کاشان نیوز-زهرا محمدی*: هفته گذشته خبری ناباورانه از دل رسانهها و از جنس صنف رسانهای منتشر شد؛ خبری که مبدأ آن استان اصفهان بود که آن را مهد فرهنگ میدانیم. خبرنگاری به دلیل نوشتن یک عدد اشتباه در خبر خود که در یک سایت خبری منتشرشده به شکایت نیروی انتظامی نجفآباد ۴۰ ضربه شلاق خورد!
خبر در نگاه اول غیر موثق و باورنکردنی بود؛ نیروی انتظامی! آن هم به خاطر یک عدد اشتباه! خبر نمیتواند صحت داشته باشد فرد یا خبرنگار نبوده است یا خبرنگار بوده اما شاکی، نیروی انتظامی آن هم به خاطر نوشتن یک عدد اشتباه نبوده است و اگر هم بوده حکم این نبوده و شایعه است!
خبر همچنان ناباورانه است! هرماه خبرنگاران اصفهان با فرمانده انتظامی استان دور یک میز مینشینند یکی از شلوغترین نشستهای خبری استان همین نشست خبری است که به دلیل اعتماد متقابل رسانه و پلیس که در این چند سال شکلگرفته است بیشتر خبرنگاران علاقهمند به حضور در این نشست خبری هستند.
مطمئناً به خاطر خاص بودن برخی از واژههای امنیتی گاهاً خبرنگاران و رسانهها به فراخور موضوع دچار اشتباهاتی غیر عمد در خبرها شدهاند، اما با یک تماس روابط عمومی یا معاونت اجتماعی فرمانده انتظامی استان خبر تصحیحشده است، خبرنگار انسان است گاهی گوشش اشتباه میشنود، گاهی کلمهای را فراموش میکند، گاهی از واژهای عقب میماند و… او مانند همه مسئولان گاهی دچار اشتباه میشود، اما تاوان این اشتباه شلاق نمیتواند باشد!
خبر همچنان ناباورانه است! یکی از خبرهایی که هرروز رسانهها به دلیل داشتن مخاطب بسیار، منتظر دریافت آن تا آخرین لحظه مینشینند اخبار پلیس است که از طریق نمابر به دفاتر رسانهها ارسال میشود.
خبر همچنان ناباورانه است! در طی این سالها یکی از پاسخگوترین مسئولان استان اصفهان معاونان فرمانده انتظامی بودهاند که در سختترین مأموریتها پاسخ خبرنگاران را با صبوری دادهاند حتی در موارد شخصی نیز به خبرنگاران و اصحاب رسانه مشاوره داده و یاری رساندهاند، از نیروی انتظامی، شکایت از خبرنگار و رضایت به اجرای این حکم بعید است!
خبر همچنان ناباورانه است! این همه اعتماد و همکاری یکطرف، این حکم طرف دیگر! متأسفانه دریافت یک نمابر از معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان بر همه ناباوریها صحه گذاشت: «پایگاه خبری مذبور مجوز لازم را نداشته و خبرنگار با انتخاب تیترهایی موجب کاهش احساس امنیت در شهرستان شده است!»
هرچند رسانهها در فراسوی کار خبری خود ناملایمات بسیاری را متحمل شده و میشوند اما حکم شلاق تاکنون بیسابقه بوده است؛ حداقل به عمر خبرنگاری بسیاری از جوانانی که در این شهر قلم میزنند قد نمیدهد و تنها بر قلمهایشان لرزه میاندازد.
ای کاش نیروی انتظامی قبل از هر شکایتی به آماری که از اعتماد مردم به خود میدهد میاندیشید. این آمار چگونه افزایش مییابد؟ رسانه رکن چهارم دموکراسی است که آگاهی دادن به جامعه را از رسالتهای مهم و تعریفشده خود میداند و بهاندازه نیروی انتظامی حافظ سلامت عمومی جامعه است، اما از خطا مصون نیست اگر خبرنگاری تیتر اشتباه زد، اگر در رقمی اشتباه کرد، اگر در انعکاس کلام شما خطا کرد باید بلافاصله شاکی او شد؟! و برایش حکم شلاق داد؟! اگر سایت او مجوز قانونی نداشته است بهترین مرجعی که میتوانست بر همه خطاهایش خاتمه دهد پلیس فتا بود.
آیا وقتی حکم شلاق را اجرا میکردید به این همه اعتماد متقابل خود و خبرنگاران در طی سالیان اندیشیدید؟ آیا به این اندیشیدید که تا خبرنگار این اعتماد را با دل و جان حس نکند نمیتواند آن را با قلمش به جامعه تزریق کند؟ نکند این اعتماد یکطرفه بوده است؟!
حکمی که اجرا شد تنها برای یک خبرنگار نبود برای همه قلمهایی بود که در استان اصفهان اخبار شما را منتشر میکنند. امروز ما به این میاندیشیم که از این به بعد چگونه باید اخبار نیروی انتظامی استان را پوشش دهیم که نه دلمان بلرزد، نه قلممان و نه مشمول شلاق شویم؟ بدون شک با این سؤال منتظر نشست خبری ماهیانه فرمانده انتظامی استان هستیم چراکه «خبر همچنان ناباورانه است».
منبع: خبرگزاری ایسنا
*سردبیر ایسنا منطقه اصفهان
دیدگاه شما