کاشان نیوز- آرش علوی نژاد: بیانیه مطبوعاتی ایران و گروه ۵+۱ در لوزان بهسرعت در کل جهان مخابره و همانگونه که انتظار میرفت به خبر اول رسانههای جهان تبدیل شد.
پس از انتشار متن بیانیه، تحلیلگران و صاحبنظران زیادی در سراسر جهان به بررسی این متن پرداختند و واکنشهای متفاوتی را نسبت به آن نشان دادند.
بخشی از کشورهای و شخصیتهای تأثیرگذار جهان بیانیه لوزان را گامی مؤثر در راستای تحقق صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه دانستند و از این بیانیه حمایت کردند. دبیر کل سازمان ملل متحد، سید حسن نصر الله، مقامات کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه و بخش قابلتوجهی از کشورهای اروپایی جزء این گروه بودند.
در طرف مقابل گروهی مدعی شدند که این بیانیه میتواند امنیت منطقه را مخدوش کرده و به نفوذ ایران در جهان کمک کند. این افراد و کشورها در طول مذاکرات نیز تمام تلاش خود را برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات به کار بسته بودند، بعد از قرائت بیانیه مشترک نیز نتوانستند نگرانی خود را پنهان کنند. رییس دولت رژیم اشغالگر فلسطین و مقامات کشور عربستان جزء این گروه بودند.
همانطور که این بیانیه در سایر کشورهای جهان به خبر اصلی رسانهها تبدیل شد و شخصیتها و رسانههای زیادی را به گفتگو و تحلیل مشغول کرد، در داخل ایران نیز در صدر همه خبرگزاریها و رسانهها قرار گرفت و بازتابهای مختلفی را به همراه داشت.
شخصیتهای دینی، سیاسی، تحلیل گران، روزنامهنگاران و دیپلماتهای زیادی درباره این بیانیه اظهارنظر کردند. گروهی از تحلیلگران با شادی مردم در خیابانهای تهران و سایر شهرستانها همراه شدند و این بیانیه را یک موفقیت برای مردان وزارت امور خارجه دولت روحانی دانستند و گروهی هم دلواپس بوده و سعی کردند با بهرهگیری از رسانهها و تریبونهای خود این دلواپسی را به جامعه تلقین کنند.
در میان این اظهارنظرها، شادمانیها و دلواپسیها، مناظره تیمسار منصوری با آقای بذرپاش بیش از سایر گفتگوها و مناظرات توجه مردم کاشان و آران و بیدگل را به خود جلب کرد.
این مناظره حاوی نکات و پیامهای بود که این نوشتار بهطور خلاصه به آن میپردازد؛
حضور منصوری در یک مناظره زنده تلویزیونی
تیمسار منصوری موفقترین نماینده کاشان در عرصه رسانهای بوده و توانسته است تعامل خوبی را با رسانههای مهم و تأثیرگذار داشته باشد.
آنچه بسامد بالای حضور منصوری در رسانهها را ارزشمند میسازد، حضور وی بهعنوان یک کارشناس مسائل سیاسی و استراتژیک در بحثهای کارشناسی است؛ اما حضور او در این برنامه اهمیت بیشتری داشت چراکه نوع و موضوع برنامه با برنامههای دیگر متفاوت بود.
این برنامه یک مناظره زنده تلویزیونی با یک موضوع حساس و پرتنش بود. شرکت در چنین مناظرهای برای یک نماینده مجلس بهمنزله حرکت بر لبه تیغ است؛ چراکه کوچکترین اشتباهی میتواند جایگاه او را در اذهان عمومی جامعه خدشهدار و یا متزلزل کند.
منصوری با پذیرش این مناظره نشان داد که برای دفاع از منافع ملی بر مبنای خواست عمومی و همچنین اعتقاداتش ریسک حضور در چنین برنامههایی را میپذیرد و آنچه برای او مهم است دفاع از آن مسائلی است که به عقیده او تضمینکننده آینده کشور برای نیل به توسعه، پیشرفت و سازندگی کشور است.
دفاع از دولت منتخب مردم بدون توجه به گروههای خاص
عدم تخریب و جلبتوجه گروههایی که دارای قدرتاند برای نمایندهای که بدون پشتوانه حزبی وارد کارزار انتخابات شده، نمیتواند بیاهمیت باشد؛ اما تیمسار منصوری در دوره نمایندگیاش نشان داده که از گروههای فشار و پرهیاهو ترسی ندارد و شفاف به بیان مواضع خود میپردازد. حمایت از کابینه دولت، دفاع از وزیر علوم و قرار گرفتن در رأس هیئت پارلمانی ایران در سفر به انگلیس نمونهای از این رفتارها است؛ اما آنچه به این حضور تیمسار در صف مدافعان گروه هستهای اهمیت ویژهای بخشید اهمیت ویژه این موضوع برای شکستخوردگان انتخابات ریاست جمهوری گذشته است.
استلزام عملی به شعار آغاز سال نو رهبری
رهبری سال جدید را سال «همدلی و همزبانی دولت و ملت» نامیدند. افراد زیادی در ادارهها و نهادها با چاپ بنر و تکرار این عنوان در سخنرانیهایشان سعی کردند خود را رهرو منویات رهبری بنامند.
تیمسار منصوری در این مناظره همزبانی و همدلی عملی خود با دولت و ملت را به نمایش گذاشت بدون آنکه با تکرار این عنوان درصدد سوءاستفاده از آن باشد.
هم سویی نظرات منصوری با رهبری
مقایسه سخنان منصوری در این مناظره با سخنانی که رهبری انقلاب در جشن میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها بیان داشتند نشان میدهد که سخنان تیمسار در بسیاری از موارد با سخنان رهبری همسو است.
همسویی این سخنان از چند جهت دارای اهمیت است.
اول اینکه برخی از رقیبان انتخاباتی تیمسار منصوری میکوشند کاندیدایشان را سرباز ولایت بنامند و با بهرهگیری از این عنوان برای خود اعتباری دستوپا کنند. تجربه سالهای گذشته نشان داده است این افراد رغبت زیادی دارند که طرف مقابلشان را زاویهدار با بخشهای مهمی از نظام و یا اندیشه رهبری نشان دهند. همسویی سخنان تیمسار با بیانات رهبری این مسیر را برای آنان در انتخابات آینده مسدود میکند.
دوم اینکه این همسویی با سخنان رهبری تکرار سخنان گفتهشده رهبری نیست بلکه سخنان رهبری بعد از سخنان تیمسار بیانشده و در این شرایط نمیتوان فرضیه بهرهبرداری شخصی از سخنان رهبری را برای تیمسار مطرح کرد. چنانکه برخی افراد در سالهای گذشته همواره با تکرار سخنان رهبری سعی کردهاند برای خود دژ بسازند و امروز برخی از این افراد از مدیران دولت پاک دستان! محکومان به فسادهای مالی و… در دادگاههای جمهوری اسلامیاند.
منصوری در این مناظره بارها گفت که این بیانیه مطبوعاتی الزامآور نیست بلکه آقای بذرپاش انتقادات خود را بر فرضیه الزامی بودن این بیانیه استوار کرده بود. رهبری نیز در سخنان خود به الزامی نبودن این بیانیه اشاره کردند و گفتند: «علت موضعگیری نکردن رهبری این است که جایی برای موضعگیری وجود ندارد زیرا مسئولان کشور و مسئولان هستهای میگویند هنوز کاری انجام نگرفته و هیچ موضوع الزامآوری میان دو طرف به وجود نیامده است».
و در جای دیگر گفتند: «اگر از من سؤال شود که «شما موافق مذاکرات اخیر هستهای هستید یا مخالف»، میگویم نه موافق هستم و نه مخالف، چون هنوز اتفاقی نیفتاده است».
و در بخش دیگری از بیاناتشان خاطرنشان کردند: «آنچه تاکنون اتفاق افتاده نه اصل توافق، نه مذاکره منتهی به توافق و نه محتوای توافق را تضمین نمیکند».
منصوری در بخشی از این مناظره خطاب به نماینده منتقد بیانیه گفتند که سه ماه آینده برای کشور سرنوشتساز است و همه باید در این مسیر به دولت کمک کنند و رهبری نیز در اهمیت سه ماه آینده تأکید کردند و گفتند: «همهی مشکل بعدازاین است که باید درباره جزئیات بحث و گفتگو شود».
منصوری همواره به مورد تائید رهبری بودن گروه مذاکره تأکید داشتند و در رهبری نیز از حمایتشان از گروه گفتگوکننده سخن گفتند. این در حالی است که بخشی از منتقدان بهگونهای سخن میگویند که مذاکرهکنندگان خط قرمزهای موردنظر رهبری را رعایت نکرده و این مذاکرات مورد تائید ایشان نیست.
رهبری در سخنرانی اخیرشان گفتند: «بااینکه به مذاکره با آمریکا خوشبین نبودم اما از این مذاکرات موردی با تمام وجود حمایت کردم و اکنون نیز حمایت میکنم».
و در بخشی دیگر از سخنانشان تأکید کردند: «من از توافقی که عزت ملت ایران را تأمین کند، صد درصد حمایت میکنم و اگر کسی بگوید که رهبری با رسیدن به توافق مخالف است، سخن خلاف واقع گفته است».
و ادامه سخنانشان افزودند: بنده به مجریان مذاکرات هستهای اعتماد دارم و تاکنون تردیدی نسبت به آنها نداشتهام و انشاءالله که در آینده هم اینچنین باشد»
درحالیکه نماینده منتقد مذاکرات، سیستم نظامی را بخشی از خط قرمز نقض شده میدانست تیمسار منصوری بارها بر عدم صحت این ادعا تأکید کرده و سیستم نظامی کشور را بخشی از خط قرمزهای نظام و گروه مذاکره دانستند که این مسئله نیز توسط رهبری مورد تأکید قرار گرفت.
تیمسار منصوری محور قرار دادن گزارش برگ (فکت شیت) آمریکا را ظلم به دکتر ظریف دانست و بر دروغ بودن ادعاهای آمریکاییها تأکید کردند. رهبری نیز در سخنان اخیرشان بر این موضوع اشارهکرده و گفتند: «کاخ سفید بعد از گذشت حدود دو ساعت از پایان مذاکرات، بیانیه چندصفحهای را در تبیین مذاکرات منتشر کرد که در اغلب موارد خلاف واقع بود.
نگارش چنین بیانیهای در مدت ۲ ساعت امکانپذیر نیست بنابراین آنها در همان زمانی که در حال مذاکره با ما بودند، مشغول تدوین بیانیهای مخدوش، غلط و برخلاف محتوای مذاکرات بودند»
همسویی سخنان منصوری با رهبری نشان میدهد که وی چهارچوبهای کلی نظام اسلامی خصوصاً در حوزه سیاست خارجی و همچنین اندیشههای رهبری را بهخوبی میشناسد و بدون هیچ ادعایی، سخنان خود را در همان مسیر بیان میکند.
دراین شرایطی که از ترس اصولگرایان کسی جرات دفاع از تفاهم رانداشت اقدام منصوری شجاعانه بود ناگفته نماند بذر پاش در سن جوانی به بالاترین پست های حکومتی رسیده و باتجربه شده چون تخریب و انتقاد هم راحت است جواب دادن وراضی کردن مردم ودفاع بسیار سخت تراست باااین وجود باید گفت درود تیمسار
dorod bar shoma
تیمسارمنصوری چون درکنارش منافع حزبی وگروهی نیست مخالفش هستند وگرنه این سخنان یعضی مغرضان بخاطر طردشدنشان است
بعضی از کامنت گزاران در یکی از سایتها در مورد موضوع اخیر در حقیقت می خواستند با یک تیر دو نشان را بزنند هم دلواپسی خودشان را ثابت کنند و هم به نماینده ی محترم بتازند برای آنها اصلا مهم نبود که نماینده چه گفته
دروغ گویی و عوام فریبی تا کی و کجا!!!؟منصوری نمی خواد دست از شعار دادن و بازی با رسانه ها بر داره تا امثال شما سنگش رو ب سینه نزنید!؟حتما نفعی می بربد از حمایت های واهی... آدمی که چیزی توی چنته داره این قدر حرف نمیزنه ولی امان از وقتی ک بخوای عوام فریبی کنی؛راه راه ب مصاحبه و مناظره (تازه توی مناظره هم خراب کاری میکنه)،شعار و..... همه رو نادون فرض نکنید!!! ب امید روی کار اومدن نماینده ای مردمی ،فهمیده و کاردان
قابل توجه برخی از شبه سایت های خبری محلی که بصورت بسیار شفاف و دلواپسانه بعد از کمتر از ۲ سال از استقرار دولت تدبیر و امید فیلشان هنوز یاد کسی می کند که با استفاده از پلکان فرمانداری کاشان در دولت هاله نور به نمایندگی برخوار و میمه رسیدند !!!!! به قول معروف به این میگن حس ناسیونالیستی کاشونی واقعی و روزنامه نگاری مستقل و آزاداندیشانه !!!!!!!!!
تیمسار نشان داده که منافع ملی و رهبری خط قرمز است و در تحلیل هایش منصفانه اظهار نظر نموده در ضمن مردم بخش کویرات (ابوزیدآباد) از تلاشهای ایشان قدر دانی می نمایند
بواقع تیمسار منصوری باجسارت ترین نماینده منطقه بوده اند وپرحضورترین ایشان.که اصلاموردلطف صاحبان ومدعیان قدرت معنوی نبوده.باجهت وبی جهت موردانتقادبوده بلکه حجمه ازسوی آنانکه که خود را حق مطلق میدانندامابرای موفقیتشان سراغ برجسته کردن حس ناسیونالیستی ومنطقه گرائی مردم میروندویادشان میرود که دراسلام اصل تعهدتوام باتخصص است.متاسفانه این گروه در عجب وخودپسندی سیاسیشان غوطه ورندآنهم با چشمانی که توان و تحمل دیدن حقیقت راندارد.افسوس برماکه گروهکهایی دم از ...که میانشان میلیاردرهای آنچنانی جولان میدهن همانان که در مراسم ترحیم اقوامشان میلیون ها تومان دست گل سفارش داده میشودآنگاه دم عدالت میزنندوباشکست خوردگان انتخابات ریس جمهوری نوشابه باز میکنندوالله میان شان مصادیق زر وزور تزویررامیتوان دیدهمانان که مخالفانشان را باحربه دین از تیغ میگذرانند
تیمسار را دوست داریم چه با مناظره چه بی مناظره بعضیا خودشون را دم دیگ نزنن خبری نیست
در این کارزار تخریب منصوری در کاشان به بهانه مناظره با بذرپاش که ابزار دست مخالفان شده تا به جان تیمسار بیفتند و رقابت انتخاباتی خود را با تخریب به پیش ببرند درج این مقاله قابل تامل است. دست مریزاد. تیمسار در این مناظره حرف دل ملت را زد. دلواپسان به منافع شخصی خود می اندیشند
قابل توجه(برخی سایت های خبری) بی بصیرت و بی انصاف کاشان