کاشان نیوز: … اکنون تانکها
اولین نقطه زندگی میشوند
و ما چفیهها را پهن میکنیم
دستها و پاها و سرها را …
و خاکریزها ادامهی رسیدن بودند…
بخشی از یک سروده «مرضیهانصاری»
همایش ادبی شب شعر و خاطره «پرواز با بالهای بسته» در شرایطی در سالن عمومی کتابخانه فیض کاشانی برگزار شد، که اگر چهل پنجاه نفر شاعر و متولی برگزاری همایش و چهار پنج نفر مقام مسؤل در سالن حاضر نبودند، تراژدی برگزای کنگره بینالمللی با ۷ نفر یکباره دیگر تکرار میشد.
هیچ دلیل مشخصی هم نمیتوان بر این عدم استقبال و حضور اقشاری که توقع میرفت در این همایش حضور داشته باشند بیان کرد. اما وقتی از «غواصان شهید» و دفاع مقدس و حضور یادگاران این عزیزان اعم از همسنگران دیروز و خانواده آنها صحبت به میان است، کمترین توقع، استقبال و حضور بیشتری در نکوداشت یاد و نام شهیدان و ادای احترام به یادگاران و همراهان آنهاست که متاسفانه چنین نبود.
این را میشد از تذکر آرام و توام با اعتراض یکی از میهمانان برنامه رصد کرد. سردار حاج «محمد درخشان پور» از بروبچههای آرام و بدون ادعای دفاع مقدس است. اغلب بروبچههای خاکی دوران جنگ تحمیلی به این خاکی و ساده و آرام بودن حاجی اذعان دارند. اما وقتی نوبت خاطرهگویی به این فرمانده آرام و بیادعا رسید، به رغم آرامش ذاتی، نتوانست خالیبودن صندلیهای سالن را تاب بیاورد و گفت: اگر میدانستم اینگونه خواهد بود، دستکم خانوادهام را برای احترام به خانواده شهدا به سالن میآوردم.
همایش از ساعت۳۰: ۷ و بعد از نماز و مغرب و عشا و پس از قرائت آیاتی از کلامالله مجید آغاز شد. پس از آنکه عطر قرآن فضای سالن را ملکوتی کرد، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و بلافاصله نماهنگی مرتبط با فضای عملیات کربلای ۴ و دوران دفاع مقدس پخش شد.
در ادامه دکتر «زراعت» ریس دانشگاه کاشان که برنامه همایش توسط معاونت فرهنگی دانشگاه تحت مدیریت وی طراحی و اجرا میشد، به خانواده شهدا، میهمانان، و شاعران حاضر در جلسه خیرمقدم گفت و از آنها برای پذیرش دعوت و ارسال آثار به دبیرخانه همایش و حضور در برنامه سپاسگزاری کرد.
از زیباترین نکات برگزاری همایش حضور دکتر «زراعت» ریاست محترم دانشگاه، لحظاتی پیش از شروع مراسم، تا آخرین لحظات برگزاری و حتی هنگام بدرقه میهمانان بود. همراهی متواضعانه و ستودنی آقای زراعت بهترین خسته نباشید برای برگزارکنندگان مراسم بود و حلاوت ویژهای داشت.
پس از خیرمقدم ریاست دانشگاه «سعید پورزال» از کازرون و «ریحانه رسولزاده» شعر خواندند و «مصطفی جوادی» ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ضمن شعرخوانی خاطراتی از دوران دفاع مقدس را برای حاضران بازگو کرد.
با پایان بخش اول شعرخوانی همایش، نوبت به حضور فرماندهان عملیات کربلای۴ رسید. «حاج محمد شفیعی» فرمانده گردان «یونس» لشکر امام حسین، در مورد جغرافیای آبی و خاکی مناطقی که عملیان کربلای ۴ در آن انجام گرفته بود و شرایط آفندی و پدافندی رزمندگان، و آرایش نظامی لشگر مقابل توضیحاتی را با کمک اسلاید و بر روی نقشه ارائه نمود.
شفیعی از شهید «اسماعیل محمدی مجرد» به عنوان اولین شهید غواص لشگر امام حسین یاد کرد که در عملیات با از کار افتادن بلمی که به وسیله آن برای شناسایی منطقه دشمن رفته، سه روز در آبهای منطقه شنا میکند تا نتایج ماموریت محوله برای شناسایی منطقه دشمن را به شهید «خرازی» برساند. «محمدی مجرد» پس از آن در یک قایق با تیر مستقیم سلاح سنگین شربت شهادت مینوشد.
سردار «حاج محمد درخشانپور» دیگر فرمانده این عملیات بود که در سخنانی که به علت کوتاهی زمان تلاش میکرد تیتروار بدان اشاره کند و توضیح مفصل آنها را به لوح فشردهای که در حاشیه مراسم به میهمانان هدیه میشد احاله میکرد، از فراموشی، تحریف و مصادره به عنوان خطراتی که تاریخ دفاع مقدس را با خطر روبهرو میکند نام برد.
وی از جنگ تحمیلی، دفاع مقدس و جنگ جهان سومی بهعنوان برجستهترین نامهایی که به دوران ۸ ساله جنگ بین ایران و عراق اطلاق میشود نام برد و افزود: میتوان درباره این دوره سرنوشت و تاریخساز، از چرایی شروع جنگ، چرایی ادامه و چرایی قبول قطعنامه و خاتمه و نتایج آن سخن گفت.
در بخش دوم شعرخوانی همایش، «علیرضا رجبعلیزاده» از کاشان و «شایان سیرتی» از رشت شعر خواندند و «ساراسادات باختر» از آران و بیدگل غزل مثنوی کوتاهی با مطلع: «تلخ است اما شور شیرین تو را دارد/این قصه در دل داغ سنگین تو را دارد» را به غواصان شهید تقدیم کرد.
در ادامه «مرضیه انصاری» و «مجتبی رافعی» هردو از کاشان شعر خواندند و پایان بخش مراسم شعرخوانی «مهدی جهاندار» از اصفهان بود
در بخش پایانی مراسم که قرار بود از خانوادههای شهید لسان، شهید خراط و شهید چاووشی، شهدای غواص کاشان تجلیل شود، به علت عدم حضور دو خانواده، تنها برادر شهید «لسان» مورد تقدیر قرار گرفت. وی هنگام تقدیر و دریافت یادبودهایی که برای خانواده شهدا در نظر گرفته شده بود و توسط دکتر «زراعت» ریاست دانشگاه و «حاج جعفر رسولزاده» شاعر آیینی کاشان به وی هدیه شد، گفت: «پدر و مادرم در قید حیات نیستند. فقط بگویم که مادرم تا آخرین لحظات حیات منتظر جسد برادر شهیدم بود و میگفت: حتی به تکه استخوانی از جنازه فرزندم راضیام.»
در اندوه ملکوتی چیره شده از سخنان برادر شهید «لسان» جوایز شاعران برگزیده شرکتکننده در همایش ادبی تقدیم شد که علیرضا رجبعلیزاده و مرضیه انصاری از کاشان مقام اول و دوم، و محمد زمان گلدسته از تهران و شایان سیرتی از رشت مشترکا مقام سوم را کسب کرده بودند.
همچنین از آقایان مجتبی رافعی، از کاشان، مهدی جهاندار از اصفهان، سعید پورزال از کازرون و ساراسادات باختر از آران و بیدگل هم با هدایای تقدیر به عمل آمد.
در حاشیه این مراسم که نمایشگاه کتاب و عکسی هم با موضوع دفاع مقدس برقرار بود، کتاب «۱۷۵ اقیانوس» در مورد شهدای غواص عملیات کربلای۴ معرفی شد.
حاج علی رسولزاده تنها عضو شورای اسلامی شهر بود که به پاس احترام به شهدای دفاع مقدس در همایش حضور داشت.
سلام .مسولین نبودند حق با شماست .اما چرا حضور رییس اداره ارشاد که اتفاقا شعری برای شهدا خواند وحضور رییس سابق شورای شهر را سانسور کردید خبر نگار محترم
یکبار دیگر به خبر مراجعه کنید؛ قبل از عکس فرماندهان: «پس از خیرمقدم ریاست دانشگاه «سعید پورزال» از کازرون و «ریحانه رسولزاده» شعر خواندند و «مصطفی جوادی» ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان ضمن شعرخوانی خاطراتی از دوران دفاع مقدس را برای حاضران بازگو کرد.» و آخرین خط گزارش: «حاج علی رسولزاده تنها عضو شورای اسلامی شهر بود که به پاس احترام به شهدای دفاع مقدس در همایش حضور داشت.»