کاشان نیوز: این روزهای اول سال جدید تقریباً سراسر کشور درگیر سیل و سیلاب فراگیر و بهصورت موردی نیزطوفان، زلزله، صاعقه و رانش زمین بود.
مهمترین تعطیلات رسمی و سنتی کشور و جشن باستانی نوروز با غصه و اندوه و درد سپری شد.
اگرچه این موارد در کشورهای زیادی نیز واقع میشود و تنها مبتلابه کشور ما نیست اما مدیریت بحران در هر کشوری یکی از شاخصهایی است که نشان میدهد اعتماد شهروندان به مسئولین و مدیران چقدر درست بوده است!
در شهرستان کاشان که از نزدیک شاهد بودیم، با وجود اخطار قبلی بحران در مدیریت آشکار بود! مسیلهایی که از قدیم وجود داشت دچار موانعی بود و ازجمله اتفاقاتی که افتاد استفاده از یک باند بلوار امام رضا برای هدایت سیلاب بود. آنها که باید از چندین سال قبل به فکر امروز باشند، امروز در کاشان نشسته و منتظر ورود سیل بودند!
رودخانه میرحیدر به دلیل موانعی که در آن هست غیرقابل استفاده است و از طریق مسیر آسفالت بلوار امام رضا و قرار دادن کیسههای شن و خاکریزی در قسمتی از بلوار سیلاب بهطرف رودخانه حیدر هدایت شد.
مدیران و مسئولان شهر کاشان بجای پیشبینی خطر در کاشان نشسته و منتظر شدند با ورود سیل با آن مقابله کنند
شهر مانند همیشه دچار آبگرفتگی شد، این در حالی است که بارشهای اخیر برخلاف بارش بهاره گذشته، نرمنرم و گسترده و بدون رگبار شدید بود و باعث سیلاب ناگهانی و غافلگیری نشد از آن گذشته «ایستگاه آبخوان کاشان»؛ یکی از سه آبخوان موفق استان و از آبخوانهای موفق کشوری است. این ایستگاه از سال ۱۳۷۵ بهعنوان یک ایستگاه تحقیقاتی – مطالعاتی با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان و بخش آبخیز مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی؛ شروع به مطالعه و اجرا گردید.
از سال ۷۵ تاکنون میلیاردها تومان صرف احداث این ایستگاه شده است به این امید که آب، این سرمایه و ثروت ملی به هدر نرود و این آبخوان باعث ذخیره میلیاردها مترمکعب آب گردد.
اما خسارات بارش در بهار سال گذشته را شهروندان کاشانی پرداختند زیرا نقصی که در یک قسمت از آبخوان بود مانع آبگیری درست و کامل آن شد، لذا دو میلیارد تومان بودجه با کلی منت و عکس و تفصیلات خبری برای تعمیر آن اختصاص یافت و از هر گوشه یک نفر مدعی شد که او این بودجه را به کاشان آورده! اما این بودجه متأسفانه صرف ایجاد کانالی شد که در میانه راه به دلیل مواجهه با املاک شخصی که قبلاً به آن فکر نشده بود عملاً نیمه کاره، عقیم و بیاستفاده ماند.
تلاشهای ستاد بحران فرمانداری و حضور مسئول پرتلاش آن مهندس مزروعی و آثار آن را بر ساماندهی شرایط بخوبی دیدهایم اما وقتی نتیجه این تلاشها در بیتوجهی مسئولین اداراتی مانند منابع طبیعی بیاثر میشود فایده آن چه خواهد بود؟
آیا با توجه به نامه اخیر رئیس جدید قوه قضاییه در مورد معرفی مدیرانی که باعث هدر شدن بودجه میشوند کسی از مسئولان کاشان اقدام خواهد کرد؟ هدر رفتن این بودجه بر گردن کیست؟
وقتی کاشان نیوز اقدام بهنقد مدیران شهر میکند و بیبرنامگی مدیران را به تصویر میکشد از گوشه و کنار آه و واویلا بلند میشود و ما متهم به تخریب و سیاه نمایی و …میشویم اما کدام مسئول متعهد تاکنون نسبت به این موضوع اعتراض کرده است؟
و اما سؤالات مهمی که مطرح میشود این است که چرا سراسر ایران را سیلاب فراگرفته است اما آبخوان کاشان خالی از آب است؟ چرا آبگیری نشده است؟ هنوز سیلاب در «چمرود» میغرد! اما کاری که مدیریت شهرهای بالادستی کردند رها کردن آب در رودخانههای تنگ و نفس بریده از عدم رعایت حریم آنها بود، همان کاری که در کاشان کردند!!
چرا قسمت ناقص آبخوان کاشان که سال گذشته باعث ورود زیان به شهروندان شد را ترمیم نکردند؟ چرا دریچههای ورودی ایستگاه آبخوان که شهردار کاشان همراهی در تعمیر و اصلاح آنها را در نشست خبری با کاشان نیوز پذیرفت تعمیر نشد؟
شهروندان منتظر هستند تا ببینند نماینده عالی دولت در شهرستان و ستاد بحران که تحت مسئولیت فرماندار است در این خصوص چه اقدامی انجام خواهد داد و آیا مقصر عدم آبگیری آبخوان کاشان را معرفی خواهد کرد؟
یادتان رفت بنویسید هنوز بارندگی ها درست و درمون شروع نشده بود که ساداتی نژاد (نصرآبادی!) در پیامی از مدیریت شهر توسط شهرداری تشکر کرد، این تشکرها که مانند کاسه قرضی بین مسئولین کاشان و آران و بیدگل ردوبدل میشود بدل به یک رسم مضحک شده است، شهردار و شورای شهر از کاهش تعرفه برق از نماینده تشکر میکند، نماینده پیشاپیش از شهردار و شورا بابت مدیریت بارندگی که از قضا این بار به لطف آسمان سیلاب نشده است تشکر میکند!