کاشان نیوز–علی اسداللهزاده: صبح امروز طی مراسمی ضمن گرامیداشت یاد مرحوم دکتر ابراهیم عرفانی کتابخانه کاشانشناسی دانشگاه کاشان گشایش یافت.
این مراسم با حضور رئیس و هیئت رییسه دانشگاه کاشان، دکتر شروین عرفانی (فرزند مرحوم ابراهیم عرفانی) و استاد حسن عاطفی در سالن ریاست دانشگاه کاشان برگزار گردید.
در ابتدا رئیس مرکز کاشانشناسی دانشگاه کاشان پس از گرامیداشت یاد مرحوم عرفانی و قدردانی از زحمات استاد حسن عاطفی و افشین عاطفی در جمعآوری کتابها و پیگیریهای ایشان در مورد کتابخانه بیان داشت: «آقای افشین عاطفی به همراه آقای خدمتکار بدون هیچگونه چشمداشتی این کتابها را جمعآوری کرده و خودشان فهرستبندی کردهاند.»
محمد مشهدی این کتابخانه را در منطقه بدونمانند دانسته و در ادامه گفت: «کتابهای این کتابخانه دو بخش هستند، یکسری کتابهایی که مولف آنها کاشانی هستند، دسته دوم کتابهایی که در مورد منطقه کاشان، در حوزههای مختلفی نظیر هنر، ادبیات، معماری و … نگاشته شدهاند.
سپس ریاست دانشگاه کاشان پس از قدردانی از زحمات استاد حسن عاطفی در زمینه کاشانشناسی به معرفی دانشگاه کاشان پرداخت .
دکتر عباس زراعت بیان کرد در برنامه جدیدی که برای دانشگاه کاشان تدوین شده است به ارتباط موثر دانشگاه با جامعه و بالعکس توجه ویژه ای شده است.
وی در ادامه ضمن بیان این نکته که جهانی و بین اللملی کردن دانشگاه لازمهی حیات دانشگاه است گفت: «دانشگاه برای رقابت با دانشگاههای جهان باید آوردههای خوبی داشته باشد که در این مورد کاشان آوردههای خوبی دارد، در زمینه انرژی، معماری و تاریخ، ماسه و ... که در همهی اینها کاشان حرفی برای گفتن دارد.
ریاست دانشگاه ضمن عذرخواهی بابت مکان فعلی کتابخانه گفت: ان شالله در آینده نزدیک، در کتابخانه مرکزی دانشگاه که در حال ساخت است مکانی را به کتابخانه کاشان شناسی اختصاص دهند.
در پایان با تشکر از دکتر شروین عرفانی گغت:«از حضرتعالی تشکر میکنم وقتی به ایران می آیید به دانشگاه سری میزنید.»
پروفسور شروین عرفانی که استاد ریاضیات یکی از دانشگاهای خارج کشور است و با وقف ۵۰۰۰ جلد کتاب، نقش اصلی را در ایجاد این کتابخانه داشته، اولین و آخرین وصیت پدرشان را حفظ و اعتلای فرهنگ فارسی بیان داشت.
وی ضمن تشکر از فرصتی که دانشگاه کاشان در اختیارش قرارداده است، گفت: این کتابخانه و مجلس امروز نه تنها برای حفظ و حراست از میراث فرهنگی کاشان است بلکه برای یاد آوری به نسلهای امروز و آینده است که که بدانند علمایی از این خاک برخواستهاند و با آثار جهانگیرشان در جهان شهره هستند.
در پایان مراسم و پس از صرف ناهار کتابخانه با حضور پروفسور شروین عرفانی، استاد حسن عاطفی و دکتر عباس زراعت در محل موقت خود گشایش یافت.
دیدگاه شما