میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به زحمات امثال فیضی ها در حفظ و نگاهبانی از آثار تاریخی کاشان در زمانه ای که حتی در اصفهان سازمانی به نام حفاظت از آثار تاریخی وجود نداشت خاطرنشان کرد : قطعأ و یقینأ میراث فرهنگی برجای مانده کاشان مرهون و مدیون استاد مصطفی فیضی است بطوریکه حفاظت از مقبره قاضی اسدالله و تبدیل آن به یک نماد مذهبی و شهری و همچنین حفاظت از محوطه باستانی سیلک که اگر فیضی نبود سانتی متری از آن باقی نمی ماند از خدمات این انسان شریف و گرانقدر است .
امینیان با تأکید بر اینکه باید قدرشناس کسانی بود که به گردن فرهنگ و تمدن کاشان حق دارند اضافه کرد : استاد فیضی چند دهه پیش با تشکیل انجمن ادبی صبا در کاشان این شهر را بعد از تهران به ام القرای شعر و ادب ایران تبدیل کرد و یقینأ او را باید احیاگر شعر و ادب نوین کاشان دانست .
دکتر عبدالرضا مدرس زاده نیز با تأکید بر قدرشناسی از امثال فیضی ها تصریح کرد : در روزگاری که برخی از نامدیران مسؤل در میراث فرهنگی با آب بستن عمدی به آثار تاریخی سعی در بیهوده انگاشتن سعی و کوشش در حفظ و نگهداری از ابنیه تاریخی و میراث گذشتگان دارند امثال استاد مصطفی فیضی را باید قدر دانست که روزگاری کمر همت می بندند و بنائی همچون مقبره قاضی اسدالله در کاشان را با چنگ و دندان حفظ و مرمت می کنند . فیضی همان کسی است برای چاپ کتب شاعران و ادیا در چاپخانه ها به خود زحمت و رنج میدهد و با تشکیل انجمن ادبی صبا از فرهنگ و ادب کاشان پاسداری می کند و مجسمه چنین کسانی را باید ساخت و به تکریم آنها پرداخت .
استاد ادبیات دانشگاه آزاد کاشان افزود : نامگذاری بلوارها ، خیابان ها و کوچه ها بنام اهالی نامدار حوزه فرهنگ و ادب کاشان که حق بزرگی بر گردن این شهر دارند کمترین تکریمی است که میتوان از آنها کرد .
مصطفی جوادی ( شاعر ) نیز با اشاره به خصلت نقدپزیری و سعه صدر استاد فیضی ارتقای این دو خصیصه را در جامعه امروزی توصیه کرد و افزود : فرهنگ در هر جامعه مویرگی عمل می کند و جزئی است که کل را می سازد و پرورش می دهد و نیاز امروز جامعه ما الگوپذیری از امثال فیضی ، مشفق کاشانی و آل یاسین هاست که در عین بزرگی نقدپذیر بودند و سینه گشاده ای داشتند .
در آئین سیزدهمین سالروز درگذشت استاد فیضی کاشانی که شامگاه دوشنبه در فرهنگسرای مهر برگزار شد تعدادی از شعرا و ادبای کاشان نیز به شعرخوانی پرداختند و در پایان از کتاب کلیات اشعار استاد مصطفی فیضی کاشانی با حضور چهره هائی همچون سیف الله امینیان ، استاد بهنیا ، دکتر مدرس زاده و فرزندان استاد فیضی کاشانی رونمائی شد .
دیدگاه شما