کاشان نیوز: به گزارش ستاد نماز جمعه منطقه راوند، سخنران این هفته نماز جمعه منطقه راوند مورخه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۶ در آستان ولی بن موسی الکاظم (ع) محل برگزاری نماز جمعه منطقه راوند
عباس شافعی کارشناس رسانه و فضای مجازی؛ پیرامون سبک زندگی در فضای مجازی و بررسی و تحلیل آسیبها، بایدها و نبایدها
شافعی در ابتدای سخنان خود از حضورش در گلزار شهدای راوند و تجدید خاطرات خویش با شهدا گفت، وی ضمن تقدیر از فعالیتهای اثرگذار امامجمعه منطقه راوند از ارتباط خوب ایشان با قشر جوان ابزار خرسندی کرد.
کارشناس رسانه و فضای مجازی با اشاره به مناسبت ۱۴ تیرماه بهعنوان روز «قلم» این روز را گرامیداشت و نقش قلم را در سرنوشت بشر مهم توصیف کرد.
وی با این بیان که دشمن با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم سعی میکند جوامع را تحت تأثیر قرار دهد و بدون نیاز به اسلحه و حمله به شکلی روی اعتقادات کار میکنند که هر فرد خود عاملی برای دشمن میشود.
عباس شافعی به تشریح ابزارهای رسانهای دنیا ازجمله تلویزیون و منابر خطابه پرداخت و سپس به ظهور اینترنت طی ۲۰ سال گذشته و ایجاد انقلاب و تحول در ارسال اطلاعات و خبر اشاره کرد و آمارهایی در این زمینه بیان کرد و افزود: از هفت و نیم میلیارد جمعیت جهان سه میلیارد و هفتصد میلیون اکنون دسترسی آسان به اینترنت دارند؛ از جمعیت هشتاد و خوردهای میلیون ایران بالغبر چهل میلیون نفر یعنی قریب به پنجاهدرصد دسترسی آزاد و راحت به اینترنت دارند و استان اصفهان سومین استان برخوردار و استفادهکننده از اینترنت است که چیزی بالغبر شصت درصد میباشد. وی ادامه داد: سازمان جهانی مخابرات طی آمار خود اذعان کرده است که سال ۲۰۲۰ همه مردم جهان دسترسی به اینترنت خواهند داشت.
کارشناس رسانه و فضای مجازی دسترسی به اینترنت را نیاز مبرم جوامع برای انجام کارهای خود از طریق اینترنت برشمرد و به نیاز روزافزون مردم به اینترنت اشاره کرد و علم داشتن نسبت به فضای مجازی را لازمه هر شخص دانست.
شافعی با اشاره به استقبال گسترده کاربران اینترنتی از شبکههای مجازی اذعان داشت: نزدیک به صد میلیون نفر در جهان کاربر تلگرام هستند که از این تعداد چهل میلیون نفر در ایران هستند؛ وی بابیان اینکه در جهان کنونی نمیشود درها را به روی خود بست و از امکانات فضای مجازی بهره نبرد، استفاده نکردن از آن را بهنوعی اختلال در کار و پاک کردن صورتمسئله عنوان کرد.
وی با توجه به اینکه بسیاری از سران نظام و مسئولین خود در فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی حضور دارند وجود آن را لازمه امر برشمرد. نیز فضای مجازی را چاقویی توصیف کرد که هم میشود با آن جراحی کرد و هم میتوان با آن آدم کشت و به راهحل مقابله با تهدیدات فضای مجازی پرداخت.
کارشناس رسانه و فضای مجازی به رسانههایی که درگذشته بودند ازجمله دستگاههای ویدئو اشاره کرد که هزینههایی زیادی مصرف شد تا با خطرات آن مقابله شود اما موفقیتآمیز نبود و تنها راه آن را جایگزین شدن دیگر رسانهها عنوان کرد. وی با توجه به آماری که میگوید شبکههای مجازی فساد را گسترش میدهد ضمن تائید این مطلب اما تعداد آن را اندک برشمرد که میتوان با فیلتر جلو آن را گرفت لیکن نباید جلو آن فضا را گرفت.
وی به کانالهای اشاره کرد که روی افکار جوانان کار میکند و درصدد تخریب افکار آنان هستند و ارائه راهکارهایی در این زمینه را لازم برشمرد، وی همچنین با اشاره به رسانههای که در ماهواره در اختیار علماست آن را احساس تکلیف علما در مقابله با رسانههای مخالف دانست.
عباس شافعی که زاده و نمو یافته راوند است و به گفتهی خود با بیشتر شهدای دارالولایه راوند همکلاس بوده به توصیف فضای رسانهای راوند قدیم و کارهای نشریهای که در آن زمان با کمک جوانان انجام میدادند پرداخت و به ذکر خاطرهای از شهید بزرگوار سید جواد کرمانی اشاره کرد.
وی به فرموده مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت فضای مجازی در مقایسه با انقلاب اشاره کرد و حفظ انقلاب را درگرو حفظ و کنترل فضای مجازی برشمرد و با توجه به استفاده بیشتر اعضای خانوادهها از فضای مجازی غفلت در این عرصه را جایز ندانست. وی به اهمیت تبلیغ از جانب کشور کوچک واتیکان و هزینههای زیاد برای ترویج و تبلیغ مسیحیت اشاره کرد و آماری در این زمینه ارائه داد و بر لزوم تلاش جدی درزمینهٔ تبلیغ دین اسلام تأکید کرد.
کارشناس رسانه و فضای مجازی با توجه به اخبار صداوسیما و بهروز نبودن آن، دلیل عدم استفاده زیاد از تلویزیون و جایگزین کردن شبکههای مجازی را عقب افتادن صداوسیما از اتفاقات برشمرد و معنای آن را اهمیت دادن به شبکههای مجازی و ورود به این عرصه دانست.
شافعی با اشاره به انکارناپذیر بودن شبکههای مجازی به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت و بر لزوم یادگیری استفاده از این فضا تأکید کرد و بهروز بودن در این زمینه را مهم برشمرد. وی به ارتباط جوانان با گروههای فکری و الگو گیری از فرهنگ آنها اشاره کرد و شناخت ابزار رسانه را یکی از راههای مقابله با خطر آن برشمرد و گام بعدی را گرفتن رژیم رسانهای عنوان کرد و در تعریف رژیم رسانهای بیان داشت: باید به فرزندان خود آموزش دهیم که به هر شبکه و هر خبر و هر کانال رجوع نکنند؛ زیرا گذشته از بحث انحرافی آن موجب ناآرام شدن جوانان میشود. وی رژیم رسانهای را به معنی استفاده در صورت نیاز و تخصصی کردن موضوع برشمرد.
وی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، مهمترین گام در فضای مجازی را خالی نکردن عرصه فضای مجازی و خاصیت بیان حرف حق با استدلال قوی و بیان شیوا در برابر هزاران میلیون نفر برشمرد؛ و در پایان به بحث سواد رسانه پرداخت و گفت: سواد رسانه یعنی هر چیزی را نگیریم و هر چیزی را نشنویم. شافعی گام مهم و اساسی فضای مجازی را مطالعه، تفکر انتقادی و تولید محتوا برشمرد و اینکه مصرفکننده نباشیم و محتوای خلاقانه تولید کنیم.
اجتماعی , اخبار
کارشناس رسانه و فضای مجازی: سواد رسانه یعنی هر چیزی را نگیریم و هر چیزی را نشنویم
سبک زندگی در فضای مجازی و بررسی و تحلیل آسیبها در نماز جمعه «راوند»
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=67580
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
نگاهی به نقاشیهای آذرخش فراهانی و پانیذ رفیعی مهر در گالری مریم
-
حذف تدریجی بازار سنتی کاشان
-
استرک ؛ تاریخی با زبان رمانتیک
-
چطور زرپاد امنیت معاملات طلا را تضمین میکند
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
دیدگاه شما