کاشان نیوز: استاندار اصفهان گفت: ۶۵۹ قلم کالای صادراتی استان اصفهان در سال ۹۴ به وزن ۱۴۵۵ هزارتن و به ارزش ۱۰۳۰ میلیون دلار به ۸۱ کشور جهان صادر گردیده است که با در نظر گرفتن اقلام صادراتی که از دیگر مبادی گمرک کشور صادر می گردد استان را در جایگاه سوم کشور قرار داده است.
دکتر رسول زرگرپور روز پنجشنبه ۱۳ خرداد در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان که در فرمانداری کاشان و با حضور سرپرست فرمانداری کاشان و دیگر مسئولین استان و شهرستان برگزار شد با بیان این خبر گفت: مشوق های صادراتی باید به گونه ای تعریف و مصوب گردد که قابلیت اجرا داشته و اعتماد صادرکنندگان را جلب نموده و در جهت افزایش صادرات کشور موثر گردد.
وی یادآور شد: ظرفیت های استان به گونه ای است که می تواند در جایگاه دوم صادرات کشور قرار گیرد. از اینرو ضروری است سیاستگذاری ها بر اساس ظرفیت و قابلیت های استان همراستا شده و نواقص و اشکالات احتمالی قوانین و موانع پیش رو شناسایی و جهت رفع آن به هیئت دولت اعلام گردد.
رئیس سازمان صعنت ، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این جلسه گفت: ۸۲ درصد ارزش و ۸۷درصد وزن صادرات گروه گمرکات استان از شش فصل آهن و فولاد، محصولات پتروشیمی، فرش، محصولات آهنی و فولادی، محصولات سرامیکی و مصنوعات از آهن و فولاد می باشد.
مهندس اسرافیل احمدیه افزود: ۸۸درصد ارزش و ۹۲درصد وزن صادرات گروه گمرکات استان به ۵کشور عراق، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان و امارات است.
وی صادرات گمرکات استان در دو ماهه نخست سال را به تفکیک گمرک اصفهان ۵۹ درصد ، ذوب آهن ۱۷ درصد ، کاشان ۱۳ درصد ، مجتمع فولاد مبارکه ۸ درصد و فرودگاه شهید بهشتی ۲ درصد به خود اختصاص داده است.
وی ارزش کالاهای صادراتی گمرکات استان را در دو ماهه نخست سال اعلام کرد و گفت: آهن و فولاد ۲۷ درصد ، مواد پتروشیمی ۲۸ درصد ، فرش ۱۱ درصد و محصولات لبنی ، مصنوعات چدنی ، آهن ، گلاب و عرقیات و سایر کالاها را ۳۴ درصد کل ارزش صادراتی گمرکات استان می باشد.
احمدیه افزود: فصول عمده صادراتی کاشان در سال ۹۴ در سرفصل های فرش و سایر کف پوش ها ۷۵ درصد ، ماشین های کنترل سنجش ۹ درصد ، اشیاء نساجی دوخته ۴ درصد ، گلاب و عرقیات و اسانس ۲ درصد بعنوان مهم ترین سرفصل های صادراتی کاشان در سال ۹۴ می باشد.
وی دلایل کاهش کالاهای صادارتی ازکاشان را در دو ماهه نخست سال عنوان کرد و گفت: مهمترین کالای صادارتی گمرک کاشان مربوط به فرش و کف پوش می باشد با سهم ۷۵درصد ازحجم صادرات، با توجه به رکود بازار جهانی و کاهش تقاضا و نا امنی برای این محصول بخصوص در کشورهای افغانستان ، عراق و پاکستان به عنوان اصلی ترین بازار مقصد هدف با سهم صادراتی ۳۹و۳۲ و ۱۰درصد، شاهد کاهش۲۸ و ۱۰ و ۴۷ درصدی در این کشور ها می باشیم.در خصوص صادارت چدن ، آهن و فولاد ومصنوعات آن) ومس و مصنوعات مسی شاهد کاهش چشمگیر ۹۲،۸۶،و۵۷ درصدی می باشیم که عمده صادارت این محصولات به کشور عراق می باشد. از مهمترین دلایل کاهش صادارت مس و مصنوعات آن می توان به کاهش رشد اقتصادی چین، کاهش قیمت جهانی و افزایش قیمت تمام شده اشاره نمود. در ۲ماهه نخست سال ۹۵ مهمترین فصل کالاهایی صادراتی عبارتند از فرش ماشینی و محصولات فولادی گلاب و عرقیجات و محصولات معدنی و لوازم خانگی که عمدتا به کشور های افغانستان ، عراق قطر،پاکستان وامارات صادر گردیده است. لازم بذکر است از لحاظ وزنی ۱۹ درصد رشد داشته ولیکن به علت کاهش ارزش کالاهای صادراتی شاهد رشد منفی ۲۴ درصد در زمینه ارزش بوده ایم .
احمدیه سهم کشورهای هدف صادارت کاشان در سال ۹۴ را برشمرد و گفت: ۷۸ درصد صادارت این گمرک به ۳ کشور عراق با سهم ۴۱درصد، افغانستان با سهم ۳۱درصدوپاکستان با سهم ۷ درصد می باشد
وی دلایل کاهش صادرات گمرک مجتمع فولاد در سال ۹۴ را بیان کرد و گفت: عمده کالای صادارتی گمرک مجتمع فولاد مربوط به مصنوعات از آهن، چدن و فولاد می باشدبا کاهش ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ، با توجه به رکود بازار جهانی و کاهش تقاضا و نا امنی برای این محصول بخصوص در کشورهای عراق و افغانستان با سهم صادراتی ۶۶و۲۷درصد از حجم صادارت،شاهدکاهش چشمگیر۴۳ و۶۰درصدی صادرات به این کشور ها می باشیم.
احمدیه افزود: در سال ۹۴ به میزان۶۹۵ کیلوگرم طلا به ارزش ۱۸میلیون دلار به کشور امارت صادرات گردیده است. در ۲ماهه نخست سال ۹۵به میزان۶۷ کیلوگرم طلا به ارزش ۲،۰۳۲،۲۷۴ دلار به کشور امارت از محل ۵۰کیلوگرم ورود موقت طلا به ارزش ۲،۰۰۱،۷۷۹صادرگردیده است
— رئیس سازمان صعنت ، معدن و تجارت استان اصفهان یادآور شد: در سال ۱۳۹۴ به میزان ۳۵۲۳۰ کیلوگرم کالا به عنوان صنایع دستی (به جز فرش )به ارزش ۷۱۰،۹۸۲ دلار از گمرکات استان به کشورهای امارات ، قطر، کویت و… صادر گردیده است که کشور امارات با سهم ۷۱ درصدی مهمترین مقصد صادارتی این محصولات می باشد، عمده کالاهای صادارتی عبارتنداز چوب خاتم کاری و منبت کاری شده با سهم ۲۸ درصد و اشیا میناکاری با سهم ۱۸درصد، لازم به ذکر است صادارت این محصولات نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۷۴درصد از نظر ارزش و ۹۰درصد از نظر وزنی شاهد کاهش بوده است،که کاهش چشمگیر صادرات کاشی معرق ونقاشی شده به میزان ۱۴۰۹۵۷۰ دلار معادل سهم ۵۱ درصد صادرات سال ۹۳بعنوان مهمترین عامل رشد منفی صادارت این محصولات معرفی می گردد. در۱ماهه نخست سال ۹۵ به میزان۲۲تن کالا به ارزش ۵۶۴۰۹ دلار کالا به کشورهای مولداوی و عراق صادر گردیده است.
دیدگاه شما