کاشان نیوز: رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان گفت: شناخت بهتر میراث غنی فرهنگی شهرستان کاشان در سایه همدلی و همفکری میتواند کاشان را به یکی از جذابترین شهرهای تاریخی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند.
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی کاشان، محسن جاوری با تاکید بر اینکه شهرستان کاشان از غنای فرهنگی، تاریخی و معماری بسیاری برخوردار است افزود: بیش از ۱۶۰۰ اثر تاریخی در این شهرستان شناساییشده که بالغ بر ۳۱۷ اثر در فهرست میراث ملی و ۱۲ میراث معنوی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
جاوری اضافهکرد: محوطه ۹ هزار ساله سیلک، مجموعه جهانی باغ موزه فین، بیش از ۶۰۰ خانه تاریخی، آبانبارهای متعدد، مساجد تاریخی مشهور همچون مسجد آقابزرگ، اماکن و بقعههای متبرکه، صنایع دستی گوناگون و متنوع و هزاران بسته فرهنگی این شهر در تاریخ و باستانشناسی، کاشان را به مهد تمدن ایران تبدیل کرده است.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان کاشان تاکید کرد: وجود سه اثر ثبتشده در فهرست میراث جهانی یونسکو شامل: باغ موزه فین، مهارتهای سنتی در بافت فرش کاشان و آئین سنتی- مذهبی قالیشویان مشهد اردهال گواهی بر این مدعاست.
جاوری اظهارداشت: دریافت ۱۲ مهر اصالت یونسکو توسط هنرمندان صنایع دستی کاشان در رشتههای زریبافی، مخملبافی، شعربافی، زیلوبافی، و سفالگری از دیگر افتخارات این شهر بزرگ و تاریخی است.
وی اهمیت کاشان در تاریخ و تمدن ایران را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: ویژگیهای اقلیمی و فرهنگی و تاثیر شهرستان کاشان در پارهای از رویدادهای بزرگ اجتماعی و سیاسی کشور در دوران مختلف و ظهور و پرورش صدها شخصیت علمی و ادبی بهعلاوه وجود گویشهای زبانی متعدد در روستاها و شهرهای اطراف کاشان، ضرورت شناخت بیشتر این منطقه را بهصورت علمی و کارشناسانه انکارناپذیر میکند.
دیدگاه شما