کاشان نیوز – مهدی عرشی- دوازدهمین جشن بازیگر تئاتر ایران روز دوشنبه گذشته بیست هشتم اردیبهشت در تالار وحدت تهران برگزارشد که در این روز از بهمن صادقپور هنرمند پیشکسوت تئاتر کاشان بواسطه سال ها حضور در روی صحنه نمایش تجلیل شد.
آنچه در پی می آید گزارش اختصاصی خبرنگار اعزامی کاشان نیوز در همراهی با «آقای بازیگر کاشان» است.
در دوازدهمین جشن بازیگر تئاتر بسیاری از افراد مطرح عرصه تئاتر ایران آمده بودند تا در کنار تجلیل از پیشکسوتان این هنر نفرات برگزیده تئاتر ایران را در سال ۹۳ بشناسند، در هنگام ورود مهمانان بروشورهایی از معرفی نامزدهای و هیات داروان به شرکت کنندگان داده می شد که تصویری از بهمن صادقپور در صفحه اول همراه با چهار بازیگر پیشکسوت دیگری درج شده بود که عکسی که از بهمن صادقپو مربوط به نمایش تئاتر “یاغی ها” در سال ۵۳ بود که با روزهای الانش که موهایش را در آسیاب عمر سپیده کرده تفاوت زیادی داشت.
بهمن صادقپور پس از ورود به تالار وحدت نزد بهزاد فراهانی رییس انجمن بازیگران تئاتر رفت که فراهانی پس از خوش آمدگویی و استقبال گرم از وی او را همراه با خود به سالن محل برگزاری جشن برده و نحوه چگونگی و برنامه و تجلیل از وی را توضیح داد.
دوازدهمین جشن بازیگرتئاترایران با ۴۵ دقیقه تاخیر با قرائت قرآن وسرود ملی آغاز شد و بعد از اجرا یک موسیقی محلی مراسم تقدیر از پری امیرحمزه توسط فریده سپاه منصور انجام شد. پس از این مراسم تجلیل قسمتی از تئاتر سقراط اجرا شده و تصویری از بهمن صادقپور از بالای سن نمایش داده شدکه با در میان تشویق حاضران در جلسه هنرمند پیشکسوت تئاترکاشان به روی صحنه آمد و پس از نشستن بر روی صندلی مخصوص گفت:
«من بهمن صادقپور ۴۲ساله دارم تئاترکار می کنم و تمام خستگی ها، غم ها و ناراحتی ها و همه چیزای تئاتر رو دوست دارم، غمش غم مطبوعیه، خستگی اش رو آدم دوست داره همیشه تو تنش بمونه، غم تئاتر،سنگینی تئاتر موها را سفید میکنه ولی دل رو جوون می کنه و من دلم جوونه، از دست اندرکاران جشن تشکر می کنم و ان شاالله همیشه موفق باشند که ما روبعد از ۴۲ سال دیدن و امیدوارم یه فکری هم به خانه تئاتر و تئاتر کاشان بکنند و در پایان یه شعری ازحافظ بخونم و شما راخسته نمی کنم که برای ما هنرمندها گفته است که:
دل و جان را به جرعه ای ندهند
دو جهان را به هیچ نستانند»
پایان سخنان صادقپور با تشویق پیوسته و پرشور حاضرین همراه بود و سپس جعفر والی کارگردان و بازیگر پیسکسوت تئاتر ایران در میان تشویق همگان برای تجلیل از وی سن آمد و پس از آغوش کشیدن بهمن صادقپور خطاب به شرکت کنندگان گفت:
سلام به همه،خوشحالم که بعد از مدت ها باز در جمع شما هستم، شب قشنگیه ، همه دور همیم، همدیگه رو می بینم، احوال هم رو میپرسیم و با نازنین هایی چون امیر حمزه و صادقپور برخورد می کنیم که سالیان سال و یک عمر لذت بردند ،رنج کشیدند، و سربلند شدند، آفرین به همشون.
امشب شب تئاتره، شب دوستان، شب دیدن،شب همدلی و همدردی، خدا این شب ها را زیاد کند، بقول شکسپیر”دنیا صحنه است و ما بازیگریم”، بله همه ما بازیگریم ولی اونی که هنرمند میشه، عزیز میشه مقوله ای دیگری است، بهمن صادقپور عمری گذروند،خاک صحنه خورد، زجرکشید، شادی کرد، افتخار کرد، امروز در جمع ما، کنار ما و با ماست و بهش افتخار می کنیم.
پایان سخنان والی همراه با تشویق مداو م شرکت کنندگان بود و والی هنگام اهدا مدالیوم ویژه این جشن به صادقپور و خطاب به حاضران گفت: از طرف همه هنرمندها به پیشکسوت عزیز و کسی که یک عمر زندگیش را صرف این هنرکرد.
تقدیر از علی رامز توسط هادی مرزبان،و مهین سی سی پور هنرمند پیشکسوت تئاتر هرمزگان توسط ژاله صامتی و در پایان تجلیل از پرویز شاهین خو بازیگر ۱۰۲ ساله توسط جمشیدمشایخی همراه بود و پس ازاجرای برنامه های موسیقی و تئاتر و خواندن بیانیه انجمن بازیگران تئاتر ایران توسط بهزاد فراهانی نفرات برگزیده دوازدهمین جشن بازیگر تئاتر ایران معرفی شدند.
به نفرات برگزیده و پیشکوستان زتقدیر شده مدالیوم ویژه خانه تئاتراهدا شد که این مدالیوم به پیشنهاد بهرام بیضایی مربوط به تصویری مربوط به ۷۰۰ قبل از میلاد مسیح است که نشان می دهد ایران درآن زمان تئاتر داشته است.
در بالای تصویر این مدالیوم ضحاک با ماسک خود ایستاده و خدمتکارانش در حال تجهیز او برای نبرد هستند، در پایین تصویر فریدون در حال تجهیز است و در چپ و راست آن دو زن با پوشش نمایشی در حال رقص هستند، تصویر شدهاند.که توسط نبی زاده قلم زنی و بدست ایرج محمد مجسمه ساز برجسته کشور سخته شده است.
از ویژگی های این جشن نداشتن مجری بوده و در تمام مدت برنامه هیچ فردی نیز بعنوان سخنران روی صحنه نرفت و برگزیدگان از آن بعنوان جشنی یاد کردند که وامدار نگاه دولتی یا گروههای سیاسی نیست که این موضوع را می توان با اختتامیه جشنواره های مهر کاشان مقایسه کرد که اعضای شورای شهر و مدیران و معاونان شهرداری و مسوولان برگزاری روی سن می روند و سخنرانی های چندین نفر که هیچ شناختی از هنر تئاتر ندارند که شاید می توان این مشکلات را در گلایه های جمشید مشایخی دراین جشن دانست که با انتقاد از وضعیت تئاتر ایران گفت: یکی ممکن است در صنعت و دیگری در ورزش به مقام بالایی دست پیدا کند، ولی این افراد چه ربطی به تئاتر دارند؟
در پایان جشن هنرمندانی چون رضا بابک، هرمز هدایت، جعفروالی، بهمن مفید به بازیگر کهنه کار تئاترکاشان تبریک گفتند و صادقپورخاطراتی را از سال ۵۴ با جعفر والی در جشنواره تئاتر زنجان و بازی در فیلمی سینمایی که در سال ۵۶ با نقش آفرینی بهمن مفید در کاشان ساخته شدو لی هیچگاه اکران شد را بیان کرد.


















سلام خیلی خیلی ممنون بابت خبرو گزارشتون و سپاس بسیار از اهالی خانه تآتر کاشان و مخصوصا دکتر علیرضاجمالی عزیز و همه حتم داریم روزهای خوش برای هنر و فرهنگ و ادب شهرمون نزدیکه یه روز خوب میاد می دونیم...