بیمها و امیدهای امیر
ـ جعفر عربیان ـ*
امیر «عباسعلی منصوری»، نبرد در کارزار انتخابات را سالها پیش آغاز کرده بود. زمانی که تب و تاب داشتن کرسی مستقل نمایندگی در مجلس را در دل مردم آران و بیدگل زنده کرد و شاید حتی پیش از آن. زمانی که تیمسار «منصوری» جوانان کویر را به گرمی دستان و گیرایی نگاهش میهمان میکرد، به کارزاری میاندیشید که پیروزی در آن درآمدی بر شستن غبار محرومیت از رخ مردمی بود که به گفته خود او، ترکهای انگشت و پینههای دستشان او را به امیری رسانده بود.
امیری که خود را سرباز میداند، از لباس مجلل و مزین امیری ارتش و ساختمان با شکوه فرماندهی دانشکده جنگ بیرون آمد و با کت و شلوار و پیراهن سفید راهی خانه کوچک و ساده مادریاش در خیابان محمد هلال (ع) آران و بیدگل شد.
هر کسی از نگاه خود ورود «منصوری» به کارزار انتخابات را تفسیر میکرد. یکی میگفت او از سیاست بیخبر است و آمدنش به جز صرف وقت و اعتبار و پول برایش ثمری نخواهد داشت. برخی میگفتند به نفع نامزد دیگری آمده، و افرادی نیز او را به کنارهگیری به سود سایرین ترغیب میکردند.
اما امیر «منصوری» نه برای کنار کشیدن آمده بود، نه شکست. هدف او پیروزی بود همچنانکه یک فرمانده به میدان نبرد میرود و نتیجه نیز آنگونه رقم خورد که برای مردان پیر نبرد رقم میخورد.
امیر «عباسعلی منصوری» با رای بیش از ۴۹ هزار شهروند کاشانی و آرانی و بیدگلی به فاصله چند ماه دوری از مقر فرماندهیاش در میدان «حر» تهران، به چند خیابان بالاتر در میدان «بهارستان» پایتخت راه یافت.
حالا او نماینده حوزه انتخابیه ۴۰۰ هزار نفری کاشان و آران و بیدگل است و تا چند روز دیگر کار خود را در مجلس آغاز میکند. منطقهای که فرهنگ، تاریخ، تمدن، صنعت و چهرهها و استعدادهای نهفته و آشکار آن، کرسی نمایندگیاش در مجلس را از جایگاه ویژهای برخوردار کرده است.
از همین جایگاه رییس دیوان عدالت اداری کشور، فقیه شورای نگهبان، امام جمعه تهران (+) و وزیر معادن و فلزات به صحنه سیاسی و اجرایی کشور معرفی شدهاند.
بدون شک تکیه بر این جایگاه برای امیر «عباسعلی منصوری» دورهای سرشار از بیمها و امیدهاست.
گرچه در شهرستان کاشان بیش از ۱۱ هزار رای به نام «منصوری» به صندوقها ریخته شد اما اساسیترین حلقه پیروزی امیر «منصوری» در انتخابات، رای یکپارچه مردم شهرستان آران و بیدگل به وی بود. تمام مردم این شهرستان حالا خود را در انتخاب «منصوری» دخیل میدانند و افراد صاحب نفوذ هر یک مدعی حمایت از وی هستند. این مساله از یک سو موجب اقتدار یک نماینده منتخب میشود، اما از سوی دیگر در آیندهای نه چندان دور، موج وسیع مطالبات مردم، هیاتها، تشکلها صاحبان صنایع و نهادها را به سوی وی روانه خواهد ساخت. افرادی که سالها منطقه خود را محروم از برخی امکانات و زیرساختها میدیدند، حالا از نماینده منتخب خود انتظارات زیادی دارند که این مساله میتواند در آینده برای امیر «منصوری» چالش برانگیر باشد.
«عباسعلی منصوری» نخستین نماینده آران و بیدگلی حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل است. برخی از نخبگان راهیابی نمایندهای که اهل آران و بیدگل است را به مجلس به مثابه خداحافظی با استان کاشان، برآورده نشدن خواستههای شهروندان کاشانی و حتی در مرحله بالاتر شکستی برای کاشان میدانند. در حالی که امیر «منصوری» در تمامی سخنرانیها و مواضع خود کاشان را همچون خورشیدی توصیف کرده است که شهرستانهایی نظیر آران و بیدگل قمرهای آن محسوب میشوند و با تشریح حوزه فرهنگی کاشان در مرکز کشور به صورت ضمنی محدوده استان کاشان را در ذهن مردم ترسیم کرد. وی حتی پیش از پیروزی خود در انتخابات، در جمع مردم آران و بیدگل تاکید کرد که در صورت پیروزی، نماینده ۴۰۰ هزار نفر این حوزه انتخابیه خواهد بود و به نسبت برای هر منطقه فعالیت خواهد کرد.
بدون شک عملکرد «منصوری» ببیش از نمایندگان قبلی حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل زیر ذرهبین نگاه مردم و مسوولان قرار خواهد داشت که این امر برای وی هم فرصتی ارزشمند و نیز موقعیتی چالش برانگیز محسوب میشود.
از اینرو این موقعیت فرصت محسوب میشود که «منصوری» میتواند با عملکرد برتر خود نسبت به نمایندگان گذشته از این حوزه، ثابت کند که مدیران اهل خطه کویر از شایستگیهای برتری برخوردارند که میتوانند منشا آبادانی منطقه کاشان و آران و بیدگل شوند.
از سوی دیگر نگاه موشکافانه به عملکرد «منصوری» موجب خواهد شد در صورت عدم تحقق هر یک از خواستههای مردمی به هر دلیل، عدم موفقیتها به حساب وی نوشته شود. خصوصا که برخی از رقبای انتخاباتی امیر «منصوری» در همین ابتدای کار با برگزاری جلسات و طرح درخواستها سعی در انداختن توپ به زمین نماینده پیروز نمودهاند تا بازی برد-بردی را برای خود رقم زنند که بار مشکلات و زحمات آن به دوش امیر «منصوری» است. نمایندگان بازنده کارزار انتخابات هر یک میتوانند فرصت و تهدیدی برای نماینده منتخب باشند.
امیر کارشناس ارشد علوم سیاسی است، دکترای مدیریت استراتژیک خوانده، به عنوان یک دیپلمات در خارج از کشور فعالیت داشته و پنج سال بر صندلی ریاست دانشگاه تکیه زده است. این سوابق فرصتی را برای وی بوجود میآورد که بتواند در کمیسیونهای دفاع و سیاست خارجی، آموزش و تحقیقات، کمیسیون اصل نود و با توجه به سابقه ورزشیاش فراکسیون ورزش نقش برجستهای داشته باشد.
فرصت دیگر «منصوری»، نخبگان و افراد صاحب نفوذ منطقه در تهران هستند که پیش از انتخابات با تشکیل جلسات همفکری، به انسجامی نسبی رسیدهاند. حتی ترکیب نمایندگان استان اصفهان میتواند برای نماینده منتخب شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل موقعیتی مناسب ایجاد کند.
امیر «عباسعلی منصوری» با مواضع خود نشان داده است که در صدد ایجاد یگانگی و وحدت در منطقه کاشان و آران و بیدگل است. تجربه هم نشان داد که این توانایی در «منصوری» وجود دارد. او برای اولینبار توانست وحدتی را به کمک یاران انتخاباتیاش در آران و بیدگل بوجود آورد که برای هیچ تحلیلگر سیاسی قابل پیشبینی نبود. او نه تنها توانست آران و بیدگل را در موضوع نمایندگی مجلس منسجم کند بلکه آرای شهرهایی همچون نوشآباد، سفید شهر و ابوزیدآباد را نیز به سوی خود جلب کرد. بدون شک یکی از دلایل این توانایی ویژگیهای فردی او در سلوک با مردم و شخصیت جذاب و کاریزماتیک «منصوری» است. این مساله میتواند در بعد وسیعتر در حوزه کاشان نیز با نقشآفرینی «منصوری» رخ دهد.
در این میان البته هستند کسانی که موافق حلقه واسط شدن «منصوری» برای اتحاد در منطقه کاشان آران و بیدگل نباشند. نمایندگان و طرفداران احزابی که راهیابی فردی مستقل از حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل نقش آنان در منطقه را کمرنگ خواهد کرد، برخی رقبای انتخاباتی، بعضی طرفداران نامزدها و مدیران وابسته به نمایندگان قبلی میتوانند در راه پر پیچ و خم اتحاد، برای امیر چالشهایی را ایجاد کنند.
از دیگر سو نقش رسانههای منطقه کاشان و آران و بیدگل میتواند در موفقیت و عدم موفقیت «عباسعلی منصوری» در اذهان عمومی سرنوشتساز باشد. رسانههایی که اغلب آنها تا کنون چندان روی خوشی به انتخاب امیر توسط مردم نشان ندادهاند. نحوه ارتباط با رسانهها بدون شک نقش تعیین کنندهای برای رسیدن به اهداف توسعهای و فرهنگی در منطقه کاشان و آران و بیدگل خواهد داشت. ارتباط حساب شده و عاقلانه با رسانههای منطقه فرصتی ارزشمند و عدم ارتباط و فعالیت در فضای بسته رسانهای تهدیدی برای نماینده منتخب کاشان و آران و بیدگل است که در پایان چهار سال شاید موجب قضاوتهای نادرست مردم از عملکرد وی شود.
در مجموع دوران نمایندگی امیر «عباسعلی منصوری»، دورانی پرتکاپو، با فراز و نشیب و سرشار از بیم و امید برای وی خواهد خواهد بود. موفقیت یا عدم موفقیت «منصوری» بدون شک آینده منطقه کاشان و آران و بیدگل و حوزهای را که وی حوزه فرهنگی کاشان میامد رقم خواهد زد.
*روزنامهنگار و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» در آران و بیدگل
منبع: وبلاگ نویسنده
دیدگاه شما